Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tibilisi

plastry Evra a teraz Cilest-o co chodzi ???

Polecane posty

Gość tibilisi

Witam, Obecnie koncze plastry Evra i w poniedzialek odlepiam ostatni plaster.Teraz powinnam miec 7 dni przerwy i zaczac kolejna opakowanie 8 dnia.Jednak wracam do tabletek Cilest.Kiedy dokladnie mam wziazc pierwsza tabletke Cilest skoro w poniedzialek odlepiam plaster? Doradzcie bo nie bardzo wiem.

Gość kukukaka
1 dzien okresu

Gość fiiiiifi
dlaczego rezygnujesz z plastrów? ja zrobiłam dokładnie odwrotnie i jestem zadowolona (tylko nie z ceny plastrów....:/)

Gość tibilisi
rezygnuje bo psychicznie nie czuje sie komfortowo i bardiej ufam tabletka.wiec kiedy mam rozpoczac tabletki Cilest bo napeweno nie 1 dnia okresu ( bo tak sie robi gdy zaczyna sie antykoncepcje a ja chce kontynuowac tylko ze bioraca tabletki)

mozesz 1 dnia krwawienia bądz po 7 dniowej przerwie antykoncpecja w czasie przerwy zachowana a zaczynając od 8 dnia Cilest kontynuujesz... twój wybór www.psyche-soma.prv.pl

Gość tibilisi
Ale skoro dzis odlepiam ostatni plaster tj poniedzialek to te 7 dniowa przerwe licze od jutra??Wtedy pierwsza tableteke musialabym wziazc we wtorek przyszlego tygodnia???? Bardzo prosze o pomoc

tak jutro zaczynasz 7 dni przerwy i w kolejny wtorek rozpoczynasz branie Cilestu wtorek 1 dzien przerwy sroda 2 dzien czwartek 3 dzien piatek 4 dzien sobota5 dzien niedziela 6 dzien poniedziałek 7 dzien 8go zaczynasz nowe opakowanie!

Gość fiiiiifi
tzn jak ja zmieniałam cilest na evrę, to ginekolog mi kazał przylepicpierwszy plaster w 1 dniu miesiączki, bo powiedział, że to zmiana środka antykoncepcyjnego, więc trzeba zaczac jakby od nowa poczytaj dobrze ulotke cilestu, może tam coś będzie czy evra ci się odklejala? dlaczego nie czulas się bezpiecznie?

jest i taka opcja ze w 1 dniu krwawienia ja kazda zmiane robiłam po 7 dniowej przerwie i jest ok zrób taj jak kaze TWÓJ giekolog jemu zaufaj www.psyche-soma.prv.pl

Gość oleksandra20
posiadam do sprzedania 2 listki cilestu