Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartuszka

karmienie 7- miesięcznego dzidziusia

Polecane posty

Gość Bartuszka

Czym karmić siedmiomiesięczne niemowlę oprócz mleka. Nie znosi jeść mięsa, zupek jarzynowych ani żółtka. Proszę o pomoc!

Gość esmeraldka
tez walcze z moja mala, ale lubi wcinac owoce, moze na poczatek sprobuj tak przyzwyczajac go do nowych smakow, soczki z marchewki z dodatkami, sa pozywne i slodkie, moze maluchowi akurat przypasuja. radza tez dodawac wlasne mleko dla smaku, ale ja sie w takie cos nie bawie. pozdrawiam:)

Gość mamama
A od czego zaczynałaś? Przyznam, żre nie miałam tego problemu, bo moja córcia je wszystko chętnie. Napiszę może, od czego zaczynałyśmy. Od czwrtego miesiąca tarte jabłuszko.Myślę, że Twoja dzidzia powinna je polubić. Jak nie od razu, to po kilku próbach napewno. Ważne, żeby było słodkie. Od piątego miesiąca wprowadziłam też zupki (w słoiczkach, zaczynałam Hipp, ale teaz cały czas Gerber). I kaszki w butelce.Nie wierzę, żeby żadna z tych rzeczy nie dpowiadała dzidzi. Może trzxeba troche cierpliwości. To w końcu dla dziecka wielkie nowości. powodzenia.

Witajcie drogie internautki. Dzisiaj podalam mojej dzidzi zupke z firmy GERBER jarzynowa z indykiem i nawet smakowala mu. Chyba chodzilo mu o smak bo wczesniej dawalam mu zupki z Hippa i Bobowity. Tamtych zupek nie cierpial. Z Gerbera wcina chetnie.

Gość mamama
No to sie bardzo cieszę. My też jedziemy cały czas na gerberach. Twój synek to mały smakosz, hihi. Moja wcina wszystko. Ale faktycznie gerbery są najlepszei cenowo też najfajniejsze.Bobovita odpada, za rzadka.

Gość kościelnaaaaaa
moj dzidizek cały czas wcina gerbery i powiem wam ze nie chce innych smaków tylko jarzynki z indykiem od 5 miesiaca a ma dzisiaj juz 8 miesiecy i ne chce nic innego mama mówi zebym spróbowala gotowac sama nie wiem tez jak podawac żółtko czy nie ma za mało urozmaiconej diety ? zupki oprócz mleczka mojego i kaszy a co z tym żółtkiem gotowane surowe jak podajecie

Gość kościelnaaaaaa
gerber powinien sprzedawac jeszcze żółtka

Gość mama21
Popieram, ja też tylko Gerbera daję mojemu 6-miesiecznemu synkowi, bo tylko on mu smakuje, chociaż jest małym niejadkiem. Bardzo lubi te zupki i obiadki z mięskiem oraz deserki(najbardziej marchew, jabłko winogrono). A tak w ogóle, to ile zupki czy obiadku zjada na raz wasze bobo? Wiem, że różnie u różnych dziciaków, ale tak dla porównania... Aha, bo mój zjada na raz słoiczek deserku 130g rano i słoiczek obiadku130g w południe. No i oczywiście przez resztę dnia kaszka na mleku modyfikowanym.

Gość mama21
kościelnaaaa ja wczoraj ugotowałam synkowi zupkę sama, bo już się słoiczki skończyły. Skład: 4 małe marchewki, mały ziemniak, powinien być kawałek pietruszki(piszę powinien, bo jak ugotowałam z pietruszką to nie chciał jeść, a bez niej zjadł ze smakiem), łyżeczka świeżego masła i troszkę cukru lub soli(troszeczkę- na czubek łyżeczki). To gotuję w małej ilości wody, ale trzeba dolewać podczas gotowania, bo szybko paruje. Jak już zmiękną warzywa przekładam do miksera i miksuję(moje bobo tylko papki narazie je). Oddzielnie gotuję kawałeczek mięsa z piersi kurczaka(ok. 2 łyżeczki, czy jak wolisz sześcian wielkości orzecha włoskiego). Ugotowane mięso miksuję razem z zupką i gotowe. A jesli chodzi o żółtko- możesz ugotować jajko na twardo, wyjąć żółtko, przekroić na pół i zmieszać z zupką( w 7 i 8 m-cu pół żółtka co drugi dzień, w 9 m-cu całe co drugi dzień).

Gość mama21
no cholera by to wzięła! żadna stronka się nie chce odpalić...

witam mamusie :) Na szczescie moja corcia chetnie wcina wszystko bez roznicy na firme :) Slyszałam ze dzieci wolą przewaznie te domowe, bo mają smak:) , czytalam ze do domowych posilkow powinno sie dodac szczypte soli i cukru, a te kupne są bez przypraw wiec moze sprobuj doprawic lekko :) pozdrawiam :)

Gość mama21
Dziękuję, chociaż jedna osoba trzeźwo myśląca o tej porze 🌻

Gość dorciamalek-wawa
Witam, Mam takie pytanie a propos waszej dyskusji: widziałam w telewizji reklamę jakiegoś nowego jedzenia dla dzieci, ale nie załapałam co to było – wiem tylko, że mówili, że to takie jedzeni jak dla dorosłych tylko dla dzieci. Chyba lazania była w tej reklamie. Ktoś wie co to jest?

Gość teresa.m.
Tak, to taka nowość firmy Gerber, nazywa się Menu Smakosza. Sporo tam jest różnych potraw. Akurat lasagnii nie próbowaliśmy, ale mogę polecić kurczaka z ziemniakami i koperkiem – Maciusiowi naprawdę smakował.

Gość gosianowak
Ta lasagna też jest spoko! Ja akurat lubię lasagnę, więc ciekawa byłam jak coś takiego zasmakuje mojej Julce (10 mies.). No i przypasowało.

Witam wszystkie mamuśki:) Mojej córci słoiczki wogóle nie smakują bez względu na markę, ale to, co ja ugotuję to zajada, ale najbardziej smakują jej wszelkiego rodzaju mixy owocowe (też robione przeze mnie) i mieszane z np. z jogurtem naturalnym albo zagęszczane kleikiem kukurydzianym...