Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Staranko

Ciąża a praca w supermarkecie?

Polecane posty

Gość Staranko

Czy fizyczna praca w supermarkecie może mieć szkodliwy wpływ na ciążę? Jestem w 4 tygoniu ciąży i nie wiem co robić. Niechcę iść jeszcze na zwolnienie bo wiem że to za wcześnie, ale z drugiej strony każdego dnia boję się o moją kruszynkę, że mogę ją przez podnoszenie ciężarów stacić. Czy są tu dziewczyny które też tak mają? I co robić?

Gość Do autorki.
Niedawno był tu taki temat.Jak możesz się zastanawiać???Nawet rzuciłabym pracę żeby tylko maleństwu się nic nie stało.Że początek ciąży to nieznaczy,że możesz dźwigać.

Gość Halo
Halo Staranko awiec w zaawansowanej ciązy powinno kobieta dzwigac tylko do 2 kilo ale oczywiscie trzeba tez uwazac na początku. Jak ma sie letką prace to luz mozna dlugo pracowac ale dzwigac ciezary to osobiscie jestem przeciw. Moze porozmawaisz z szefem ze tylko przy kasie bedziesz ale ze nie moznesz dzwigac nic cieszkiego bo nie chcesz zeby małemu sie cos stało!

Gość Upsss
ja z punktu widzenia Kodeksu Pracy do Ciebie: musisz niezwlocznie poinformowac pracodawcę o ciąży i wtedy jest on obowiązany przydzielic Ci pracę zgodną z wymogami dla kobiety ciężarnej tj nie zagrażającą ciąży, jesli tego nie zrobi nalezy skontaktowac się z Inspekcją Pracy. Jesli praca zagraża zdrowi lub żciu (tu jest spełnione) wtedy masz prawo kodeksowe odmówic wykonania danego zadania).

Gość Silver
Odświerzam

Gość aska27
dziewczyno jestes teraz chroniona idz na zwolniennie na reszte ciazy i tyle,odpoczywaj i tak ci zaplaca 100% po co sie katowac i tak tam kariery nie zrobisz i napewno nie wrocisz po porodzie bo i po co jak zarobisz tyle ze ci na opiekunke nie starczy,a kazdy lekarz da ci zwolnienie:)

Gość patichris1
najwazniejsze sa pierwsze 3 miesiace ciazy.mozna stracic dziecko przez nadmierny wyilek fizyczny .lepiej przestan pracowac. pozdrowienia pati