Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karola19

Co potrafią Wasze 2 latki?

Polecane posty

Gość Karola19

Hej Jestem tu nowa. Sporo czytałam na różne tematy ale na temat dwulatek nic więc może podzielicie się Co potrafią , co lubią a czego nie wasze Maluchy Pozdrawiam i czekam na kontynuację tematu

Moj niuniek jest sprytny i lapie wszystko co sie do niego mowi, nie lubi powtarzac. powli po swojemu tworzy zdania choc brakuje w nich jeszcze czasownikow....przeciwstawia sie buntuje, skacze i czasami ugryzie jak cos mu nie pasuje....ale nie siusia jeszcze do nocnika, choc wie, dzie sie robi siku i kupe-pare tylko razy zrobił i koniec:(

własciwie wszystko, przynajmniej tak sie wydaje mojej 2.5-rocznej córce... wejdzie wszędzie, gada jak stara, dyskutuje, walczy o swoje, na wszystko ma swoje teorie, uparta jest jak muł ale to i tak najcudniejsze dziecko na świecie :)

Gość mamka
mój ma 2 z haczykiem...siusia do nocnika ale zdazy mu sie zapomnieć...jeszcze nie mówi chociaz ma swoje nazwy na rózne zwierzątka i rzeczy...przechodzi okres pierwszego buntu bo na wszystko mi odkrzykuje..owszem ugryzie a nawet i łapką walnie...poda buty i założy majteczki sam...wie co do czego słuzy ...acha i ma manie naśladowania psa moze dlatego ,ze ja mam dwa w domku.....

Gość Karola19
Moja córka dużo mówi uwielbia ksiązeczki Chodzi do przedszkola czuje się tam bardzo dobrze ale... załatwia się jeszcze niestety w pieluchę i ssie palca i nie wiem jak ją tego oduczyć Zgrys już sobie popsuła

Gość ewuska6
moja corcia 3 dni temu skonczyla 2 latka i umie zadziwiajaco dużo! buzka siejej nie zamyka, powtarza wszystko co usłyszy a zwłaszcza te słówka nieparlamentarne, zaczeły sie pytanka typu "po co, dlaczego itp" korzysta z nocnika ale ma teraz jakis kryzy i nie zawsze woła. jest bardzo muzykalna spiewa piosenki ze słówkami i nuci, powtarza wierszyki takie króciutkie. ale nie jest aniołem! jak tylko cos idzie nie po jej mysli to zaczyna pokrzykiwac lub wymusic płaczem.ogólnie rzecz biorac jest najcudowniejszym skarbem jaki mogłam otrzymac!pozdrawiam mamusie wszystkich dwulatków.

Gość Mamciaaa
Witajcie! Mój Kubuś ma 1 rok i 9 miesięcy. Jest wszędobylski i bardzo całuśny. Potrzebuje strasznie dużo czułości. Najchętniej bawi się misiami i samochodami, oraz narzędziami tatusia. Jeszcze nie mówi, ale cały czas plecie coś po swojemu i szuka kontaktu. Ciągle używamy pampersów, ale mam nadzieję, że to się niedługo zmieni. Dłuuuugo zastanawialiśmy się z mężem nad kolejnym dzieckiem (mam jeszcze córeczkę - 7 lat). Ale teraz nie wyobrażamy sobie, że mogłoby być inaczej. Mamy decydujcie się na drugie dziecko!!!!!!!!

Mam teraz 2,5 letnią córeczke ale właściwie jak miała dwa latka to już umiała rozpoznawać prawie cały alfabet i liczyć płynnie do 10. I nikt z nas jej tego nie uczył- miała interaktywnego pozyczonego od znajomych misia, z cyferkami i literkami na brzuszku. Trzeba było widzieć minę teściowej gdy zaskoczyła ją mówiąc : to jest Dź babciu. Natomiast z nocniczkiem był kłopot, jeszcze niezbyt sobie z tym radziła . Kolory tez sprawiały jej kłopot.

Gość karola19
Witajcie po urlopie! Nasz Bąbel sporo się nauczył przez te kilka tygodni spędzone z Rodzicami. Teraz trudno utrzymać ją w domu. Ma swoje zdanie krzyczy na nas. Zrobiła postępy nocnikowe mam nadzieję że wkrótce zrezygnujemy z pieluch. A apetyt lepiej nie mówić wszystko by zjadła ale palca ssie nadal:(((( I nie wiem jak ją oduczyć