Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AVANA

DZIEWCZYNY LUB GINEKOLODZY PROSZE O SZYBKA POMOC!!! ANTYKONCEPCJA!!

Polecane posty

Dzien Dobry!!mam pytanie i prosze o pomoc,,,mianowicie czy sa dostepne tabletki antykoncepcyjne ktore dzialaja od pierwszego dnia zazycia??? to jest bardzo wazne poniewaz zalezy mi aby takie wlasnie zostaly mi przepisane.Slyszalam ze tabletki dzialaja dopiero po okolo 3 miesiacach...ja potrzebuje dzialanie od zaraz!!!.Czy wiec jesli pojde do GINE. przepisze mi?? nawet nie wiem czy sa takie dostepne na rynku.Bradzo prosze o rady!! z gory dziekuje!milego dnia :))

Gość ponoc wszystkie dzialaja
od pierwszego dnia ale wiadomo ze to bzdura:P Nie ma takich tabletek.

Gość ło matko
kolejne dziecko na forum.....tabletki działające po trzech miesiącach...porady na forum netowym zamiast wizyty u pożądnego lekarza....i ty chcesz uprawiac sex? Naprawdę taka głupi jesteś czy tylko udajesz????

Gdybyś cokolwiek czytała na temat tabletek to bys nie pisała o trzech miesiącach. Tabletki antykoncepcyjne, tak samo jak większośc leków i nie mam na myśli witaminek, zaczynają działać po kilku dniach. W przypadku pigułek przez pierwsze kilkanaście dni należy się dodatkowo zabezpieczyć. Zgadzam się z przedmówczyni! Zajmij się lepiej lalkami, a nie uganiaj się za chłopakami. A jeśli jesteś niepełnoletnia, a zakładam że tak, to niestety musisz iść po receptę z mamusią. Miłej wizyty!

Gość Kobietka21
Brałam tabletki Cilest,które działaja od razu-zaczynasz brac i sie nie musisz juz dodatkowo zabezpieczać.Ale jeszcze zapytaj ginekologa dla pewnosci

Gość Kobietka21
Nie musisz iść z mamusią.Nie słuchaj takich bzdur.Nawet jak masz 15 lat-a ginekologa obowiązauje tajemnica lekarska.Najwyżej może stwierdzić,że jesteś za młoda i Ci nie przepisze.

Od kiedy cilest działa od razu?? Bo jakoś każdy lekarz powie żeby się dodatkowo zabezpieczyć przez pierwsze dni. I niepełoletnich nie przyjmują, chyba że jest w którymś miesiącu ciąży.

Gość WIEKSZOSC TABLETEK
działa juz po zazyciu 1! i nie trzeba sie dodatkowo zabezpieczac. po to bierzemy 1 tabletke 1 dnia okresu zeby byc w pelni zabezpieczona. ja odrazu kochalam sie do konca i jakos dzidziusia nie mam.

Z tego powodu zaleca sie przez pare pierwszych dni dodatkowo zabezpieczac, bo nie wiesz jak zareagujesz na tabletki (ja mialam kiedys takie bole glowy po microgynonie, ze musialam odstawic po paru dniach brania. Byly to moje pierwsze tabletki)

ty co pisac nie potrafisz - nie oceniaj jesli kogos nie znasz. A do wiekszosc tabletek - zapytaj se ginekologa to ci powie to co ja. Toxyna - myślę, że i tak do nich nie dotrze, że trzeba się dodtakowo zabezpieczyć.

Bosz....KObiety, wystarczy zajrzeć do ksiażki z biologi...A więc... TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE DZIAŁAJĄ JUŻ OD MOMENTU ZAŻYCIA PIERWSZEJ (czyli od pierwszego dnia miesiączki). Jak to się dzieje. U kobiet cykl składa się z dni, w których występuje miesiączka, dni niepłodnych oraz dni płodnych, podczas których następuje OWULACJA. Pod tym jakże trudnym i niezrozumiałym terminem kryje się - uwalnianie z dojrzałego pęcherzyka jajnikowego dojrzałej komórki jajowej, która później przemieszcza się jajowodami. Tutaj może nastąpić zapłodnienie. Jak działają tabsy - od pierwszego dnia miesiączki uwalniają hormony, które blokuję dojrzewanie pęcherzyka jajnikowego. Efekt? Nie ma dojrzałego pęcherzyka --> nie ma komórki jajowej--> nie ma owulaji --> nie ma ciąży. Pozdrowienia.

Dziewczyny dzieki za porady......glupia i niepelnoletnia nie jestem przed wizyta chcialam tylko poznac troszke doswiadczenia od was na temat tabletek ale....chociaz niektore bylyscie oschle to nic!teraz wiem ze jednak dzialaja od pierwszej oczywiscie biorac pod uwage pierwszy dzien okresu i o to mi chodzilo bo slyszalam rozne wnioski.Chyba nie jest zle jak chcialam przed wizyta poznac zdanie doswiadczonych kobiet ktore juz maja wyrobione zdanie...tylko szkoda ze zaczelo sie od obrazania.