Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fifka

ból!!!

Polecane posty

nie wiem czy to normalne moze tez ktos tak miał i mnie uspokoi wspołzyje juz dobre 2 miesiace i nadal boli mnie pochwa... przy wprowadzaniu członka i po ok 30 min czuje dyskomfort a na dodatek chce mi sie siusiu! moze to banalne ale dla mnie jest to uporczywy problem bo chciałabym w koncu odczuwac z tego prawdziwa przyjemnosc taka jak moj chlopak dotychczas uzywalismy prezerwatywy -takze bolało tylko w inny sposob niz teraz gdy zazywam tabletki i kochamy sie bez prezerwatywy powinnam isc do ginekologa czy to przejdzie po jakims czasie? pozdrawiam

Przed moim pierwszym razem moja kuzynka mi poradziła,abym się nie zabezpieczała prezerwatywą, bo podczas przebicia błony dziewiczej powstaje rana, którą lateks może podrażniać i wówczas ból murowany. Ale u mnie niczego takiego nie zaobserwowałam. Miałam za to inny ból - tak jak napisałaś -ciągle chciało mi się siusiu przy pierwszych stosunkach. Wówczas ginekolożka powiedziała mi, że to przez stres, że mam jeszcze w sobie opór, blokadę / nieświadomie/ i że powinnam się bardziej wyluzowywać. Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić :( Zaczęliśmy z chłopakiem przed stosunkami pić winko - na rozluźnienie - tak mniej więcej po połowie lampki, pomogły również kąpiele, no a przede wszystkim - unormowana gra wstępna. Gdy pieszczoty są zbyt długie, to dochodzi do przekrwienia narządów rodnych i wówczas kobieta odczuwa ból podczas stosunku, a kiedy pieszczot jest za mało, to kobieta nie jest podniecona i jest sucha...co również prowadzi do bólu :( Współżyjesz bardzo krótko, więc ten ból nie jest niepokojący :) W środku jeszcze się pewnie boisz, choć o tym nie wiesz :):):) Powiedz partnerowi, żeby pieścił cię delikatnie, ale nie za krótko-tak, żeby cię rozgrzać :):):):)

Gość nelly19
mam tak samo...gdy we mnie wchodzi to odczuwam bol jakby gornej sciany pochwy...nie wiem z czego to wynika ale mam nadzieje ze nic groznego...

dzieki freeq strach sam w sobie chyba sam sie pojawia chociaz ja nie mam obaw i nie boje sie samego stosunku tylko własnie bolu ktory mi zaczyna przeszkadzac probuje sie relaksowac nie myslec o tym ale i tak nie czuje sie komfortowo najgorzej jest jak zrobie sobie przerwe na siusiu bo wtedy piecze moze to sie wydac niesmaczne i za to przepraszam ... gra wstepna jest jestem nawilzona tylko czasem chyba mimo wszystko nie jest wystarczajaco długa i za wczesnie przechodzimy do konkretow ale zobaczymy co dzisiaj bedzie mam nadzieje ze z kazdym stosunkiem bedzie lepiej dzieki :)

Fifka, miałam to samo, poszłam do gina i okazało się, że mam otarcia nabłonka. Stąd był ten ból. Podobno bardzo często występują kiedy nosi się spodnie, stringi itd. Dostałam maści i po jakimś czasie ich stosowania było już dużo lepiej. Mogę Ci tu polecić maść z wit. A, dostaniesz bez recepty w aptece oraz jakiś żel nawilżający (nie zaszkodzi, a zapobiegnie otarciom). A jak nadal nie będzie zmian, to wybierz się do lekarza. Pozdrawiam i życzę powodzonka!:)

Gość ja albo nie ja
kobitki ja wspolzyje prawie 3 lata a bol i tak czasem sie pojawia....to moze byc zle ulozenie lub zbyt male nawilzenie. mnie boli tylko we wtepnej fazie....Bol byl silniejszy przy prezerwatywach a teraz gdy stosuje tabletki to juz prawie sie nie pojawia. Zainwestujcie w gre wstepna.

dzieki:) tylko ze problemow z nawilzeniem nie mam chyba ze jak wspominałam udam sie do kibelka za potrzeba.... gdy uzywalam prezerwatyw mnie bolało i teraz gdy stosuje tylko tabletki tez mnie boli wiec moze to kwestia tego ze moja pochwa nie rozciagnela sie ?

Gość ja albo nie ja
pochwa sie nie rozciaga...ona sie dostosowuje do wielkosci czlonka.

no to ciekawe jak mozliwy jest porod skoro sie nie rozciaga? no myslałam ze ktos mi pomoze ...

