Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się stanie to sie stanie

Co się stanie jesli postinor zazyje sie np. w 3 tyg. ciazy??

Polecane posty

Co się stanie jesli postinor zazyje sie np. w 3 tyg. ciazy??

Domyślam się o chcesz aby się stało... Topik do wykasowania! Bo jeszcze sie znajdzie jakaś inna \"mądra\" osóbka, która pomyśli,że to dobry pomysł!

kropla ja pytam powaznie i niech nikt nie prawi moralow tylko odpowiedzcie co sie po rpostu stanie

Sprawdź! Myślisz,że tutaj co druga osoba tak robi? Chyba nie bez powodu jest napisane,że tabletkę załyć nalezy do 72 godzin po stosunku!

Gość na na
z tego co ja wiem...Boże ale noie chce cię wprowadzić w błąd-także uwazaj...to postinor podtrzyma ciazę...na 100% jej nie usunie radzę nie probować! ostrzegam-nie jestem pewna, ale tka gdzieś czytalam

Gość w kwestii formalnej
Nie, nie poronisz. Mozesz co najwyzej uszkodzic plod (ale nie smiertelnie)

Podtrzymasz ciaze w ten sposob. Postinor to sam progesteron.Nie sie dziecku nie stanie :)

Gość na na
ugh... tak właśnie myślałam, ale nie byłam pewna

Gość kobieta dojrzala
nic sie nie stanie, kompletnie nic, moze ci byc troche niedobrze i mozesz miec plamienie, ale nic poza tym, ciazy nie zaszkodzi, ani nie pomoze, na plod nie ma zadnego wplywu, na pewno go nie uszkodzi, mozesz sprobowac, ale moze wtedy z jeszcze wieksza dawka, ktora i tak ci nie pomoze, lepiej idz do lekarza, sa inne metody, im wczesniej tym lepiej, nie czuj sie zmuszona do niczego, bo to twoja decyzja, twoje zycie i nikt ci potem ani teraz nie pomoze, a madrzyc sie potrafi kazdy

Gość w kwestii formalnej
postinor to levonorgestrel bedacy gestagenem, jest hormon syntetyczny i w duzej dawce moze wplywac na proces organogenezy. Jednak nie doprowadzi do smierci plodu.

moze to i głupie.... wczoraj mialam mozliwosc wpadki i nie wiem co mam zrobic. nie jestem zapisana do gina a postinor wprawdzie moge mieć od ręki na zawolanie... ale no nie wiem nie wiemm... nie wiem czy jestem w ciazy bo test bedzie wiarygodny chyba po 2 tygodniu?? o ile sie nie myle a na postinor bedzie za pozno co ja mam zrobic:O:O:O:O nie piszcie ze jestem glupia bo sie nie zabezpieczylam nie wazne jak mialam mozliwosc wpadki

Gość w kwestii formalnej
ja nie rozumiem czegos. Jesli mialas wpadke to zazywasz postinor. Gdzie problem??

Gość co sie stanie...
podnosze poniewaz to jest dla mnie sprawa priorytetowa a jesli zazyje postinor i najem sie tabletek na wywolanie okresu??

Gość co sie stanie...
ale nie wiem czy jestem w ciazy czy tez nie a test nic mi nie wykaze jak narazie

Gość w kwestii formalnej
postinoru nie stosuje sie aby usunac w ciaze, tylko zeby w nia nie zajsc. Jezeli istnieje ryzyko zajscia w ciaze idzie sie do lekarza po recepte i zazywa sie postinor do 72 godzin po stosunku, pozniej juz nie zadziala. To nie jest srodek poronny tylko antykoncepcja po stosunku.

Nic. Te tabletki ktore wywolaja okres u kobiety nie bedacej w ciazy, podtrzymaja ciaze u tej w ciazy. Przeciezz np. Luteine czy Duphaston daje sie zarowno na wywolanie okresu jak i na podtrzymanie ciazy. To jest sam progesteron ktory nie ma wplywu na plod. Jedynym progesteronem ktory dziala uszkadzajaco na plod jest ... Nie napisze jaki, zeby nikomu nie przyszly glupie mysli do glowy.

Gość co sie stanie...
a jednak ja cie poprosze o napisanie nazwy :(

Gość co sie stanie...
a jesli nie mam pewnosci 100% ze będe mamą to moge zazyc postinor??

Gość w kwestii formalnej
nikt nie ma pewnosci 100%, jak to sobie wyobrazasz?? Postinor jest wlasnie po to, zeby w razie "niebezpiecznego seksu" miec pewnosc, ze w ciaze sie nie zajdzie. Skoro od wpadki minelo mniej niz 72 godziny to szoruj do lekarza po recepte.

Tak mozesz. Ale Postinor nie wplynie na plod. w ogole. Nawet troche. Podtrzyma tylko ciaze A ten progeteron ci nie napisze, bo dziecko nie umrze a mozesz urodzic potworka :(

No wlasnie. Chyba, ze nie minelo 72 godzin. Jesli jest ponizej 72 h od \"wpadki\" to szoruj na pogotowie po recepte.

Gość co sie stanie...
nie jestem zapisana do gina i nie mam mozliwosci teraz sie do niego nawet dostac postinor moge miec od reki... boje sie co bedzie jesli go zazyje.... zalamie sie zaraz normalnie.....

Gość no wlasnie
w takim przypadku sie zazywa postinor... do 72 godzin po stosunku nie wiesz, czy jestes w ciazy czy nie tabletke bierze sie w przypadku jak byla mozliwosc wpadki, np pekla gumka czy sex bez zabezpieczenia, zeby do zaplodnienia NIE DOSZLO. postinor NIE ZABIJA plodu, tylko NIE DOPUSZCZA DO ZAPLODNIENIA, a to roznica. jest to po prostu srodek antykoncepcyjny po jaki ciemnogrod... a myslalam, ze o antykoncepcji to juz wszyscy wszystko wiedza...

K*** ale ppodejrzewasz ze jestes w 3 tygodniowej ciazy?? i teraz byla wpadka?? to zazyj ten postinor bo jak jestes w ciazy i tak nic sie nie stanie.] A jak nie jestes to postinor zapobiegnie tej ciazy w ktora mozesz teraz zajsc.

Gość na na
nie rozumiem autorki topicu! uważasz, ze jest możliwość wpadki (możesz zajść w ciążę, ale nie musisz) a bardzo nie chcesz dzidka to lecisz i łykasz postinor! czasem zdarzają się jakieś skutki uboczne po wzieciu tego leku (np.bóle głowy, nudności, plamnienia) ale nic poza tym! Bedziesz żyła!

Gość w kwestii formalnej
jezeli od wpadki nie minely 72 godziny to zazycie postinoru spowoduje, ze nie dojdzie do zaplodnienia. Jesli masz postinor pod reka, a boisz sie, bo wczoraj mialas wpadke, to po prostu go zazyj. Poza tym wszystko jest napisane na ulotce.

no wlasnie O co Ci chodzi?? Wez ten postinor i tyle. Jak go wezmiesz za dwa tygodnie to bedzie to psu na bude bo i tak nic sie nie stanie. DO NAUKI A NIE DO SEKSU