Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina 23

kolczyki a ciąza

Polecane posty

Gość karolina 23

witam wszystkich zastanawiam sie juz od dłuszego czasu jak to jest z kolczykami w pępku w brodawkach czy w bardziej intymnym miejscu podczas ciąży, porodu, po porodzie. Chociasz sama niemam zadnuch kolczyków. moze któraś z Was dziewczyn obecnie jest w ciązy i ma kolczyki albo ma już swą pociechę przy sobie Mozecie wypowiedzieć sie na ten temat dziekuje za szczere wypowiedzi

Gość COCA+COLA
nie polecam kolczyka w pepku ja mialam i naszczescie zgubilam gdzies go na ulicy podciagajac spodnie do gory bo akurat schudlam i spieszac sie na uczelnie najzwyczajniej w swiecie wypadl mi polo roku potem zaszalam w ciaze niespodziewanie i ciagle mialam te dziurke po kolczyku powiekszala sie ona i rozciagala wraz z rosnacym brzuchem i stanowila wrota zakazenia do ktorego moglo dojsc ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo tylko ze teraz jestem juz szczesliwa mama i prawie wszystko juz zrzucilam po ciazy i zostal a mi zrosnieta czerwona rozcignieta szrama po dziurce od kolczyka .osobiscie nie polecam ale moze komus nie sprawilo to problemu.

Ja jestem w ciąży i miałam kolczyk i dziewczynom które chcą mieć kolczyk i dziecko to zdecydowanie polecam robienie sobie dziury już po wszystkich ciążach. Ja wyjełam kolczyk jak brzuch zaczął roznąć, ale dziura po kolczyku nie wygląda teraz zbyt apetycznie. Rozciągneła się, skóra zrobiła się na niej taka brzydka i chociaż nie pękła ale wygląda nienajlepiej. Mam nadzieję że jak zgubię brzuch to ta dziura choć trochę wróci do poprzedniej postaci. Pozdrawiam :D

Gość MaMa21
Mnie rowniez zostal slad w postaci rozstepu:(nie wyglada to dobrze a poza tym skora sie naciagla (juz rok minie ) i tak zostalo:((

Gość bo na czas ciąży
kolczyk trzeba zdjąć

Gość nie umiesz czytać
??? przecież napisały, że zdjęły!!! :P

Ja kolczyka z pępka nie zdejmowalam do praktycznie samego porodu i tylko troszeczke dziurka sie powiekszyla ale to tak samo jak rozciągnięta skóra z brzucha jeszcze do końca nie zeszła (jestem 10 miesięcy po porodzie). Wiec wg mnie nie ma zanczenia czy ma sie kolczyk czy nie, i czy trzeba czekac na przebycie wszystkich ciazy zeby potem zalozyc sobie kolczyk, bo nigdy nie wiadomo kiedy juz sie nie bedzie w ciazy.

Gość Przyszła Mama
Juz się przestraszyłam,bo ja mam w jęzorku,i przez chwilke przeszło mi przez myśl,ze to moze żródło zarazków dla płodu...Ale lekarze nic nie mówią na ten temat,więc chyba raczej nie..A Wy jak myślicie?,,moze lepiej go wyjąc?Czy któras z Was miała taki problem?

Gość jednak kolczyk
dobrze jest zdjąć przy ciąży bo podobno koncówką można uszkodzić coś tam do nie umiesz czytać - zacznij się leczyć, pyskata babo, nie umiesz grzecznie? ty naucz się czytać, przeczytałam dwa pierwsze posty nie zagłebiam się dajej

ja mialam kolczyk przed ciaza.pozniej wyjelam ,teraz dziurka troszke zarosla brzuszekjuz calkiem calkiem i tylko facet mi lekko doklul kolczykiem i nosze dalej i jest ok

aha w jezyku kolczyk tez mam nosilam cala ciaze i w czasie porodu tez mialam,nosze do tej pory dziecku to nie szkodzi,nie martw sie

Gość Przyszła Mama
Dzięki Moniko,cieszę się,bo nie chcę się z nim rozstawac...Pozdrawiam

Hallo ja mam kolczyk w pepku...ale z wiadomych przyczyn...musialam go wyciagnac troszke mi przeszkadzal... moj synalek urodzil sie 2 tygodnie temu... kolczyk wrocil na swoje miejsce pozdrawiamy 🖐️

Ja kolczyk nosiłam prawie całą ciążę - wyjęłam go dopiero w 9 miesiącu, ponieważ długo nie miałam dużego brzucha. Wciąż zastanawiałam się kiedy go wyjąć i tak został prawie całą ciążę;). Jeszcze w szpitalu po porodzie wrócił na swoje miejsce i jest dobrze. Zrobił się tylko jeden mały rozstęp (zresztą jedyny jaki nabyłam w ciąży), ale na szczęście jest bardzo malutki i praktycznie go nie widać, a kiedy z czasem zblednie to będzie niewidoczny. Tylko z początku kolczyk był jakby za luźny. Po miesiacu wróciłam do swojej wagi, a dziurka wcale się nie naciągnęła i obecnie jest już normalna:).

asiek78 - to bardzo fajnie że nie zrobiło Ci się nic brzydkiego na brzuszku :-) sama jestem ciekawa jak to jest z tym kolczykiem , nawet założyłam niedawno swoj topik:-) oby było wszystko dobrze bo uwielbiam swoj kolczyk...