Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziks

PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ??

Polecane posty

Gość madziks

Hej mam pytanie czy możliwe jest uczulenie na płyn "INTIMA"do higieny intymnej ponieważ zauważyłam od pewnego czasu ze jak sie nim umyje to potem swędzi mnie cipka :/ :/

Gość poli_20
Zapewne Cię uczula. Wybierz AA, polecam, trochę droższy, ale za to dużo lepszy:)

Gość Bielenda jest dobra

Gość Julies
ja uzywam lactacyd femina i jest swietny! zawiera kwas mlekowy dzieki czemu zachowuje fizjologiczne ph i nie podraznia skory. polecam. kosztuje ok.10zl. mozna go dostac w aptece ale ostatnio tez w normalnych sklepach widzialam.

Gość monika33
ja używam płynu di higirnny intymnej Z Biedronki konwaliowy zresztą jest tylko jeden rodzaj jest dobry polecam koszt niecałe 4 zł

Lactacyd Femina jest ok. Ale uzywaj nie czesciej niz 2 razy w tygodniu. Przez reszte dni wystarczy ciepla woda ---> rada mojego lekarza.

Gość calcium
madziks-> jest możliwe uczulenie. Miałam to samo używając tego płynu. Niby wyciąg z nagietka............... a tu uczulenie. Odstaw.

Gość Julies
a czemu nie powinno sie uzywac czesciej? na opakowaniu pisze ze mozna codziennie.Wiem ze sa 2 rodzaje tych plynow ja spcjalnie kupilam do codziennego uzytku.Jak mozesz to napisz czemy Twoj lekarz polecil stosowac 2 razy w tyg.

Poniewaz jakby nie patrzec, jest to czysta chemia. Dlatego nie wolno naduzywac tego typu produktow. Chodzi o to, ze firmy kosmetyczne wmawiaja ludziom, ze musisz sie myc tym i owym, smarowac roznymi balsamami,itp. zeby miec piekna, gladka i zdrowa skore. A guzik prawda. Zaczelam miec problemy ze skora, wysuszala sie, mialam jakies uczulenia. To samo ze strefa intymna- caly czas jakies infekcje. I moj lekarz kazal mi ograniczyc uzywanie roznych mazidel, lacznie z mydlem!!! I pomoglo:) Teraz podmywam sie tylko ciepla woda, sporadycznie uzywam plynu do higieny intymnej. Wyrzucilam balsam do ciala, o dziwo moja skora tylko na tym zyskala. Odzwyczailam usta od blyszczyka, zniklo uczucie suchych warg. Czasami daje tez skorze odpoczac od wody: zamiast brania prysznica myje tylko buzie, dupcie i nozki :). Oto caly sekret:)

Gość Fioletowa
Najlepszy jest AA. Uzywam go od wielu lat, bezzapachowy, najlepszy. Moze i troszke drogi, ale wydajny jest. Dobra tez jest pianka

Gość Fioletowa
Nie widac co napisalam, polowy nie pokazalo :P

ja uzywam Lactacyd od ok 2lat i naprawde polecam!!!!! ostatnio placilam za niego niecale 10zl ale warto!!!

Gość bea67
kiedys uzywalam plyny z ZIAJI od paru lat stosuje plyn z avonu,i bardzo sobie chwale

Gość do kamcia24
no nie przesadzaj! ty sie poprostu nie myjesz! jak mozna myc te miejsca tylko 2 razy w tyg?? moge sie zgodzic ze zele do mycia moga szkodzic/uczulac. jesli tak jest to mozna kupic sobie zwykle mydlo dla dzieci.

Gość Jaga1994
a mnie lactacyd femina chyba uczulił, bo jak się nim myję to mnie piecze. :/ Ale najdziwniejsze, jest to, że nie mam żadnych zaczerwienień, ani niczego innego.

Gość lady bronka
mnie laktacyd nie uczula, używam go już parę lat. ale wszystko oczywiście zależy od kobiety. na wszelki wypadek, gdyby zmiana płynu i swędzenie były zbiegiem okoliczności i zaczynała się infekcja warto spróbować kuracji lactovaginalem przez parę dni.

Gość gość
Polecacie AA, a mnie właśnie on uczulił... A po zwykłych z marketu za kilka zł nie było nic.

Gość laurunka
Jeżeli podrażnienia wywołują u Ciebie płyny do higieny intymnej to polecam się przerzucić np. na żel ja stosuję od jakiegoś czasu właśnie żel do higieny intymnej Maternea i jestem zadowolona.

Gość Cleo1976
Przy bardzo wrażliwych okolicach intymnych można się podmywać nawet samą czystą, ciepłą, przegotowaną wodą.Ewentualnie z dodatkiem ziół, np.kory dębu.Środki chemiczne wcale nie są do tego potrzebne.Choć na swędzenie pomoże preparat z kwasem mlekowym lub lactovaginal w kapsułkach.

Gość gość
Ale to może kwestia nieodpowiedniej równowagi we florze bakteryjnej, stosowałaś jakieś probiotyki ginekologiczne? bo moim zdaniem to podstawa w takich wypadku. Nie drogi jest a bardzo dobry Lactovaginal, bez problemu go zaaplikujesz, a on przywróci naturalną równowagę mikrobiologiczną pochwy