Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba poronilam

CHYBA PORONILAM prosze o pomoc!!!

Polecane posty

Gość chyba poronilam

Witajm :) Ciekawi mnie czy mozna poronic jednego dnia bardzo krotką ciąze a nastepnego dnia dostac okres??? niby wszystko ze soba sie gryzie bo przecierz jak jest sie w ciazy to sie nie ma okresu no ale jesli tak sie stalo??? pewnego dnia z samego rana wylały sie ze mnie hektolitry doslownie jasnej wodnistej krwi i wody i sluzu i czegokolwiek.. trwalo to ok. 2 godz. i wygladalo to jak krwotok, nie potrafilam sobie poradzic a tampon po wsadzeniu od razu przeciekal po jakis 20 minutach... wiec praktycznie te 2 godz spedzilam pod prysznicem. Po tym czasie krwawienie ustalo totalnie tampony byly suche i w sumie zero sluzu i krwi i niczego dodam ze rano strasznie zakłulo mnie w dole brzucha a raczej po lewej stronie , tj. jajnik lewy cale przescieradlo bylo mokre a ja ledwo doczolgalam sie do toalety.. w sumie juz sama nie wiem co mi bylo ale bylam w początkowej ciazy ... natomiast nastepnego dnia dostalam okres baaardzo ale to bardzo obfity..no i nie wiemjak to mozliwe.... :(

Gość no i oczywiscie do lekarza
nie poszlas, bo po co??? Dziwczyno, biegiem do ginekologa, bo raz ze anemii mozesz dostac, po drugie trzeba sprawdzic czy to nie ciaza pozamaciczna, po trzecie... eeeeeeee co ci bede pisac - do lekarza, ale to juz!

To Ty się pytasz na forum zamiast natychmiast do lekarza lecieć? Radzę Ci pojechać do szpitala, jeśli to było poronienie to zawsze jest możliwe że w macicy zosatły jakies pozostałości które KONIECZNIE trzeba wyczyścić, chyba że marzy Ci sie zakażenie krwi. Więcej oleju w głowie a mniej beztroski!

Zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie poszłaś do lekarza, jak się jest w ciąży to kazdy krwotok a tym bardziej taki jaki opisujesz jest zagrożeniem dla ciąży jak i dla ciebie, więc radzę nie rozpisywać się na forum tylko pędem do lekarza

Gość zalozycielka topiku
mniejsza o to czemu nie poszlam do lekarza i tak dalej mozna poronic i dostac okres na drugi dzien??? bo moze w ciazy nie bylam jednak.....:/ mozna czy ni emozna??

Gość Z.T.
mam 17 lat i nikt o tej ciazy --> jesli wogole byla, nie wie ale przecierz ja mam normalny okres!!! wiec to chyba nie mozliwe

Gość co za kobieta
idz do tego lekarza, bo po takim krwotoku trzeba sprawdzic co sie stalo... i nie wazne czy mozna dostac ten okres po poronienu, moze to dalszy ciag oczyszczania sie macicy i bedzie tak sie saczyc przez najblizszy miesiac. Ale skoro uwazasz ze nie ma potrzeby, to nie idz. W koncu to twoje zdrowie i twoje zycie... siedz sobie lepiej przy komputerze i postaw pasjansa czy to byla ciaza czy nie...

widzę że sama nie wiesz o co ci chodzi, piszesz że byłaś w ciąży a teraz zaprzeczasz, ludzie starają ci się pomóc a ty masz problem czy na drógi dzień po zapłodnieniu można poronić, oczywiście że można, są poronienia że kobiety o tym nie wiedzą, bo albo pojawia się w formie okresu albo plamień ale z tego co ty opisujesz to było to ogrone krwawienie, wię jeżeli to nie ciąża to jeszcze inna poważna sprawa jak by nie obócić konieczne lekarz i faktycznie trochę więcej oleju w głowie!

widzę że sama nie wiesz o co ci chodzi, piszesz że byłaś w ciąży a teraz zaprzeczasz, ludzie starają ci się pomóc a ty masz problem czy na drógi dzień po zapłodnieniu można poronić, oczywiście że można, są poronienia że kobiety o tym nie wiedzą, bo albo pojawia się w formie okresu albo plamień ale z tego co ty opisujesz to było to ogrone krwawienie, wię jeżeli to nie ciąża to jeszcze inna poważna sprawa jak by nie obócić konieczne lekarz i faktycznie trochę więcej oleju w głowie!

Gość
Zdarza się, że ciąża w której istnieje duże obiążenie ewentualnego płodu wadami rozwojowo-genetycznymi zostaje poroniona jakgdyby sama natura broniła się przed stworzeniem jakiejś hybrydy. więc jest to możliwe, często tak jak przedmówczyni napisała - kobieta nie wie że była w ciąży, a poronienie traktuje jek okres - to jest naprawdę duży odsetek zapłodnionych komórek jajowych i dzieje się to nagminnie. Ale generalnie spadaj do lekarza bo się przekręcisz - to ukłucie w jajniku - a jak ci cysta jakaś pękła ?

Gość przypuszczam ze sama
dokonałaś aborcji - ok ale misisz isc do gina

Gość jak to sama

Gość no właśnie

Gość Posłuchaj uważnie
Powiem Ci tak, jesteś strasznie nieodpowiedzialna Przeszłam poronienie w czwartym miesiącu ciąży, mogę Ci dokładnie opisac jak to wyglądało Zaczęło sie od lekkiego krwawienia więc pobiegłam do lekarza. Ten stwierdził, że musze poddać się łyżeczkowaniu nastepnego dnia. Na godzinę przed zabiegiem dostałam tak silnego krwotoku, ze nie mogłam wyjść z łazienki. Wyglądało to dokładnie tak, jak opisałaś... Po zabiegu krwawienie utrzymywało się ok. 2 tygodnie Jeżeli rzeczywiście poroniłaś czy zdajesz sobie sprawę jakie konsekwencje może mieć lekceważenie przez Ciebie konieczności oczyszczenia macicy, w której pozostają resztki tkanki? Jezeli macica sama się nie oczyści zaczniesz po prostu za przeproszeniem gnić w środku.

Gość lajaziom68
jestem w 14 tygodniu ciąży ale w 11 dostałam silnego krwotoku bylam 2 tygodnie w szpitalu jednak już jestem w domku leże w łóżku tak jak mi kazano jednak nadal sie oczyszczam jest to brudna krew może ktoś wie ile można jeszcze plamić po krwotoku

Gość ufliczek
z góry przepraszam autorkę Ale jesteś jakąś kretynką? Idz do lekarza a nie pytaj na forum debilko

Gość olaboga ło matko
jak mogłaś poronić ,jesli tylko przypuszczasz ciązę ? okres dostalas i tyle a zeby sie upewnic do gina wysuwaj