Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamcia24

zepsuta woda mineralna

Polecane posty

Chyba zrezygnuje z picia wody mineralnej w plastikowych butelkach:/ Po 2 dniach od otwarcia smierdzi jak zepsute jajka!!! Czy to jest mozliwe, zeby woda sie psula???!! Przejechalam sie juz na 2 \"znakomitych\" markach : Spa i Evian. Za kazdym razem to samo.

no tak szczerze to pierwszy raz slysze o takich markach...ja pije Zywiec zdrój i nic sie nie dzieje

Gość *kajka*
Po dwóch dniach od otwarcia masz odwagę ją pić ? Śmierdzi każda wysokomineralizowana .

no niee. oczywiscie wylewam:) Ale na przyklad soki owocowe, ice tea lub cola trzymaja sie swietnie. W koncu 2 dni to nie tak dlugo? Nie pomaga trzymanie w lodowce:/ Juz probowalam. W tych butelkach jest chyba czysta chemia . Przerzucam sie na kranowe przegotowana.:)

Bo wode mineralna powinno sie wypic w przeciagu 24 godzin od otwracia - inaczej moze sie \"zepsuc\", wytracic niezbyt zdrowe skladniki. Ice Tea i inne slodkie napoje sie nie psuja tak szybko, bo sa nafaszerowane chemia... A wode po otwraciu oczywiscie najlepiej przechowywac w lodowce, ewentualnie z dala od dostepu swiatla, bo promienie powoduja namnazanie sie bakterii.

Pierwszy raz słyszę żeby woda się zepsuła a piję jej naprawdę dużo ale nie zawsze zużywam butelkę w ciągu doby. Po czym poznać, że woda jest zepsuta? Bo może ja nie wiem, że moja się już nie nadaje do spożycia?

Karolina---> Postaw wiec wode w naslonecznionym miejscu, po kilku dniach bedzie wyraznie czuc, ze cos z nia nie tak - smak zupelnie inny, czasem zapaszek sie jakis niemily wda... Moze nie cuchnie tak, ja sfermentowany slodki napoj, ale nie smakuje...

Może nie zdażyła mi sie zepsuta woda bo mam dość ciemną kuchnię i zawsze jest w niej chłodno.

Wiadomo, ze po kilku dniach moze byc nieswieza. Ale zeby po 48 godzinach smierdziala jak jaja zgnile stojac w lodowce lub w zaciemnionym miejscu? Tez pije duzo wody, pochlaniam 1.5 litra dziennie. Ale pare razy zdarzylo mi sie zostawic ja na dluzej i dokonalam nieprzyjemnego odkrycia. Az zbiera na wymioty, bo to nie jest jakis tam lekko nieswiezy zapach ale szambo!!

Gość Jaqb
Ja wybralem filtr z promieniami UV -> www.watersystems.pl . Woda jest przefiltrowana, a pozniej poddana dezynfekcji przy pomocy swiatla UV - super rozwiazanie. Mozna pic ile tylko sie chce smacznej i bezpiecznej wody. Przy tym rozwiazaniu nawet terrorysci sa niegrozni ;)

Gość wodkaa
Woda w wytwórniach naświetlana jest właśnie promieniami UV aby nie rozwijały sie w niej glony i bakterie. Każda woda niedestylowana po jakimś czasie po otwarciu dosłownie zzielenieje, nawet w plastikowej butelce...

Gość still water
napromieniowalem wode promieniami uv i utworzyl sie zarodek ;p co teraz zrobic?

Gość gość
Ja się zatrułam kiedyś wodą. Chorowałam chyba 2 dni ;/ Trzeba być ostrożnym i pić od razu po otwarciu, przechowywać w lodówce lub pić gazowaną (póki jest gaz, woda jest zdatna do wypicia)

Gość gość
Ja się zatrułam kiedyś wodą. Chorowałam chyba 2 dni ;/ Trzeba być ostrożnym i pić od razu po otwarciu, przechowywać w lodówce lub pić gazowaną (póki jest gaz, woda jest zdatna do wypicia)

Gość gość
Nikt nie wie a wypisuje bajki. Producent pisze na etykietce że wodę najlepiej spożyć w przeciągu doby a to dla tego że z góry zakłada że każdy będzie ją spożywał prosto z butelki. Woli zabezpieczyć się od ewentualnego procesu sądowego, bo nie będzie pilnował kto jak pije wodę. Tak więc składniki mineralne określają długość przydatności wody po otwarciu. Jeśli jesteś człowiekiem kulturalnym i nie pijesz wody z "gwinta", nie wyjadasz widelcem który przed chwilą wyjąłeś z p*ska dodatków to woda będzie służyć ci dużo więcej niż doba.

Gość gość
jak pijesz z gwinta to tak jest

Gość gość
nie woda sie zepsula tylko bakterie z twojej sliny osiadly na dziobie butelki bo pewnie z gwinta pilas zamiast do szklanki nalac i to smierdzi. wlej to wode to szklanki dla eksperymentu i poniuchaj. To nie woda sztynksi a teraz poniuchaj wejscie do butelki - capi!

Gość gość
Masz rację w 100%.