Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sie stało...

zamiast miesiączki ...

Polecane posty

Gość co sie stało...

witam dziewczyny, ostatnio stało sie coś dziwnego z moją miesiączką. zawsze miała bardzo obfite i trwały 5 dni, a teraz po prostu jest a jakby jej nie było, występuje lekkie plamienie trwa to juz te 5 dni, ale ja nie wiem dlaczego tak sie dzieje?? moze miec na to wpływ to ze byłam zaraz pzred miesiączką chora i miałam wysoką gorącvzke przez kilka dni??

Gość Czarnulka*
Za mało progesteronu!! Miałam to samo, teraz łykam progesteron okazało się że mój organizm przez stres jaki przeżyłam i gwałtowne schudnięcie zaczął wytwarzać zbyt mało progesteronu! Idz do lekarza bo to nie zarty,mi ginka powiedziała ze teraz nie mam żadnych szans na zajście w ciąże..

Gość co sie stało...
mam nadzieję, że to jednak tylko reakcja na to, że byłam chora, choć stresów przez ostatni rok miałam az za dużo :( a może to byc np oznaką ciązy?

Gość Czarnulka*
być może, przyczyn może być wiele, ale nie łam się,bo gdy się stresujesz to jeszcze gorzej.No chyba że jestes w ciąży, ale to tylko radość, taki mały dzidziuś.

Gość co sie stało...
al;e nie powinnam być w ciązy, jakies 2 tygodnie temu robiłam test i wszytsko było ok. musze sie pzrejść do ginekologa, niech mi powie co jest grane, bo nie podoba mi sie to :(

Gość Czarnulka*
idź,w tej sytuacji to będzie najlepsze rozwiązanie i nie stresuj się będzie ok. Pozdrawiam

Gość co sie stało...
juz jestem umówiona na piątek :) napiszę co mi powiedziała :)

Gość Czarnulka*
OK,NAPEWNO BEDZIE DOBRZE.POWODZENIA. ODEZWE SIE WE WTOREK BO BIORE WOLNE W PON. POZDRAWIAM

Gość freja
Hej. nie stresuj sie.... moja kuzyka zamiast pieciodniowego krwawienia dostala 3 dniowe plamienie , strasznie sie schizowala, ale w ciazy nei byla. Prawdopodobnie bylo to u niej spowodowane wynikiem stresu...pozdrawiam

Gość co się stało...
no mam nadzieję, ze i u mnie będzie ta optymistyczna wersja. do Czarnulka* >> przepraszam, ze pytam, ale to znaczy, że nie będziesz mogła mieć dzieci teraz? czy już wogóle? nie chciałabym czegoś takiego usłyszec od mojej lekarki :( a muszę czekać aż tydzień, bo ma ciągle full terminy :( mam nadzieje, że bedzie ok

Gość co się stało...
nikt inny nie miał takich objawów? albo nie wie, co to moze znaczyc?

Gość kamillaciekawska
może, może... wrzeuć sobie miesiączka na googlach albo powikłania miesiaczki/czy tam komplikacje miesiączkowe itp. i poczytaj sobie to czy tamto. ja kiedyś byłam w kraju, o może nie tak innym klimacie ale jednak innym i od razu mi się miesiączka opóżniła o dobre dwa tygodnie. ale mnie to bawiło bo w sumie wiedziałam, że to zmiana klimatyczna. poza tym tez byłam chora wtedy:) pozdr:) kamilla

może to jest ciąża. Jeśli robiłaś test 2 tygodnie temu to on nie mógł być aż tak wiarygodny,bo najbardziej wiarygodny jest w dniu spodziewanej miesiączki lub kilka dni po. Zrób test i będziesz wiedziała. Może to plamienie w ciazy zamias miesiączki lub mam nadzieje że nie naturalne poronienie. A jak to nie będzie to to pewnie od stresu NIE mARTW SIE I ZRÓB TEST

Gość co się stało...
tyle, że co mi da zrobienie testu, jak one sa mało wiarygodne, może lepiej będzie jak poczekam do wizyty u lekarza, tyle że nie wiem, czy u ginekologa można w dniu wizyty od razu dowiedzieć się, czy jest się w ciąży? jedynie chyba USG, bo inaczj to ona chyba nie sprawdzi..

Gość upupupup

Testy ciążowe są bardzo wiarygodne o ile robi się je właśnie w dniu spodziewanej miesiączki. Jak robiłaś test jakieś 2 tyg. temu a teraz właśnie jest pora miesiączki to wcale nie dziwota że nic nie wyszło. Powtórz sobie test dla pewności - najlepiej rano - chociaż w dniu spodziewanej miesiączki lub po tym terminie to praktycznie o każdej porze powinno być OK. Ja robiłam późnym wieczorem 2 czy 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki i wyszły dwie tłuste krechy - hehehe :) Buźka

Gość co się stało...
ale ja robiłam test na którym było zaznaczone, że można go robić w obojętne którym dniu cyklu, tyle że rano i tak zrobiłam, ale na tym teście sie nie opieram, bo to rzeczywiście było dawno temu, tylko chodzi mi o sam fakt plamienia zamiast miesiączki, bo nie wiem co to może znaczyć

No przyczyn może być bardzo wiele, począwszy od rzeczywiście jakichś niebezpiecznych wahań hormonalnych, poprzez ciążę aż po jakieś zupełnie niegrożne przejściowe zaburzenia. Trzeba koniecznie iść do lekarza, chociaż jeśli to bardzo wczesna ciąża to lekarz jej nie wykryje. Na USG może być widać ciążę 5 tygodniową (czasem wcześniejszą o ile lekarz ma wprawne oko i dobry sprzęt), chociaż czasem warto się nie spieszyć i iść na pierwsze USG dopiero około 7 - 8 tygodnia ciąży bo wtedy powinno już być widoczne bijące serduszko. Nie wiem kiedy dokładnie powinnaś mieć miesiączkę i czy wybierasz się do gina, ale jeśli nie zrobisz testu przed wizytą to lekarz najprawdopodbniej też nie stwierdzi ewentualnej ciąży na 100%.

