Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzuchatek

puchnięcie nóg

Polecane posty

Gość brzuchatek

kochane przyszłe mamy! Mam pytanie - jak sobie radzicie z puchnięciem nóg w te upały? Wiem, że trzeba leżeć z nogami w górze, ale jeśli opuchlizna ciągle jest - czy używacie jakichś maści? Być może gdzieś ktoś o tym już pisał, ale ja nie mam siły (ze względu na mój stan i upał właśnie) za długo szukać odpowiedzi po innych topikach, więc proszę o podpowiedź... Pozdrawiam!

Jeśli puchną Ci nogi wyłącznie przez upał - to polecam żel firmy Ziaja, kasztanowy. Możesz też moczyć nogi w specjalnej soli zmniejszającej obrzęki - dla kobiet w ciąży; kupisz ją w aptece. Myślę jednak, że dla pewności powinnaś zrobić sobie analizę moczu i zmierzyć ciśnienie - puchnięcie może oznaczać początek gestozy - bardzo groźnego powikłania ciążowego. Pozdrawiam i życzę zmniejszenia opuchlizny :-)

Jak kupiłam specjalną poduszkę, która ma specjalne miejsce wycięcie na nogi. Staram się leżeć z nogami u góry jak tylko czuję, że zaczynają puchnąć. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.