Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minka26

Nacięcie krocza - szwy rozpuszczalne czy zwykłe?

Polecane posty

Gość Minka26

Dotarły do mnie różne informacje co do zakładania szwów. Myślałam, że powszechne są już szwy rozpuszczalne na tak wrażliwe miejsce, ale usłyszałam też że niekoniecznie. Moja mama "była szyta" już rozpuszczalnymi 26 lat temu! Czy to możliwe, żeby w niektórych szpitalach wciąż ich nie znano? Od czego to zależy? Proszę, podzielcie się swoimi informacjami.

Gość koko28
Rodziłam w grudniu 2004 i szyli mnie w środku rozpuszczalnymi a skorę zwykłymi . Trochę kłuje ale zdejmują je dość szybko i to tylko lekko szczypie. Nie jest źle

Gość koko28
zależy od szpitala ja rodziłam w IMiDZ

Gość ania 30
Ja rodziłam w 1997 roku założyli szwy rozpuszczalne,które zgubiłam do trzeciej doby po porodzie.

Ja rodziłam w lutym i IMiD i w środu założyli mi rozpuszczalne, a na zewnątrz zwykłe. Chyba jest to najczęstsza praktyka, a zakładanie rozpuszczalnych na zewnątrz może się źle skończyć, jeśli puszczą zbyt wcześnie. Mojej bratowej założyli rozpuszczalne, które póściły zbyt wcześnie i potem jeszcze przez miesiąc nie mogła wstawać z łóźka, bo się zaczęło paprać, kolejne szycie i zakaz wstawania, po prostu koszmar co przeżyła. Pozdrawiam