Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaTTICIA

PRZECIWNICZKA SZCZEPIEŃ

Polecane posty

Gość PaTTICIA

Heja. szukam matek sceptycznie podchodzących do szczepień - czy ktoś ma poglądy podobne do moich?

Gość PaTTICIA
???

Gość PaTTICIA
CZYŻBYM BYŁA JEDNA?

Gość a dlaczego
jesteś przeciwna? W sumienie zastanawia sie chyba nikt nad tym ,tak trzeba i tyle

Jestem przeciwna, bo testują szczepionki na zwierzętach. Ale pytałam się i nic nie mogę w tej sprawie zrobić. Powiedzieli, że szczepionek nietestowanych nie wypuszczają na rynek, bo mogą zrobić krzywdę itp. Bzura, ale niestety nie dam rady. Jak będzie jakaś możliwość, to z niej skorzystam.

Gość walczącaZsystemem
ja jestem BARDZO PRZECIWNA!!! Bardzo chętnie pogadam, wymienię się inf i materiałami nt temat.

Gość w USA podobno rodzice
którzy nie chcą szczepić dzieci odnoszą już pierwsze sukcesy i nikt nie musza ich do tego. Rezultaty już są. Na nowo pojawiły się tam choroby, o których , gdyby nie nazwy szczepionek, dawno by zapomniano.

Gość Axaa
Po tym, co przeczytałam o możliwym powikłaniu w postaci autyzmu i wielu innych chorób, zwłaszcza u dzieci szczepionych przed ukończeniem pół roku życia, to bardzo bym się tych szczepionek bała.

Gość afrodyta7878
dziewczyny, dajcie namiary na jakies info o bezzasadności szcepień proszę, to chętnie przyłączę się do dyskusji.

Autyzm po szczepionce potrojnej TO JEST BZDURA. Fakt opublikowano takie badania, ale sa nierzetelne i zle zanalizowane, a za to bardzo trafiaja do przekonania mediom i niektorym rodzicom...Za to realnym niebezpieczenstwem sa np powiklania po odrze, bardzo powazne, na ktore rodzice narazaja nieszczepione dzieci

co do szczepionek , to jest to temat na dłuzsza wypowiedz, ale u nas trwa o to spór. moj maz jest przeciwny wszelkim szczepieniom, duzo na ten temat czytał i nie było w tym nic pochlebnego. jednym z jego argumentów jest własnie to ze tylko w polsce jest taki głupi obowiazek, a za granica nie ma.ze to koncerny farmaceutyczne napedzaja ta machine szczepien na wszystko, bo na tym zarabiaja. zaczeło sie to od mamentu kiedy nikus w szóstym miesiacu swego zycia dostał szczepionke na polio, i miała taka goraczke, ze nie moglismy jej niczym zbic, i wyladowalismy w szpitalu. tam wkoncu mu przeszło, ale potem dosta ł biegunke i troche przeszlismy. pozatym moj maz twierdzi ze przeciez terz juz nikt nie choruje na polio i te inne wiec po co truc organizm.on ma jeszcze wiele argumentow i nie chce zebysmy szczepili Miłoszka. a ja juz sama nie wiem, bo to co on mowi to w sumie jest rozsadne, ale ja nie chce odstawac od innych i sie wyrózniac, no i wogole nie wiem co jest gorsze szczepic czy nie szczepic????

Monika - wlasnie dlatego nikt teraz juz nie choruje na polio, ze sa szczepienia! Przykro mi ze przezyliscie wizyte w szpitalu po szczepionce, ale naprwade duzo gorzej by bylo gdyby wasza mala po prostu zachorowala na polio. jednym z dobrodziejstw szczepionek jest to, ze chronia przed chorobami ktore bardzo trudno wyleczyc, albo ktore pozostawiaja trwale skutki = uposledzenia, a w najgorszym wypadku prowadza do smierci...Nie jest to przyjemne co pisze, ale naprawde znam sie na tym troche, i idiotyczne bicie piany przez dziennikarzy ktorzy nie maja pojecia o czym pisza, ale o uszy im sie obilo, i maja super temat na artykul mnie straszliwie wkurza. A wlasnie to bicie piany jest podstawa zwatpienia ludzi w szczepionki. A na zachodzie szczepia dzieci, szczepia doroslych, za darmo, wszystkich, mozna sie na to nie zgodzic, ale zdarza sie to tylko w wyjatkowych przypadkach!

Gość mama-dwójki
Ja mam też niestety raczej negatywne nastawienie na szczepienia małych dzieci. Czytałam książkę opisującą różne badania i skutki szczepień, naprawdę koszmar, coś strasznego. Nie pamiętyam tytułu, ale mogę ją poszukać jakby co. Najchętniej też bym nie zaszczepiła dziecka, wahałam się dłuższy czas, ale ostatecznie szczepię tylko tymi, które są jako obowiązkowe. A na pewno nie dam zarobić firmom farmaceutycznym i nie kupię szczepionki skojarzonej, bo o nich też wiele negatywów się nasłuchałam. A swoją drogą to niprawda, że jak nie zaszczepimy dzicka to możemy mieć jakieś konsekwencję prawne, nikt nas do szczepień nie może zmusić! I jeszcze jedno... Jak myślicie, dlaczego lekarze nie szczepią swoich dzieci????

Gość anulka12
a skąd Ty to wiez,że lekarze nie szczepią dzieci co?

Gość anulka12
miało byc wiesz

Gość mama-dwójki
wiem, bo znam kilku lekarzy...

mamo dwójki, napisz cos wiecej jesli wiesz na ten temat i moze porozmawiaj z jakims lekarzem, skoro znasz, bo ja niestety nie znam nikokoo takiego osobiscie i podziel sie z nami tym co uslyszalas . to dla mnie bardzo wazne , wiec prosze o odpowiedz