Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka21

Przesuniecie krwawienia.

Polecane posty

Mam pytanko.Od 9 miesiecy biore Mercilon.Niedlugo wyjezdzam z chlopakiem na tydzien nad jeziorko i w tym czasie wypada mi przerwa,wiec wystapi krwawienie.Chcialabym wziasc dwa opakowania pigulek bez przerwy.Czy to nie jest ryzykowne?

Gość qqqbbb
musisz zażywać dziennie poza tym nie przerywaj tych tabletek bo będziesz żałować

Gość jitka
Sama zrobiłam tak miesiąc temu, na początku trochę bolały mnie jajniki. Teraz skończyłam to drugie opakowanie i dostałam normalne krwawienie.

Gość /she/
do qqqbbb co masz na mysli pisząc ".... nie przerywaj tych tabletek bo będziesz żałować" ???

no wlasnie tez bym chciala wiedziec co miala na mysli.ja chce brac tabletki bez przerwy na okres w celu zatrzymania pracy jajnikow i chce wiedziec na ile zaszkodzi to mojemu organizmowi

Gość ewellllllinna
ja tak zrobilam raz i nie przesunelam :/ tzn nie dostalam krwawienia "normalnego" ale po jakims czasie pojawilo sie uciazliwe plamienie. troche to trwalo i pozniej zalowalam. nie bylo to nic nienormalnego zreszta, tak sie moze zdarzyc. od tego czasu biore tabletki "prawidlowo". Jakos tak... hmmmm... wiekszy komfort psychiczny czy cos....

Nie musisz brać całego nowego opakowania, ale np. 7 lub 14 tabletek, w zależności od tego, o ile chcesz przesunąć okres. Potem robisz normalnie 7-dniową przerwę i zaczynasz kolejne 21 tabletek. Wtedy aż tak nie męczysz organizmu, jak w przypadku połączenia dwóch opakowań. Podpowiedział mi to mój gin i kilka razy przesuwałam tak sobie okres (o 7 dni), wszystko było OK.:)

Gość to jest tak...
...ja raz przesunęłam. Wzięłam 2 opak. pod rząd, miesiączki nie dostałam wtedy co miała być, dostałam ją normalnie w przerwie po tym drugim opakowaniu. Czyli wszystko było w porządeczku. Ale dziewczyny! To robi się tylko w bardzo ważnych sytuacjach, tzn nie często. Zawsze dla kobiety, dla jej organizmu, zdrowia jest lepiej, gdy ten 1 raz w miesiącu będzie miała tę miesiączkę. Pozdrawiam1