Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość go

jaki jest sluz we wczesnej ciazy?

Polecane posty

Gość go

czy od owu do miesiaczki sa tzw dni suche? a jesli sie jest w ciazy jaki jest sluz?Plisss

Gość go
napiszcie! prosze! bo ja sama nie wiem co myslec???

Gość yammy
ja tez bym chciala wiedziec.

Gość go
Fazę poowulacyjną charakteryzuje śluz mniej płodny lub brak jakiegokolwiek śluzu. tyle znalazłam e necie

Jak to jest z tym sluzem? Rola sluzu dla plodnosci jest czesto porównywana do znaczenia deszczu dla urodzajnosci pola uprawnego. Kiedy ziemia jest sucha, ziarno padajace na nia nie kielkuje. Ziemia potrzebuje wilgoci, aby byc zyzna. Cos podobnego dzieje sie w kobiecym organizmie: podczas cyklu, by moglo poczac sie dziecko, w ciele kobiety wydziela sie sluz. Tak jak ziarno nie moze wykielkowac bez wilgoci, tak czlowiek nie moze poczac sie bez obecnosci sluzu. Kobieta poznaje, iz okres plodnosci w jej cyklu rozpoczal sie, gdy zaobserwuje pojawienie sie sluzu. Sluz jest pierwszym sygnalem zblizajacej sie owulacji. W poczatkowej fazie wydzielania jest lepki, nieprzezroczysty, metny. Przy próbie rozciagania, latwo sie urywa. W miare zblizania sie owulacji staje sie rozciagliwy i przejrzysty, przypomina wygladem surowe bialko jaja kurzego, da sie rozciagac od dwóch do kilkunastu centymetrów, powoduje wrazenie sliskosci, mokrosci, naoliwienia. W okolicach dnia jajeczkowania sluz zaczyna sie zmieniac. Znowu staje sie nierozciagliwy, lepki, gesty i metny, a wreszcie zanika. Jak prowadzimy obserwacje sluzu? Sluz wywoluje okreslone odczucie w przedsionku pochwy. Nie przerywajac zajec, kobieta moze odczuwac obecnosc lepkiej wydzieliny albo mokrosc, nie odczuwac nic lub czuc nieprzyjemna suchosc. Sluz ma pewne cechy charakterystyczne, które mozna stwierdzic, sprawdzajac jego przejrzystosc, rozciagliwosc czy zabarwienie. Odczucia wywolane przez sluz, jak równiez jego wyglad, nalezy wlasnymi slowami zapisywac codziennie wieczorem. Ja dzis miałam pełno białego śluzu,a jestem 8 dni po owu. Mam nadzieje,że test bedzie pozytywny:)

Gość czekam nadziecko
Ja tez obserwuję śluz ale mój jest taki lepiący i na majteczkach można go potem dosłownie\"wykruszac\". Nie zauwazyłam by było go bardzo duzo niż zwykle, tez nie zauwazyłam jakos zapachu no moze teraz jest ciut bardziej śmierdzący.W sumie zobaczymy czy jestemw ciązy bo objawów nie mama. Jestem na kilka dni od zapłodnienia w owulację. Tzn dwa razy pod rząd- dwa dni pod rząd. dlaczego napisałas ze w okresie jajeczkowania sluz sie zmienia. Własnie podczas jajeczkowania sluz jest rozciagliwy i przezroczysty i jest efekt mokrosci i naoliwienia. Dopiero po owulacjui się zmienia.