Go艣膰 babola Napisano Stycze艅 7, 2006 Lollka - bingo! mialam to samo...ale juz jakos troche przechodzi...masakra to jest... a najgorzej blo jak w to wierzylam,ze naprawde jestem taka slaba.. pozdrawiam :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 DO GOFI Napisano Stycze艅 7, 2006 nie czytalam wszytskich Twoich post贸w, ale trafi艂am akurat na ten, gdzie piszesz o nalocie na j臋zyku. Bia艂y nalot na j臋zyku to mo偶e by膰 kandydoza-grzybica uk艂adu pokarmowego, kt贸ra w艂a艣nie powoduje depresj臋. Tu masz wszystko opisane: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1974873 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Maryla Napisano Stycze艅 7, 2006 czy nerwica objawia sie tez brakiem apetytu? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 yack35 Napisano Stycze艅 7, 2006 U mnie nawet doszlo do tego ze sam zglosilem sie na kolonoskopie,zrobilem na wlasny koszt rezonans glowy i kregoslupa potem byla gastroskopia ,badanie zywej kropli krwi ,analiza pierwiastkowa wlosow, apiterapia i cholera wie co jeszcze--- a nerwica jak sobie byla tak jest i na razie nie widze zeby zamierzala dac mi spokoj--odszedlem z pracy--nie moglem dluzej wytrzymac w tym halasie-pracuje z dziecmi na basenie wiec wiadomo jaki tam jest "mlyn"---jedno wam powiem---minely dwa lata --a ja wogole nie jestem madrzejszy --ciagle mam wizje ze to jakas choroba ktorej nikomu nie udalo sie zdiagnozowac i ze niedlugo umre--mam zone i corke--wiec nie chcialbym jeszcze umierac --moze jeszcze dam rade...Pozdrowionka!!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Lollka 0 Napisano Stycze艅 7, 2006 mam pytanie ? skoro wszystkiego pr贸bujecie i nic to dlaczego nie pojdziecie na psychoterapie? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ma艂a smutkaska Napisano Stycze艅 7, 2006 Objawy mojej nerwicy by艂y najpierw takie..drzenie rak, potem potliwo艣c n贸g, a teraz potliwoliwo艣c pod pachami..jest to dla mnie bardzo uciazliwe ...dbam o higiene ale z byle jakiego powodu poce sie i czuje ten wst臋tny zapach ;9, niby jet udowodnione 偶e zapach potu jest neutralny ale to nieprawda...mimo iz myje sie kilka razy w ci膮gu dnia zawsze jest tak samo... Boje si臋 przebywa膰 mi臋dzy lud藕mi, dostaje chyba jakies psychozy..serce mi mocniej bije, i cale cia艂o p艂onie...biore jakies zio艂owe leki na uspokojenie ale nie sa skuteczne ...mysla艂am nad p贸jsciem do psychologa..ale wstyd mi, i zreszt膮 prywatne wizyty odpadaja bo nie mam tyle pieniedzy na taka inwestycj臋, ciekawe czy psycholog przyjmuje na kase chorych ???Bo偶e co ja mam robi膰..nie moge ju偶 wytrzyma膰 ...obcowanie w艣r贸d ludzi dla mnie jest uciazliwe ;((( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czarna_ania Napisano Stycze艅 7, 2006 Mala smutaska wedlug mnie takze najlepsza jest psychoterapia, na psychoterapie mozna isc na kase chorych:) najpierw musiasz wziasc skierowanie od lekarza lekarza rodzinnego do psychiatry bodajrze a on dopiero kieruje cie do psychologa, wiem bo sama to przeszlam aczkolwiek nie mam nerwicy , jestem neurotyczka:) ale najlepiej poszukaj innej poradni np mlodziezowej itp lub rodzinnej takie sa najlepsze jesli studiujesz to uniwersyteckiej pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czarna_ania Napisano Stycze艅 7, 2006 Maryla nerwica objawia sie tez brakiem apetytu tak jest w przypadku mojej mamy...ale nie sugeruj sie tylko tym objawem, diagnoza najlepiej jesli pochodzilaby od psychologa.Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kama75 Napisano Stycze艅 7, 2006 UMNIE SA TEZ DZIWNE OBIAWY UDEZENIA GORONCA I NAGLE JAK BY MI KTOS WBIJAL IGLY W TWASZ CO 5 MINUT I TE ZAPADANIE SIE CIEKAWE CZY NERWICA TAK SIE OBIAWIA NIE WSPOMNE O ZAWROTACH I OTEPIENIU BO TO JUZ ROTYNA Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czarna_ania Napisano Stycze艅 7, 2006 kama ja mam uderzenia goraca od dawna i to niekoniecznie musi juz byc nerwica:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czarna_ania Napisano Stycze艅 7, 2006 moze to byc inne zanburzenie albo poczatek nerwicy.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 babola Napisano Stycze艅 7, 2006 a ja mam ciagle ciezka glowe...i uczucie jakby mi ja ktos ciagn膮艂 do przodu.... dziwne na maxa :P ogolnie mam uczucie jakby ktos mi siedzial na plecach i pchal do przodu...i jakbym miala sie zapasc.. :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Lollka 0 Napisano Stycze艅 7, 2006 przejdzie babola choc uciazliwe i meczace - dasz rade silna kobieta z ciebie ! prawda?;-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Julcia21 0 Napisano Stycze艅 7, 2006 Sluchajcie moje kobietki !!!dreczy mnie takze takie jakby ciagniecie w okolicach pluc do gardla ogolnie w klatce piersiowej jest to jakis punkt ktory ciagnie jakos dziwnie albo w dol albo w gore podobne uczucie jakbym byla przeziebiona cos takiego i to co chwilke zmienia miejsce, pozniej przechodzi to nawet w reke skumulowalo sie to w jeden punkt i ciagnelo i boalo jakby siniak (ale uczucie takie jak ma sie siniaka i na niego naciska wtedy wystepuje taki bol) a mnie tyo samo tak zaczelo bolec bez dotykania, poprostu kumuluje sie to w roznych miejscach i odczuwam dziwny bol, zaczelam nawet zauwazac ze bola mnie lydki czasami skurcz a czasami ostry bol ale trwa krotko caly czas zas mam odczucie jakby reumatyzmu, ale czuje w miejscach gdzie zyly sa widoczne tzn pod kolanami, na lydkach i w miejscach gdzie sie pobiera krew dziwne pulsowanie i tez czasami ciagniecie jakby z bolem trwa krotko i wystepuje co jakis czas w innych miejscach.To nie jest bol ktorego nie mozna wytrzymac lecz dokuczliwy , zaraz zaczynam myslec ze to jakis zator lub cos tam ...dreczy mnie to do tego te dretwiejace palce u nog i rak, czasami odczuwam pieczenia pod paznokciami - moj kolega sadzi ze tak samo mial przy nerwicy kiedy mial okres silnych atakow, ale mi tak ciezko w to uwierzyc kiedy to sa tak rozne i dziwne bole juz mnie chyba wszystko bolalo i boli od czasu do czasu, moja doktor rodzinna nawet mnie nie sluch i tez powiedzial mi ze wyladuje w wariatkowie, ale jak tu sie nie przejmowac kiedy ten bol sie odczuwa PRAWDA??? Czy ktos mial podobne odczucia i bole??? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Julcia21 0 Napisano Stycze艅 8, 2006 a mialam jeszcze dopisac ze ten ciagnacy bol przechodzi czasami wzdluz klatki piersowej poziomo jak boli punkt na prawa piersia do idzie do pachy i po drugiej stronie tak samo czasami odczuwam lopatka jak mnie boli lub piecze,czesto tez mnie piecze w mostku i w klatce piersiowej z uklociami lekarz mi powiedzial ze to od zoladka moze byc dal mi jakies tabletki na refluks w tygodniu mam gastoskopie, bo pieczenie to wiecie na co to jest nie musze poisac i wtedy ogarnia mnie lek ktory paralizuje i dzieja sie ze mna dziwne rzeczy,ale zauwazylam ze bardzo czesto boli mnie pod lewa piersia czyli zoladek i chodzi pozniej to po calym ciele takie dziwne uklocia.Moje kochane macie cos takiego tez zdarza sie wam??? