Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stresik

boje sie...

Polecane posty

Gość stresik

boje sie ze moge byc w ciazy... biore od pol roku pigulki ale w tym miesiacu zrobilam zadluga przerwe a mianowicie nie 7 ale 8 dni i teraz nie wiem jaki to moglo miec wplyw na caly cykl... owulacji nie czulam (a zawsze wtedy bola mnie jajniki) prosze o odpowiedz....

Gość ej wiesz...
... wydaje mi się, ale pewna nie jestem, że skuteczność tych tabletek mogła być zmniejszona w pierwszysm tygodniu, czyli w ciągu pierwszych 7 dni... Potem powinno być o'kay, ale głowy nie daję, sprubój zapytać taką koleżankę - giligili, ona założyła tutaj topic i odpowiada na pytania...

Gość stresik
kurcze a jesli kochalam sie w tym wlasnie7-mym dniu????:(

Gość stresik
wlasnie w tym ktorym wypada pierwsza tabletka... ale ja glupia jestem wszystko przez to ze do apteki nie chcialo mi sie isc p o pigulki ...strasznie sie boje.

Gość lolly
a mi sie spoznia okres 5 dni, mam jakas zolta wydzieline, umieralam ze strachu, zbieralam sie do zrobienia testu pol dnia, az w koncu zrobilam....NEGATYWNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UFFFFFFFFFF..... i pewnie mam jakies zapalenie...ble...czeka mnie wizyta u ginekologa:/

Gość stresik
ja postanowilam...--robie jutro test! nie wytrzymam czekania okres spoznil sie dopiero 1 dzien ale zawsze byl regularnie co do dnia i nawet pory dnia... caly czas o ym mysle i wiecie ci??!! zaczynam juz myslec tak, jakbym byla w ciazy i co mam teraz zrobic...jak powiedziec misiakowi co ze studiami i wogole...masakra!!!! nie moge zasnac nie moge jesc nic nie moge bo ciagle w glowie mam tylko jedno

Gość ej wiesz...
ale czekasz teraz na krwawienie? Słuchaj, piszesz, że kochałaś się w pierwszym dniu brania tabletki, której nie wzięłaś, bo przedłużyłaś przerwę... Tak zdaje mi się, że do owulacji nie doszło tego dnia. Pierwszy tydzień jest najniebezpieczniejszy, bo pęcherzyki w jajniku zostają pobudzone z powodu braku hormonów z tabletki. Do owulacji może dojść później. Ale to mało prawdopodobne, bo zagłuszyłaś je biorąc tabletki... No nie wiem... Moim zdaniem powinnaś zrobić test, tej przerwy nie wolno wydłużać, nie wiem co Ci poradzić... Wydaje mi się jednak, że tego dnia, kiedy tabletki się nie weźmie nie dochodzi natychmiast do owulacji. Ewentualna może nastąpić później. Mogę się jednak mylić.

Gość stresik
jednego nie rozumiem, dlaczego na ulotce napisane jest ze jesli zapomnialam tabletki w pierwszym tygodniu a w ciagu tygodnia poprzedzajacego wspolzylam to istnieje prawdopodobienswo zaplodnienia...???!!???!! albo zle zinterpretowalam...

Gość stresik
jutro zrobie test i wszystko sie wyjasni albo w jedna albo w druga strone.... moja babcia powtarza ze w koncu bede za sara na rodzenie dzieci...wiec oze to wlasnie ta chwila ..trzymajcie kciuki i dziekuje za wypowiedzi .

dlatego tak pisze, bo plemniki mogę przezyć w organiżmie kobiety nawet 5 dni! i przez cały czas mogą być zdolne do zapłodnienia

Gość i co jak test pozytywny

Gość kkk__
Mi lekarz mowil, zeby bron boze nie zapomniec wziasc tabletki po 7 dniowej przerwie.Bo jezeli np bede wspolzyla 8 dnia a tabletke wezme 9 dnia to jest ryzyko ciazy.