Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MYSZKA 20

CILEST i tylko on? Prosze tu wejsc....

Polecane posty

Gość make
wdo w kwestii formalnej gdy masz pewność nie używaj określenia "w większości" bo ten zwrot przekreśla pewność. pod rugie mam rację - wyjaśnię Ci słyszałaś o zaburzeniach jajeczkowania - jak np: drugie jajeczkowanie, jajeczkowanie w trakcie miesiączki itp.? tak wiem, to się zdarza niezmiernie rzadko, ale się zdarza - i jeżeli dziewczyna przy zażyciu pierwszej w życiu pigułki, będzie w trakcie jajeczkowania (tego dodatkowego, to ono jest już w jej drogach rodnych i nie ma bata, aby nie doszło do zapłodnienia. rozumiesz już? antykoncepcja ma za zadanie powstrzymanie uwolnienia się kolejnych jejeczek z jajnika - i pewność można mieć tylko i wyłącznie przy drugim opakowaniu. co się dzieje w Twoich drogach rodncyh przed zażyciem pierwszej, drugiej pigułki - nie wiesz!!!

Gość make
Dziewczyny, czy Wy rozumiecie to co napisałam? czy próbuję Wam pomóc bezskuecznie? może ja za dużo bełkoczę?

Gość w kwestii formalnej
Owszem mam pewnosc, bo znam dzialanie dwuskladnikowych tabletek antykoncepcyjnych, ktora polega nie tylko na zahamowaniu owulacji, ale rowniez powodowniu zmiany skladu sluzu szyjkowego, co utrudnia penetracje plemnikow oraz zmian zachodzace w blonie sluzowej macicy (co utrudnia implantacje zarodka). Oczywiscie nie ma 100% skutecznej metody antykoncepcji, ale pisanie, ze podczas pierwszego opakowania skutecznosc antykoncepcyjna jest nizsza (przy zalozeniu, ze pierwsza tabletka zostala przyjeta pierwszego dnia cyklu) jest nieprawda.

Gość make
kwestio formalna - cytując wyrywkowo ulotkę bierzesz na siebie odpowiedzialność za to co zrobią młode dziewczyny czytając Ciebie. nie chcę Ci udawadniać swoich racji - raz już napisałam jak to jest i powtarzać się nie będę. ja ten temat traktuje wnikliwiej niż suchych parę zdań wyrwanych z kontekstu. to co przytaczasz jest opowieścią o farmaceutyku - ja swoje wypowiedzi poszerzam o fizjologię kobiety. ponadto nie sądzę, aby powstrzymanie się lubdodatkowe zabezpieczenie przy pierwszym opakowaniu było koszmarem nie do zniesienia.

Gość make
kwestio - a znasz działanie jednoskładnikowych i trójskładnikowych?

Gość make
budowanie pewności na podstwaie swoich doświadczeń "mi się udało to i innym się uda" to żadna wiedza - nawet jak się łyka dwuskładnikowość...

Gość w kwestii formalnej
droga make, obawiam sie, ze moja wiedza na temat lekow oraz fizjologii czlowieka jest duzo szersza od Twojej. Nie wynika ona bynajmniej z "wyrywkowego czytania ulotek". Nie masz racji, przykro mi. Ryzyko zajscia w ciaze podczas pierwszego opakowania wiekszosci tabletek antykoncepcyjnych (przy zalozeniu prawidlowego stosowaia) jest identyczne jak przy kolejnych i wynosi 0-0.2%. Kazda obieta stosujaca ta forme antykoncepcji musi sie z tym liczyc.

Gość w kwestii formalnej
droga make-> nie ma tabletek trojskladnikowych :P I owszem doskonale wiem jak dzialaja tabletki jednoskladnikowe i co jest wazne przy ich stosowaniu :)

Gość make
kwestio, jeżeli chodzi Ci kto kogo przegada - to ja rezygnuję z takiej polemiki - mi chodzi o coś innego - o bezpieczeństwo Dziewczyn. tak, rezygnuję, bo nie wyczuwam w Tobie znajomości fizjologii - w związku z tym nasz publiczne dysputy mogą zaszkodzić 17 latkom czytającym je. nie ma sensu tworzenie komuś w głowie zamieszania. bo dla czytającyh przestaną być ważne istotne treści tylko rozpocznie się kibicowanie kto jest mocniejszy w gębie. polecam Ci zapoznanie się z ulotką Diany35, środek ten posiada bardzo dużą wartość hormonalną i tam jest uczciwie napisane, że w pierwszym m-cu stosowania antykoncepcja nie jest pewna. to tyle.

Gość make
brawo kwestio - odparłaś podpuchę :)

Gość w kwestii formalnej
Opieranie swojej wiedzy na ulotce jednego preparatu antykoncepcyjnego swiadczy rzeczywiscie o wysokiej znajomosci fizjologii oraz szerokiej znajomosci tematu :o Poza tym preparacie Diane-35 nie wystepuje (jak w pozostalych) gestagen lecz antyandrogen o dzialaniu progestagennym (octan cyproteronu). Ten preparat jest wlasciwie lekiem antyandrogennym o dodatkowej aktywnosci antykoncepcyjnej. Dlatego napisalam o "wiekszosci" oraz o ulotkach, w ktorych wszystko jest dokladnie napisane.

Gość oleksandra20
posiadam do sprzedania 2 listki cilestu