Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sc

Silica - poradźcie

Polecane posty

Gość sc

Dziewczyny mam problem z paznokciami i z włosami. Myślałam o tabletkach Silica. Jak myslicie pomogą? A może polecacie coś innego? Paznokcie mam miękkie a włosy mi wypadają. Wpisujcie wypowiedzi na temat Silici lub co Wam pomogło

Gość mnie pomaga
Silica i Merz Special ale wiem że dużo osób jest niezadowolonych z Silici, myślę że powinnaś sama wypróbować

Gość make
idź do lekarza. poproś o skierowanie na badania mikroelemntów. potem wróć do niego z wynikami. powie Ci jakie masz niedobory i jakim środkiem powinnaś je uzupełniać. to najlepszy sposób. inaczej stracisz fortunę na próbowanie wszystkich dostępnych w aptekach środków.

Gość fajnie brzmi
tylko szkoda że mamy takich lekarzy..................

Gość sc
a tak wogóle ile kosztuje silica?

Ja używałam Silici. Są efekty szczególnie jeśli chodzi o włosy. Znacznie mniej wypadaja. Za 50 tabletek zapłaciłam ok.17 zł. Są jeszcze opakowania 100 tab letkowe

Gość 100 tabletek okolo 25 zł

Gość Używałam silica
Ale nie specjanie mi pomogł. Za to ostanio odkryłam revalid. Dla mnie super. Paznokcie przestały sie rozdwajac i pękac po bokach i nie wypadaja mi włosy. Nie wiem czy Tobie pomoże, ale mi bardzo pomaga więc, może go kiedys sprobujesz. Aha kosztuje 40zl 90 tabletek. Ja zazywam dwa razy dziennie i tylko w pracy bo w weekend nie mam zadnej dyscypliny, wiec wystarcza na dlugo :-)

Gość kleopatrra
mi silica pomogla rewelacyjnie-stosowalam 2 takie listki-i efekt rewelacja ,,bylam zmusona do tego bo wlosy mialam zniszczone i wypadaly garsciami to smao paznokcie teraz mi sie nie lamia i moge zachodowac wreszcie taka dlugosc jaka mnie zadowala(paznokcie sa twarde bardzo i ladna blyszczaca plytka) wlosy sa lsniace i widze ze nowe wloski mi rosna,,bardzo duzo...aby wlosy byly bardziej miekkie dorzucialam jedwab w plynie-rewelacja!!!kosztuje ok 9 zl ale starcza na dlugo

Gość hogatucha
Stosowałam te tabletki parę lat temu-ponieważ miałam poważny problem z paznokciami oraz wypadały mi włosy.Silica ze wszystkich drogich tabletek zadziałała.POLECAM!!Szybko widać efekty-ale pamiętaj trzeba stosować regularnie!!:)

Ja też jestem bardzo zadowolona z Siliki. Kiedyś brałam regularnie, to po czesaniu na szczotce prawie nie było włosów, potem przestałam i niedawno kudły znów zaczęły mi bardziej wypadać. Kupiłam znowu, tym razem opakowanie po 100 tabletek (26 złotych) i właśnie skończyłam jeden listek. Efekty już widzę - wyraźnie mniej włosów wypada! Natomiast co do paznokci, to nie zwróciłam na to uwagi, ponieważ nie sa specjalnie kruche czy łamliwe.

Gość Lorealka
ile razy tabletek dziennie Silicy się zażywa??

po 1 tabletce na każdy dzień,ja zaczynam drugi listek i narazie efektów nie widzę,ale zobaczymy. Przydałoby się,bo włosy wypadają okropnie.

Gość lalka taka jedna
ja wlasnie biore silice i mi bardzo pomogla na wlosy , zdecydowanie przestaly wypadac jednak na paznokcie niespecjalnie , bardziej zadowolona bylam ze skrzypu z witaminami

mi silica nie pomogla a zjadłam 3 opakowania. Ale pomogla mi Skrzypowita po jednym:)

Zazywalam silice ponad 2 miesiace.Tzn zjadlam ponad 2 opakowania i na wlosy nic mi nie pomogla.Na paznokcie to nie wiem bo zawsze mialam ladne i mocne ale na wlosy to naprawde nic nie pomaga.

Na paznokcie i włosy nic mi tak nie pomogło jak Humavit ze skrzypem i pokrzywą. Poza tym na paznokcie polecam gorąco najzwyklejszy krem Nivea - nałożyć taką grubszą warstwę i potrzymać godzinkę co parę dni - nic się nie łamie :) Silicę też brałam niezła, ale tak rewelacyjnych efektów jak po Humavicie nie zauważyłam.

Gość lilinka19
W okresie wzmożonego wypadania włosów stosuję Skrzypovitę i za każdym razem mi pomaga, niestety długo trzeba czekać na efekty, czasem dopiero w trakcie 3 opakowania włosy przestają wypadać. Opakowanie Skrzypovity wystarcza na 40-dniową kurację, należy brać jedną tabletkę rano, drugą wieczorem. Kosztuje około 18zł. Paznokcie zawsze miałam w miarę mocne, ale może to zasługa Skrzypovity. Nie zauważyłam, żeby moja cera wyglądała inaczej, od lat leczę się na trądzik, więc witaminy w tabletkach nie mają na mnie żadnego wpływu:(

Gość a moze to
ja stosuję salfazin pomaga mi na tradzik i po nim włosy sa mocniejsze i lsniace to cynk z witaminami:-) włosy wypadaja gdy w organizmie sa niedobory cynku jest niedrogi 100 tabletek kosztuje 25 zł bierze sie 1 tabletke dziennie.

Gość anawka
czy komuś jeszcze poprawiła się cera po tych tabletkach??

Moja opinia na temat preparatu Silica jest bardzo pozytywna. Wlosy -przestają wypadać a na głowie pojawia się mnóstwo odrostow trochę to smiesznie wygląda taki jeż pomiedzy włosami.

Gość Sandritta19
a ja polecam picie pokrzywy .wydatek ok 1.80 (zmielone liście pokrzywy ).Cera super,włosy piekne .Mi kiedys wypadały baedzo od około roku pije pokrzywe i włosy niewypadaja wogóle i są bardzo gęste.

Gość OPENuppppppppppp
jakiej firmy Silica? naturell, olimp?

Gość justaaaaaaaaa
nie!!!!!!!!! Vitalas : http://www.vitalas.pl/ i Silica Duo. Mi najlepeij pomogła. SŁOWO!!!!

Gość tewu
bardzo dobra jest skrzypowita-polecam