Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiasek

Plastry antykoncepcyjne

Polecane posty

Cześć :). Zdaje sobie sprawę, że takie tematy na forum istnieją, ale nie mam czasu i ochoty przeszukiwać nastu stron często głupawych wypowiedzi nie na temat, żeby znaleźć odpowiedź. Wobec czego mam dwa pytania dotyczące ww. plastrów: 1) Czy pierwszy plaster moge nakleić w dowolnym dniu cyklu, czy musi być to dzień 1? Od tego pierwszego dnia liczy się ich skuteczność? 2) Wyczytałam, że działanie plastrów jest właściwie identyczne jak działanie tabletek; jak to jest zatem, że na rynku jest tych tabletek kilka rodzajów, a plastry są tylko jedne (Evra)? Czy one łatwiej dopasowują sie do kobiety niż tabletki? Z góry dziekuje za wypowiedzi, że z takimi pytaniami to do ginekologa, bo do niego się wybieram, ale od odpowiedzi zależy kiedy :).

Gość sooooda
Wybor plastrów nie jest tak szeroki, gdyz tabletki sa o wiele strasza metoda antykoncepcji... Kiedy nalezy nakladac plaster to nie wiem, ale moja ciocia stusuje ta metode antykoncepcji i jest bardzo zadowolnona:) pozdrawiam

Gość kukuku
Tak, wspaniala !! Zajebiscie sie odklejaja i odchodza w wodzie (podczas plywania), poza tym zdarzaja sie po nich ciaze (zdanie tez mojego gina). Uzywalam i nie polecam ! CO do naklejania, wszystko masz w ulotce, umiesz czytac??

Juz zdazylam zauwazyc, ze podobnie jak w przypadku tabletek, to i plastry wzbudzaja kontrowersje, ale nigdy nie zadowoli sie wszystkich. Ja chcialabym sprobowac tej metody, wiec ciagle czekam na jednoznaczne odpowiedzi na moje pytanie.

czesc ja stosuje plastry juz od roku jestem zadowolona, plaster odkleił mi sie raz ale tylko i wyłacznie z mojej winy Aby ta metoda była skuteczna od razu nalezy przykleic plaster 1 dnia. Jesli przykleisz innego dnia cyklu musisz przez 7 dni stosowac dodatkowe metody np. prezerwatywe. Co do pytania na temat wybory to chyba chodzi o to ze ta metoda jest nowiutka i nie pojawiły sie jeszcze inne firmy produkujące plasterki w innych pytan napisz na maila , chetnie odpowiem pozdrawiam