Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ala z Wawy

cwiczenie na biodra i uda

Polecane posty

Gość Ala z Wawy

Dla wszystkich Pań, które chcą odchudzić/ wymodelować biodra i uda mogę polecić bardzo dobre ćwiczenie: pólprzysiady( nie polecam przysiadów bo obciązają bardzo kolana a na uda nie działają) ćwiczę codziennie od 1,5 miesiąca po 200 półprzysiadów 4 serie po 50 i naprawdę pomaga. teraz wszystkie spodnie mi spadają z pupy. Na własnej skórze przetestowałam, że niestety sama dieta nie pomoże na biodra i uda ale za to w/w ćwiczenie tak. Dodam ze jestem osobą szczupłą ale tłuszczyk lubi mi się odkładać w dolnych partiach ciała. pozdrawiam Ala

Gość i bardzo dobrze ma
si e dkładać .

Witam! Obiecalam sobie ze od dzis zaczne cwieczyc na pupe, uda, nogi i piersi! Ile Ci ubylo cm? Stosujesz do tego jakas diete, kremy? Znasz jeszcze jakies cwiczenia na wysmuklenie nog?Niektore cwieczenia rozbudowuja miesnie i wlasnie efekt jest odwrotny od zamierzanego!

Gość Ala z Wawy
Do Artianki, Nie wiem ile straciłam w obwodach bo nie dokonałam pomiarów wstępnych żeby mieć porownanie ale zapewniam Cię ze sporo bo spodnie które poprzednio były obcisłe teraz na mnie wiszą. Połprzysiady polecił mi mój ojciec. Na początku podeszłam do tego ćwiczenia bardzo sceptycznie ale pomyślałam " nie zaszkodzi spróbować" i jestem mile zaskoczona. Pamiętaj o systematyczności. Na początku mogą cię boleć mięśnie ud bo jest to ćwiczenie które naciąga mięśnie ale w zadnym wypadku nie wolno przestać ćwiczyć. pozdrawiam i zycze powodzenia.

Gość Ala z Wawy
Cwiczenie jest łatwe. Stoje w lekim rozkroku plecy wyprostowane ręce do przodu. Jesli chodzi o wykonywanie "przysiadu" to musisz zatrzymać się w połowie drogi jakbyś robiła zwykły przysiad. A i jeszcze jedno : łatwiej się ćwiczy gdy odliczasz ilość wykonanych pólprzysiadów z góry na dół 50, 49, 48 .....1 a nie z dołu do góry. pozdrawiam Ala

Gość popieram Ale
zawsze wykonywalam te cwiczenie i moge potwierdzic jego skutecznosc. Teraz znowu zaczelam bo po ciazy czas wrocic do dawnej formy:) Pozdrawiam 🌼

Gość a.......................
a coś na brzuszek??? tylko nie piszcie, że "brzuszki" bo to wiem i zaczynają mnie nużyć te ćwiczenia, chciałabym cos urozmaicić

Gość popieram Ale
na brzuszek półbrzuszki proste, potem w prawo, w lewo, rece splecione za glowa. Te cwiczenia niesamowicie modeluja brzuszek a po systematycznych cwiczeniach rezultaty widac po 2 tygodniach

Gość Joko Onooo
Wszystko popieram :) Ja robię codziennie 100 półprzysiadów , 100 podnoszeń bioder i 50 brzuszków.Te ostatnie robię dopiero od kilku dni, ale już widzę niewielkie efekty :) A co do pozostałych ćwiczeń-to już nieco ponad 2 tygodni i czuję, że tyłek mi się ujędrnił, cellulit troszkę zmalał, no i ... jak ubiorę obcisłe spodnie to tak jakby biodra były bardziej...regularne :P

Gość rossitka
Czytam to i czuję motulki w brzuchu :D ;) że te ćwiczenie naprawdę pomoże... ehh marzę o szczupłych udach i pupie ale boje się, że to dziedziczne (mama, babcia..) i że nie da rady nic z tym zrobić :( Czy od razu muszę robic ich tak dużo czy można zacząć od mniejszych ilości żeby nie było zakwasów bo ja to ZERO RUCHU od paru lat..