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Maryla Napisano Stycze艅 8, 2006 Julcia20 ja tez tak mam ze mnie boli pod 艂opatka boli mnie pod kolanami i w zgiecach rak i mam sztywne rece w艂asciwie pod kolanami to mnie tak piecze ale czasem tez boli i czasem kluje mnie w wezlach chlonnych przynajmniej tak mi sie wydaje......... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kama75 Napisano Stycze艅 8, 2006 CZARNA -ANIA I BOBOLA POWIECIE MI TE UDERZENIA TO MASZ CODZIENIE BABOLA A TE ZAPADANIE TO MASZ TEZ CODZIENIE BO JA TE OBIAWY CO MAM TO CODZIENIE A CZY ZAWROTY MACIE TEZ I OTEPIRNIE POZDRAWIAM Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kama75 Napisano Stycze艅 8, 2006 PRZEC ZYTAJCIE SOBIE TO- 4. Zaburzenia somatyzacyjne. W tych zaburzeniach nerwicowych chory odczuwa liczne fizyczne dolegliwo艣ci, kt贸re nie znajduj膮 potwierdzenia w badaniach dodatkowych (EKG, USG, RTG, tomografia). Objawy te mog膮 obejmowa膰: - k艂ucia i ko艂atania serca, - napady duszno艣ci, - zlewne poty, - d艂awienie w prze艂yku, - pobolewania i wzd臋cia brzucha, - utrzymuj膮ce si臋 biegunki, - zawroty i b贸le g艂owy. Chory zwykle nie jest 艣wiadomy pod艂o偶a psychicznego swoich dolegliwo艣ci i szuka pomocy u kardiolog贸w, gastrolog贸w, neurolog贸w – niestety bezskutecznie. Wywo艂uje to u pacjenta niepok贸j i napi臋cie psychiczne, przygn臋bienie, k艂opoty z zasypianiem. Prawdziwa przyczyna jego stanu zdrowia le偶y w psychice, kt贸ra wp艂ywa na prac臋 narz膮d贸w wewn臋trznych. Dawniej zaburzenia somatyzacyjne by艂y nazywane „nerwic膮 serca”, „nerwic膮 偶o艂膮dka” itp. Zaburzenia nerwicowe to najcz臋艣ciej wyst臋puj膮ca grupa schorze艅 o pod艂o偶u psychicznym. Szacuje si臋, 偶e na zaburzenia l臋kowe cierpi co pi膮ty Polak – czyli blisko 8 milion贸w os贸b! Wi臋kszo艣膰 przypadk贸w nerwic pozostaje niewykrytych b膮d藕 niew艂a艣ciwie leczonych, wiele os贸b, kt贸rym mo偶na pom贸c nie trafia do psychiatry ani psychoterapeuty. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lokoweczka Napisano Stycze艅 8, 2006 Rosa... Ja mam 22 latka i jakies 3 dni temu mnialam podobny atak na ktorym wlasnie lekarz stwierdzil ze to nerwica.., ale ja w to nie wierze Bo teraz siedze w pracy i umieram poniewaz ten atak ktory zsciol mnie z nog i doprawil o okropne bicie serca byl tylko i wylacznie spowodowane objawem nadchodzacej grypy Ten debil przepisal mi jakies psychotropny o nazwie BELLERGOT::( KAZAL ZREC niech sa to wpierd............ Tak na prawde to my wszytskie jestesmy zdrowe tylko oni faszeruja nas tabletkami i kieruja naszym umyslem A pozniej robia z nas wariatow:(niestety tak teraz jest Dlatego ja sie nie bede leczyc na zadna nerwice Bo nie mam zadnych problemow Fakt faktem ze czasmi jestem nerwowoa i szybko mnie zdenerwowac Ale to juz nie jakis powod zeby ze mnie robili jakiegos wariata!!!!Tak to sie szanuje czlowieka i jego zycie w dzisiajszym swiecie:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zainteresowana problemem Napisano