Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lokatorka

Jak urządzić pokój?

Polecane posty

Gość Lokatorka

Wynajęlam ostatnio pokoj i zamierzam się do niego prowadzic koncem wrzesnia (jestem studentką), ale mam problem, nie wiem jak je urządzic. Pokoj juz jest wypozarzonyw biurko, przystosowane do komputera, kanape dłuosci 210 cm, oraz regal i szafe. Wymairy pokoju to 2,5 m na 4m. Okno znajduje sie na krotszej scianie i ma wymiary 1116cm na 142cm. Karnisz zawieszony jest na suficie. Ściany są świezo pomalowane na bialo, wiec nie chce zmieniac narazie koloru scian... Kanapa jest bezowa w delikatne ciemniejsze wzory. Chcialabym poznac wasze zdanie jak ustawic meble i jak zaaranzowac okno... Chcialam jeszcze dokupic jakis stolik... ale tez nie wiem za bardzo jaki.. Aha i drzwi są na dłużeszj scianie , otwieraja sie do wewnatrz na sciane krotszą rownoległą do tej z oknem... Z gory dziekuje za wasze propozycje :)

Gość Lokatorka
:)

Hej! Ja lubie, jak jest przytulnie, nie przestsawiałabym mebli, tylko ocipliłabym pokoik jakimiś drobiazgami, lubie coś fajnego na ścianach, kwiatki, ładna firaneczka, poduszki na kanapie, nie wiem, masz tam jakiś fajny dywanik? Fajna lampka na biurko, a może jakiś kinkiet, bądź lampa stojąca, lubie ładne lampy, znakomicie zdobią. Kawiatki w ładnych doniczkach, lubie takie ręcznie malowane, też światnie zdobią. Stolik, jasne, jakiś taki nie za duży. Ja bym zainwestowała w jakąś fajną lampe, tak myśle... pozdrawiam 🌼

Gość Lokatorka
dzieki za wyrazenie swojego zdania :) tez wlasnie planuje wziac tam ze soba duzo kwiatow, bo kocham, hehe (studenckie zbocznienie :) studiuje biologie :) ) no chce sobie kupic jakis maly dywanik, bo parkiet jest ladny i nie hcce go calkowicie zaslaniac, ale nie moge zdecydowac sie na dobry kolor, i chcialabym jakies ladne kolorowe firaneczki, ale tez nie wiem jak je upiac...

Gość Lokatorka
czekam na wasze pomysly ;)

Gość Lokatorka
czy nikt nie ma juz zadnych fajnych pomyslow?

Gość Lokatorka
:):):)):)

Gość Lokatorka
hmmm, nie napiszecie nic wiecej? :):) ;):) 🌻

Gość Lokatorka
heh... szkoda ze nikt sie nei odezwal

Firanki najlepiej krótkie albo takie w zęby, tak, żeby wyeksponować kwiaty, ładna doniczka koniecznie wtedy musi być! Dywanik to dobry pomysł. Jesli możesz to powieś coś na ścianach, będzie przytulniej. No i oswietlenie, też nadaje klimat. Nie wiem czy będziesz miała zasłony, czasem warto zawiesić, też mogą ładnie zdobić. Detal jest ważny, ładne wykonczenie, drobiazgi czasem bardzo zmieniają całość.

Gość Lokatorka
dzieki :):) no wlansie zastanawiam sie nad zaslonami, chociaz narazie jestem raczej za ich brakiem, mysle o kolorowych firaneczkach, ale wlasnie chcialam je upiac cos w stylu zaslonek, ale nie mam pomyslu jak to zrobic...

Możesz je tak zszyć, uformować w kaształcie zasłonek, to też bedzie dobre dla weksponowania kwiatów. Zwyczajnie nitką zrób takie zakładki, marszczenia, bądź jakąś ładną watążką zwiąż na dole. 🌼

Gość Lokatorka
oki dzieki, musze to sobie jakos sprobowac... hmmm a moze takie nie wiem jak to sie nazywa.. ale takie klamerki ... moze tym by sie dalo spiac ?

Gość Lokatorka
wielki dzieki :):):) [kwiat}

też przymierzam się do remontu pokoju, mam kanapę, biurko, stare regały wywalam i chcę kupić duuużą pojemną szafę. kolorki mam już wybrane. Co do kolorów pokoju to zainspirowałam się na stronie agatameble mają fajne przykłady na zdjęciach jak dobierać kolorki itp. dobra rzecz.

Gość imiss88
Urządzając swój pokój koncentrowałam się na stylu rustykalnym i dlatego też wymyśliłam sobie stół z prawdziwego zdarzenia, coś w tym stylu: http://www.batdom.pl/kp,0,378/stol-s4a-bialy.ehtml :) rewelacyjnie wygląda z krzesłami w niebieską krateczkę

Gość ziajkowo85
imiss - też kupowałam z tej firmy, tyle że http://www.batdom.pl/ze,0,173/zestaw-zt152.ehtml do salonu, naprawdę fajna firma ;)

Gość maryika
Ramka to kiepski dodatek, lepiej rozejrzeć się po dodatkach w agata home i wybrać to co naprawdę będzie pasowało.