Gość a czy na opadnięte pośladki
też to ćwiczenie pomoże?? Czyli chudnie pupa, uda i coś jeszcze czy tylko to? (łydki, brzuch) DO ALI Z WAWY =====>>> czyli te ćwiczenie to tak jak zwykły przysiad tylko zatrzymuję sie w połowe tzn. kiedy mam łydki i uda w kącie prostym tak??

Gość nekta
Ćwiczenia+dieta+krem wyszczuplający Firmy Clarins (200 zł) cena ostrasza ale czyni cuda!

Gość rossitka
NEKTA - dieta odpada bo na górze jestem szczupła więc wiadomo... miseczka A to juz i tak malutko :( na krem mnie nie stac bo jeszcze nie pracuje...zostają cwiczenia

Gość a jaki ma być ten rozkrok
?? mały, duży? sprobowałam dzis w duzum rozkroku i tak dziwnie uda zwisały :( tylko z przodu byly napiete a dol zwisał :( czy to normalne i tak powinno byc?

Gość ------------------------------
A czy kobieta w ciąży może wykonywać to ćwiczenie?

Gość fajne to
ja tez mam figure gruszki , więc od dzis zaczynam

Gość niech ktoś dokładnie opisze
TE ĆWICZENIE

Gość ale wszyscy chętni do pomocy
no nie moge...

Gość baranku
wlasnie probuje sie ciagle dowiedziec...

Gość Ala z Wawy
Baranku, Sposób wykonywania półprzysiadów opisałam w tym topiku. Ale przypomne : Stoisz w lekim rozkroku plecy wyprostowane ręce do przodu. Jesli chodzi o wykonywanie "przysiadu" to musisz zatrzymać się w połowie drogi jakbyś robiła zwykły przysiad. Cwiczę codziennie po 200 połprzysiadów w seriach 4x50, w sumie jakieś 3 miesiące upłynęly i widzę sporą różnicę. pozdrawiam Ala

Gość Alu z wawy
Czy to normalne że uda tak "zwiasją" w tym ćwiczeniu?? czuję jak napisanją mi się mieśnie z przodu uda a dół nie - tak powinno być? pytam bo nie wiem czy dobrze to wykonuję :(

Gość Ala z Wawy
wszystko jest OK. najbardziej napinają się mięsnie uda z przodu, potem wraz z upływem czasu zaczniesz obserwować efekty i z tyłu. Mięśnie uda z tyłu też pracują choć tego tak nie odczuwasz. Ja miałam cellulit z tyłu na udach a teraz zauważzyłam poprawę na ok. 90% i to dzięki samym cwiczeniom. Jesli będziesz cwiczyć systematycznie to zobaczysz efekty ja straciłam w sumie 6 -7 cm w bioderkach , uda i biodra nabrały znacznie smuklejszych ksztaltów. polecam gorąco

Gość Alu jeszcze jedno
przysięgam ostatnie juz nie będę Cię męczyć ;) czy od razu zaczynałaś od tych 200 ?? Ja po 10-ciu wysiadam :o .... kurcze :( chcę też zabrać sie za rowerek stacjonarny - ćwiczyłaś może na takowym? nie wiem czy jeżdzic i czy schudne czy tylko mięścnie sie rozrosna..

Gość Ala z Wawy
pytaj śmiało, jeśli tylko mogę Ci pomóc to będe happy. Ja zaczynałam od serii 30 potem zwiększyłam do 50 i tez mnie nogi bolały teraz mogę zrobić 100 lub 150 naraz i jest OK. Zwiększaj stopniowo ilość wykonywanych półprzysiadów, wyczuj na ile możesz sobie pozwolić. Załóz sobie np. że będziesz wykonywać w sumie 100 dziennie i rób po 10 czy 20 połprzysiadów kilka razy dziennie az osiągniesz setkę. Potem zwiększaj ilość, nogi z czasem robią się silniejsze i nie bolą.

Gość wiec nalezy to robic
tak (te półprzysiady) tak jakby się chciało usiąść na krześle

Gość Ala z Wawy
coś w tym stylu, ja zatrzymuje się w połowie drogi jak przy robieniu zwykłych przysiadów