Stycze艅 8, 2006 Lok贸weczka zastan贸w sie nad tym co piszesz bo pier...dolisz..a jesli nie to wpieprzaj bellergot kt贸ry nie jest psychotropem i nie narzekaj Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zainteresowana problemem Napisano Stycze艅 8, 2006 poza tym nie wiem czy wiecie ze odchodzi sie juz od terminu nerwica..Przyczyna nerwic sa rozne zaburzenia osobowosci (nie por贸wnywac ze schizofernia czy psychozami!!itp) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zainteresowana problemem Napisano Stycze艅 8, 2006 i nerwica nie jest choroba tylko zaburzeniem!!a to jest roznica, nieleczona, bagatelizowana moze sie rozwinac (choc nie musi) powaznie utrudniac zycie i rujnowac zdrowie.Niestety... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lokoweczka Napisano Stycze艅 8, 2006 Sluchaj kazdy tutaj wyraza swoje zadnie wiec nie cwaniakuj A po drugie znam duzo luzdi ktorym nic nie bylo A przez wlasnie takie stwierdzenia lekarzy zaprowadzilo ich do grobu Tak wiec jezeli ty nie wiesz co sie dzieje to nie zabieraj glosu bardzo cie prosze Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zainteresowana problemem Napisano Stycze艅 8, 2006 wiem wiecej od ciebie znerwicowana panienko , przysz艂as i pieprzysz poprostu !!!!!!nie znajac tematu Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zainteresowana problemem Napisano Stycze艅 8, 2006 by艂as kiedys na oddziale leczenia nerwic , rozmawia艂as z pacjentami??? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lokoweczka Napisano Stycze艅 8, 2006 No i po co sie tym chwialisz Ja nie jestem znerwicowana panienka Tylko w tym momecie ty pokazujesz swoje nerwy Tak wiec popatrz najpierw na siebie a pozniej na kogos Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lokoweczka Napisano Stycze艅 8, 2006 A po drugie jak nie zrozmialas o co mi chodzi to przeczytaj jeszcze raz dokladnie to co napisalam i wtedy sie zucaj Bo tak bez powodnie wiesz.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zainteresowana problemem Napisano Stycze艅 8, 2006 nie znosze jak ktos kto nie zna temtu tylko "p艂ywa w temacie" z przekonaniem madzry sie na forum - niekompetencja i g艂upota zawsze wkurza ale ok! masz racje pisz sobie co chcesz mam tylko nadzieje ze wiekszosc forumowieczek ma swoj rozum!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zainteresowana problemem Napisano Stycze艅 8, 2006 no wiec sama widzisz Lok贸wko ze nie masz nerwicy to skad mozesz wiedziec o co biega ..ja sie niczym nie chwale to nie jest temat do chwalenia a bardzo przykre.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lokoweczka Napisano Stycze艅 8, 2006 No i po co sie denerwujesz co??po co Kazdy mysli co chce i kazdy ma inne doswiadczenia Wiec dlaczego nie mozna tego wyrazac bo ty sobie tezgo nie zyczsz ,albo po prostu nie akceptujesz innych ludzi zdan, wypowiedzi Ja moze i nie mam doswiadczenia odnoscie tej dolegliwosci I bardzo wspolczuje wszytskim tym ktorzy lecza sie:(na to Ja tez ostatnio mnialam podobany san I okazalo sie ze to nie nerwica Tak wiec na przyzslosc nie wierz we wsztysko co ci lekarze mowia i nie przyjmuj za duzo tab. bo w glowie ci sie calkiem polasuje No i nie denerwuj sie tak za wsztysko Zycze szybkiego powrotu do zdrowia Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach