Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala czekolada

Produkty z dziecinstwa, do ktorych macie sentyment...

Polecane posty

Ja też już jestem:) we Wrocławiu skwar ponad 30 stponi... ale wentylatory 3 działają na maxa, drzwi otwarte i jest narazie O.K. A mi się dzisiaj rano... no nie takie rano, bo się pół godz. spóźniłam, przypomniało takie urządzenie jak syfon; biegałam naboje do niego wymieniać... taka mała fabryczka wody gazowanej:) Jaguś---> a Ty gdzie się podziewasz?

hihi no byla taka ruska produkcja zreszta wtedy to dużo rzeczy było zdziełane w rosiji i my same tez sie rsyjskiego uczyłaysmy :)

A mnie sie jeszcze kilka rzeczy przypomniało, a mianowicie: -kamizelki na suwak, bez rekawów z kapturem,bywały nieraz wściekle zielone z napisem na plecach KISS ME, :) -takie małe cukiereczki(kształtem podobne do pestek czeresni) w plastikowym pudełeczku, najczesciej mleczne, truskawkowe, wiśniowe,miętowe i o moim ulubionym smaku-cola, -cukierki maczki i irysy (często zwane \"mordoklejkami\"), A pamiętacie te kolekcje puszek po napojach i innych płynach (czyt.piwo), które układało sie na szafach w misterne piramidki? PS. Pozdrawiam AGĘ z Trzebini-buźka KOZO:)

witaj \"kocham to miasto\" ja tez mam w pokoju 3 wietraki i zrobiony przciąg i zaczyna byc cieżko :( a naboje do syfonów były tez pamietam :)

A ja lubię jak mi tak ciepło, chyba jestem nie tego, ale temp. pomiędzy 25 a 35 całkiem mi odpowiadają:) acz wolałabym siedzieć nad wodą ... jak każdy. A może male wagary Stonoga i do Justi nad morze się wybierzemy? Ancymon... pamiętam, pamiętam. cały czas szperam w pamięci, by jeszcze coś wydobyć z tamtych dni, ale upał i ten wakacyjny, sielankowy nastrój...

Co do kolekcji puszek, tak, wielu moich znajomych układało całe piramidy z tego, ale mi się ten złom nie podobał, bo namiętnie zbierałam pocztówki, naklejki i plakaty, którymi się potem można było powymieniać:) Stonoga---> tak z innej beczki, a Ty Warszawianka od urodzenia, czy przyjezdna?

Gość Agnieszka30
Sezamki Cukierki migdałowe kupowane na odpuście Mleko w tubce(mniam) Szynka koserwowa kupowan w Baltonie hihi Cukrowe kurczaczki wkładane do koszyka na święta Wielkanocne

mleko w tubce jeszcze można kupić (są różne smaki) - nadal je uwielbiam choć słodkie jak jasny gwint :D W niektórych sklepach można też jeszcze kupić andruty (takie słodkie, kruche krążki). Fajnie się was czyta. Pozdrawiam.

To Szanowne Panie, jak dobrze się nas czyta, to zostańcie z nami:) Powspominamy, łezka zakręci się w oku... mleko z tubi, mleko skondensowane, mleko w proszku- jak się to jadło... uuu, pamiętam jak na kolonii cała grupa zajadała się mlekiem w proszku- hahahaha, wszyscy byli usmarowani po czubek nosa:)

warszwianka od urodzenia... a mleko w tubce tez pamietam :) po zjedzeniu całej tubki mozn asie było porzygac bo takie było słodkie :d

Gość JAGUś
Witajcie:) ale wstyd, bo dopiero jakieś 15 minut temu wstałam, a wszystkie już jesteście na stanowiskach i to od razu aktywne - syfon, Wańka-Wstańka... też pamiętam

Gość JAGUś
Cukierki maczki - pycha! a mleko w tubce - najpierw było tylko z Czechosłowacji (trochę drogie), a potem pojawiło się nasze rodzime, a kilka dni temu kupiłam w Tesco takie super zapakowane z obrazkami (Kubuś Puchatek i przyjaciele), bo mój luby marudził od kilku dni, że zjadłby mleko w tubce:)

Jaguś---> a Ty nie w pracy? a jeszcze podobna do Wańki była taka zabawka, którą się robiło ze sreberka i małej ołowianej kulki. Nie wiem, jak, bo koleżanka to robiła, ale mialo to kształt ... z tym mam problem... o wiem: jakbyście miały połowę kredki, ale z każdej strony koniec nie byłby ostry, tylko zaokrąglony, tak żeby kulka się tam poruszła... nazywało się to pchełka. uuuu... :D opis tragiczny, szkoda, że tu rysować nie można:(

spoko Jagus :) my w pracy siedzimy i dlatego juz od dawna siedzimy przed kompami gdybym sie nie musiała zrywac rano to na pewno nie wstałabym jeszcze z łóżka :)

Gość JAGUś
Nie, nie jestem w pracy, a upał we Wrocławiu jest tak niemiłosierny, że przez to spać spokojnie w nocy nie mogłam i dlatego tak późno wstałam. Nie wiem jak Wam, ale mnie bardzo ciężko funkcjonuje się w taką pogodę. Czy w tym kraju nie może być jakiegoś wyważenia pogodowego? albo skwar albo po prostu zimo

I teraz wyobraźmy sobie, że wychodzimy, a tu stoją panowie z wodą z saturatora:) idziesz przez miasto i widzisz te kolejki, tłumy ludzi, którzy chćą się napić wody. Głowę daję, ze zrobiłoby to furorę, a gość zarobiłby krocie:)... dawnych wspomnień czar...

Gość JAGUś
W ogóle fajnie, że zaglądają tutaj też inni i dorzucają własne wspomnienia:) pozdrówki dla wszystkich

Gość JAGUś
kocham to miasto-----> tylko, że teraz wzięłabym bez soku, a pan dostałby jeszcze ode mnie napiwek:)

Gość Młaaaaa
Witam topic superrrrrrrrrrrrrrrrr łezka sie w oku kręci:)) Ja zapamiętałam szał na botki ( takie różowe kozaczki z płutna na cieniutkiej czarnej podeszwie z gumy) do tego dekatyzowne dziny nogawki obowiązkowo w tych botkach no i do tego tureckie sweterki we wściekle niebiesko - różowych kolorach :)))) Obowiązkowo do tego zegarek elektronik z kalkulatorem i melodyjkami ihihhiihhi matko ale smaku napoju z woreczka ze słomka nie zapmnę do końca życia. A i jeszcze szyte przez mamy z firanek sukienki komunijne :))magnetofon Kasprzak i grunding to były czasy ech ;))

A ja wczoraj opowiadałam mamie o naszym topiku i bardzo jej się pomysł podobał. I nawet jakiś pomysł rzuciła ... ale zapomniałam :(

A pamiętacie teką modę na długie pompony do czapek? Na szydełku robiło się taki długi sznureczek. I wtedy pompon majtał się na wysokości pupy.

cos mi sie net w pracy krzczy :( padan nam serwer wiec nie wiem jak długo uda mi sie jeszcze z Wami poknwersowac

Gość ata27
-krówki ciągutki -kozaki "relaksy" :P -szynka W PUSZCE "HAM" -zdaje się niemiecka... PONADTO PODPISUJĘ SIĘ POD: -orenżada w woreczku, chałwa z puszki słonecznikowa (chyba ruska) ;), donaldy, cytrusy na święta, kawę i mięsko na kartki,ech...i wiele innych...

HAM to chyba była polska szynka, która szła na export- tak mi się zdaje. Pamietam, pamiętam modę na tureckie sweterki, jak ktoś miał dryg do interesów, to nieźle zarobił na takich wycieczkach i handlu... eh, pierwsza prywatna inicjatywa:D

Gość ata27
pewnie to było,ale z "kosmetyki" ;) : -"currara", "być może", "pani walewska"-śmierdziuchy I klasa ;P -szampon do włosów zielone jabłuszko

Gość JAGUś
A pamiętacie takie tureckie sweterki ze złotą nitką? a później też takie chusty ze złotą nitką albo sweterki moherowe:)

A kto pamięta takie cyrkle, do których się ołówek wkładało? Nigdy nie można było precyzyjnie okręgu wykreślić.

ślizgał sie taki wrednawy cyrkiel, a potem dostałam chiński zestaw: cyrkle dwa, jakieś wymienniki do tego, a wszystko w ślicznym futerale wykładanym aksamitem w środku... i znów ta Azja:) A te złote nitki to walili gdzie się da... taka odrobina luksusu:P

I były takie czterokolorowe mazaczki krótkie, które się nakładało jeden na drugi. Kto pamięta?