Oczywiście, że pochwa jest elastyczna i się rozciąga. Wiesz, ja bym się udała do lekarza, bo to naprawdę może być otarcie - Twoje objawy są bardzo podobne, zwłaszcza że wcześniej używaliście prezerwatyw - one często się do tego przyczyniają. Jeśli mam rację, to samo Ci nie przejdzie i zawsze będzie Cię bolało, więc lepiej się upewnić i ewentualnie podjąć leczenie (nie jest skomplikowane). Po co się męczyć. A jeśli chodzi o to rozciąganie, to jest to raczej wrażenie dyskomfortu, które mija po kilku razach (ważne jest, aby nie było za dużych przerw pomiędzy kolejnymi zbliżeniami). Ale tak jak mówię, ja bym poszła do gina i zasięgnęła jego fachowej opinii. Pozdrawiam Cię.

Gość posłużna amanda
jasne, ze pochwa ma mozliwość rozciagnięcia

Gość posłużna amanda
acha i ta idiotka wyzej niech Ci nie mówi, ze pochwa się nie rozciąga-idiotki jednak chodzą po tym swiecie...

Sex to nie poród. Gdybyście się tak rozsiagały przy sexie jak przy porodzie waszym partnerom pozostałoby sie tylko trzepać bo ruszanie się w prózni nie dziala specjalnie na zmysły faceta. Czytanie to nie jest wielki wysiłek więc zamiast słuchać przgłupich koleżanek i kuzynek oraz innego badziewia poczytajcie o własnej fizjonomii i fizjologii. Podczas gry wstępnej wasze pochwy powiekszają się aby umozliwić wprowadzenie penisa a nastepnie szczelnie go obejmuja aby umozliwić stosunek. Jeszcze jeśli podczas tego aktu zrobicie korzysc ze swoich mięśni i ściśniecie bardziej penisa w środku to wasz facet dopiero będzie zachwycony.

ja wiem ze sex to nie porod chodziło mi tutaj tylko i wyłacznie o rozciagliwosc pochwy ide do lekarza w srode poradze sie fachowca ;) z tymi długimi przerwami miedzy wspołzyciem-hmm dobrze o tym wiem tylko niestety nie zawsze sa warunki do tego i trzeba czekac az rodzice sie ulotnia;) niestety wakacje za miesiac sie koncza wiec nie bedzie takiej swobody ale mysle ze przez ten czas z moja pochwa wszystko sie ułozy i potem nie bedzie problemu z wprowadzeniem członka i swobodnym seksem dzieki pozdrawiam p.s. wczorajsza noc zepsuło moje złe samopoczucie-mdłosci bole brzucha i głowy i uczucie pocenia sie i marzniecia niestety nie wyszło :( moze to działanie tabletek...

Gość ja albo nie ja
skoro wasza pochwa sie rozciaga i tak zostaje to ja juz dzis wspolczuje waszym facetow!!!!pochwa sie dostosowuje do wielkosci czlonka ale gdy czlonek wychodzi z was a podniecenie znika to i ona sie zmiejsza,a dokladnie wraca do swojego pierwotnego ksztaltu. No ale zycze wam trwalego rozciagania i cudownego seksu!!!!!

Gość posłuzna amanda
idiotko!!!! precież sama mowisz, ze pochwa się rozciąga!!!!!!!!!!! podczas gdy facet w ciebie wchodzi to sie dostosowuje...czyli rozciąga...a potem wraca do normalnych kształtów heh Tobie sie pewnie nie rozciaga, bo juz masz taaaaaaakkkkąąąąąąąąą rozjechaną!!!!!!!!!! ja albo nie ja to DZIWKA

Gość ja albo nie ja
posluchaj czy ktos dal Ci prawo do obrazania mnie? az tak glupia jestes ze tylko obrazac ludzi potrafisz? zaskaujacy poziom inteligencji!!!!!! jesli nie zayuwazylas to caly czas pisalam o tym ze pochwa ulega powiekszeniu w trakcie stosunku a potem sie znow kurczy!!!!!!!! ale wy nie bo przeciez pochwa sie rozciaga i tak juz sobie zostaje po kazdym stosunku wieksza!!!!!! nau8cz sie wiec alfabetu od nowa i dopiero zacznij czytac i nie obrazaj ludzi!!!!!!! bo to ze jestes tu anonimowa i nikt Ci nic nie zrobi to nie upowaznia Cie do wszystkiego!!!!! to co naopisala swiadczy wylaczNie o twoim poziomie inteligencji!!!!a do tak niskich sfer nie bede sie znizac takze zegnam "drogie" rozciagajace sie pochwy! rozciagajcie sie po kazdym stosunku jeszcze bardzije!!!!!!!

Gość posłużna amanda
nie pyskuj DZIWKO jebana....hahahahahahahahahahahaha taką dziwkę jak Ty to ma prawo obrażać pies z kulawą nogą... i tak wiem, że mam racje

Gość ja albo nie ja
no niezla kurwa sie odezwala!!!!!!

do ja albo nie ja-zauważyłam, zę Ty również masz masz tendencję do sprawiania przykrości innym bezpodstawinie, bo dyskutować można normalnie, bez ironi i obraźliwych słow... powyższe wypowiedzi ,,posłużnej\" są jednak poniżej wszelakiej krytyki:/

no to super nikt nie powiedzial ze pochwa rozciaga sie i po stosunku pozostaje taka wiec czytaj uwazniej