Gość co się stało...
jutro idę do gina, dzięki za pomoc :) mam nadzieję, ze jutro się wszytsko wyjaśni

Daj znać po wizycie:) będę trzymać kciuki żeby wszystko było OK, trzymaj się :)

Gość mala21
Pierwszy raz robilam test, i bylo to prawie dwa tygodnie po terminie spodziewanej miesiaczki, ktora do tej pory nie nadeszla - wyszedl negatywnie, ale pisalo cos o wiarygodnosci na kilka dni przed okresem spodziewanej miesiaczki, a nie na tak dlugi czas po niej. Myslicie, ze jest wiarygodny? Dodam, ze zmienilam klimat i dosyc stresuje sie ciaza. Okresu nie widzialam juz od 40 dni. Nie wiem, co o tym sadzic.

Gość mala21
tzn. - no, ostatni okres mialam jakies 40 dni temu, 17 lipca mial sie pojawic kolejny, ale go nie ma. test zrobiłam 27 lipca. od kilku dni zauważam na bieliźnie leciutkie, brązowe plamki, ale śluz na ogół mam w kolorze normalnym.

Gość witusia
Jestem tu nowa chciałam sie zapytac was,mam niereguralne miesiaczki ostatna moja @ była 8 wrzesna dostałam ja 44dc.6 pazdziernika wieczorem dostałam silny bóL brzucha myslałam ze dostałam @a tu plamienia z krewka w nocy nic a rano brazowe plamienia nie cały dzien,ale teraz boli mnie brzuszek tak dziwnie i jajniki pobolewaja,cały czas mi jest nie dobze,mdli mnie bardzo,ale bez wymiotów,boli mnie brzuch jakbym miała dostac@teraz mam 31dc.Tak bardzo chce miec dziecko a mogłabym dostac na urodziny taki piekny prezent własnie dzis obchodze 32urodzinki.Pozdrawiam nawet niewiem czy jest ses robic test prosze doracie.

Gość ssoowwaa11
wczoraj dostalam miesiaczke byla slaba bo zawsze taka jest pierwszego dnia ale dzis jest to samo sa tylko leciutkie plamienia brzuch boli mnie tak jak zawsze!Jestem za granica i nie bardzo wiem co z tym fantem zrobic!W ciazy napewno nie jestem!Moze to przez stres bo mam go sporo nie dawno wrocilam z urlopu z polski ze Swiat i nie bardzo moglam sie przystosowac od nowa do zwyklej codziennosci!Pomocy bardzo sie martwie!

Gość zrób test
my też się boimy ;)

Gość bo ja nie wiem
dzien przed spodziewana miesiaczka kochalam sie z chlopakiem z finalem w srodku.Na nastepny dzien dosatalam okres. Pierwszego dnia byl normalny jak zwykle lecz drugiego dnia zmienialm podpaske tylko raz bo tak malo bylo krwi.NA 3 dzien bylo malutkie plami a rpzez klejne dni (ok5) gesta ciemna, brazowa wydzielina .Czy to normalne/ dodam ze zawsze mialam bardzo obfite i dlugie miesiaczki ok 6 dnowe. Prosze o komentarze...:(

Gość karolllllinka
nie pozostało nic innego jak wizyta u ginekologa. nie bede sie wypowiadac zeby nie siac popeliny. moze to przez stres. choc ja tez miałam obfite plamienia nigdy czegos takiego nie miałam.. az do teraz

Gość eeewew
zwykle miałam nieregularne miesiączki, chociaż przez ostatnie 3 miesiące pojawiały się regularnie, a teraz zamiast miesiączki miałam brązowe plamienia i trochę krwi... zastanawiam się czy wszystko jest ok..

Witam dziewczyny mam podobny problem. Zawsze miałam skąpe miesiączki, a od jakiegoś czasu poprzedzają je 2-3 dniowe plamienia! Tym razem plamienie utrzymuje się 4 dzień a okresu brak! Objawy normalne jak co miesiąc- ból podbrzusza, piersi. Czy to może być ciąża? Moim zdaniem raczej nie powinna, bo raczej się zabezpieczamy.

Gość emilap25
Witam. wczoraj powinnam dostać okresu pojawiło się plamienie byłam pewna że rano będzie normalna miesiączka. niestety nie pojawiła się. Wyliczyłam że w ostatnie dni płodne kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia( tak to był błąd) mam regulaRNE MIESIĄCZKI. zawsze 1 dzień przed mam plamienie to wiem że jest to zapowiedź okresu.. niestety tym razem jest inaczej..poczekam do jutra i zrobie test. p.s. moja mama będąc w ciąży z drugim dzieckiem też plamiła. Ja już mam 6letniego synka. Oby nadeszła miesiaczka..