Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gordiska

STARANIA OD WIOSNY 2006r.

Polecane posty

czesc dziewczyny planuje powiekszyc swoja rodzinke o nasze pierwsze malenstwo i chcemy z mezem rozpoczac starania od wiosny np:marca, i mam maly problem gdyz bedzie to nasze 1-sze dziecko nie wiem na ile przed planowaniem rozpoczecia staran powinnam sie udac do lekarza ginekologa na rozmowe i jakies wstepne badania,prosze doradzcie :)

hej hej :)) widze ze wszystko ladnei zaplanowane :))))), mam nadzieje ze bedzie dokladnie tak jak chcecie . ja osobiscie zaczynam starania za 2-3 miesiace, decyzja zostala juz podjeta tylko ze po przegladnieciu , przeczytaniu masy roznych forum doszlam do wniosku ze : 1- znalezc dobrego ginekologa ktory ostatecznie poprowadzic ciaze 2- rzucic palenie 3- zaczac przyjmowac kwas foliowy i ponoc dobrze to zrobic kilka miesiecy wczesniej , zanim : punkt 4 - odstawisz tabletki itp... o ile zaden z punktow1-3 w niczym nie zaszkodzi to zaczynajac od punktu 4 mozna za bardzo dziecku zaszkodzic ... pozdrawiam i licze na kontakt :))))

Gość markotka
Chętnie dołączę się do tego postu! W styczniu zamierzam odstawić tabletki (Diane-35 i ostatnio Androcur), porobić badania: toksoplazmoza, przeciwciała rózyczki, chlamydia, progesteron (zbyt niski może powodować poronienia), hormon tarczycy, podstawowe krwi i moczu, cytologię. Zamierzam również zaszczepić się przeciwko żółtaczce, bo mam już nie ważne szczepienia i chyba powtórzę szczepionkę przeciwko różyczcze, bo ostatnie miałam w podstawówce, a podobno ważna jest tylko 6 lat. No a później to tylko pozostaje mi tylko mój ginekolog i prawdopodobnie leki indukujące owulację, bo mam pco i z tą owulacją bywa u mnie różnie. Powodzenia!

Gość zatroskana
A ja tez chetnie :) Tyle ze nasze starania rozpoczna sie troszke pozniej - powiedzmy pozna wiosna :) Najwczesniej w czerwcu, no moze w maju - zobaczymy. Duzo teraz zalezy od wynikow badan, ktore musimy zrobic, ale mam nadzieje, ze wszytskim nam sie uda :) Pamietajcie - dobry ginekolog to skarb! 3 miesiace wczesniej - kwas foliowy! I do dziela!

Warto też przy okazji wszystkich badań, poprosić męża, żeby zrobił badanie nasienia, czasem i tam może tkwić mały problem, a gdyby (czego nikomu nie życzę), był tam jakiś problem, to do wiosny można go akurat rozwiązać :)