Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość georginia

termin KWIECIEŃ 2006

Polecane posty

Gość georginia

Cześć Dziewczynki, To jeszcze trochę wcześnie, ale czy jest ktoś kto spodziewa się dzidziusia w kwietniu? chętnie z kims porozmawiam

poszukaj topiku \"kwiecien 2006\" bo juz jest o mamusiach kwietniowych i tam jest troche dziewczyn. Moze spadl na sam dol albo na poprzednia stronke :) pozdrawiam

Gość ona27
na razie jeszcze nic nie wiem, ale mam wielką nadzieje, że w kwietniu bede mamą, masz jakies objawy, to sam początek?

Gość georginia
Już zrobiłam test i wynik był pozytywny. Niepokoi mnie to, że pobolewa mnie brzuch, czuje jakby takie skurcze, ból nie trwa ciągle tylko pojawia sie co jakiś czas. A Ty kiedy będziesz wiedzieć?

Gość Ania 26
Cześć Georgina. Ja mam termin na 2 kwietnia i na poczatku też miałam taie skurczowe bóle brzucha, które głównie pojawiały sie rano i w nocy. Trwały ok. 5 dni. ale do tej pory się czsem pojawiaja , a jestem w 7 tyg. ciąży. Pozdrawiam.

Gość georginia
cześć Aniu! ja jestem w 3tygodniu, sama policzyłam date porodu i jest to 15.04.2006, w 16, 17 to Wielkanoc! Pisz do mnie, bierzesz jakieś leki np. Luteinę?

Gość Ania 26
Georgina, przed ciążą i na początku brałam Folik. Teraz ginekolog mi zapisał jakieś witaminy dla kobiet w ciąży Feminum N czy coś takiego, a nic innego nie biore. Położna mi policzyła, ze to 7 tydzień, ale według mnie to piaty. Powiedz mi czy boisz sie troszeczke? Bo ja chciałabym zeby wszystko było dobrze i chce zeby te 3 pierwsze miesiace minęły, bo podobno to są miesiace decydujace. Czekam na jakieś informacje od Ciebie i trzymam kciuki za nas obie, a swoja drogą to ładne prezenty zrobimy swoim facetom na Wielkanoc! Trzymaj się dzielnie!

Gość georginia
Aniu, jeszcze nie byłam u gina, ponieważ czuje sie dobrze. Moja mama jest pielęgniarką i twierdzi, że jeśli jest ok to na razie lepiej nie chodzić do lekarza, dopóki się wszystko w brzuszku dobrze nie ułoży. Moje bóle w podbrzuszu mama skonsultowała ze znajomym ginem i on jedynie kazał więcej leżeć. Na razie kazał brać folik i luteinę. A co u Ciebie?

Gość Ania 26
Hej, u mnie tez wszystko ok. zrobiłam badania krwi i moczu i ide z wynikami we wtorek do lekarza i wtedy załozy mi karte ciąży! Pozdrawiam.

Gość georginia
witaj Aniu! Napisz jak czujesz się po wizycie u Gina, czy robił już usg, czy masz jakieś konkretne zalecenia? Pozdrawiam serdecznie i czekam na odp.

witajcie!! dzisiaj ujrzalam na tescie dwie kreseczki :) wiec tez zaliczam sie kwietniowek :) wielkanocne bobaski bedziemy mialy 🌻 jak sie czujecie przyszle mamy?? bo u mnie zoladek hmm... nie moge patrzec na jedzenie a jeszcze niedawno moglam pol miasta przejechac za kebabem :( ostatnia miesiaczke mialam 21.07 moze wiecie kiedy najlepiej isc do gina zeby uslyszec tetno i zobaczyc malenstwo na usg?? ❤️

Gość BEA28
hej, witam wszystkie wiosenne mamuśki, ja zaczełam 8 tydzien, od tygodnia mam nieprzyjemne mdłosci, chetnie odpowiem na pytanka

Gość Ania 26
Hej Alaa! Na wizyte u ginekologa powinnas pojsc ok. 6-7 tyg. A wiesz juz , ktory to tydzien? Bo u mnie wg. mnie to 6, a wg. lekarza juz 8. Termin mam na 2 kwietnia. Pozdrawiam.

Gość Ania 26
Beata, na kiedy masz termin?

witajcie!!! u mnie wg suwaczka to prawie 4 :) oj jeszcze tyle przede mna nie wiem jak powiedziec mamie mam dopiero 19 lat oj bedzie ciezko ale jakos przezyje u mnie do gina takie kolejki ze pewnie na listopad sie dopiero zalapie :-P chyba ze prywatnie :) pozdrawiam 👄

Gość Bea28
Aniu, orientacyjnie termin wychodzi mi na 4-5 kwietnia, 1 wrzesnia ide do gina, pewnie zalozy mi karte i powie cos wiecej. A w ogole jak sie czujesz?:)

Gość Ania 26
Bea, na szczeście nie wymiotuje, ale żoładek dokucza mi bardzo, jak coś zjem jest ok., ale za chwile odzywa sie znowu. Poza tym bola mnie piersi i przybywa w pasie, choc jeszcze nie powinno. Dzis ide do ginekologa załozyć karte ciąży. A ty jak to znosisz? To moja pierwsza ciaża, a twoja?

dziewczyny znacie jakis sposob na ten zoladek :( moze macie jakies sprawdzone metody??? bylabym wdzieczna pozdrawiam

Gość bea28
Aniu mamy chyba te same objawy, caly czas mam uczucie pustego zołądka i musze bez przerwy czyms zagryzac bo idzie sie wykonczyc:) to moje pierwsze dziecko, czekałam na nie 1,5 roku

Gość bea28
poza tym piersi mam jak kamienie, sa bolace i jakby wieksze, wydzielam wiecej sliny, brzuch minimalnie wiekszy ale jak duzo zjem nie ma roznicy, siusiam czesciej i pojawilo sie wiecej pryszczykow:(

Gość Ania 26
Bea, mi sie cera nawet poprawila, a brzuch mi rosnie tez od jedzenia, ale wizualnie juz przez to widac, a do wrzesnia musze ukrywac, bo bede podpisywac nowa umowe o prace i nie chce zeby ktos wiedzial. A co do staran, to udalo mi sie za pierwszym podejsciem, wiec bylam w szoku i az sie boje tego szczescia. Jak znajdziesz jakis spsob na ten zołądek to napisz. Pozdrawiam.

Gość japatunia
Hej, Dziewczyny, Dołączam się, termin na 11.04.2006 :) Dowiedziałam się w czwartek :) Dopiero 5 tydzień, trzymajcie kciuki :) U mnie standardowo jak na ten czas; siusiu, pobolewania, kłucia etc. Acha, mam już 9-letniego synka, więc jak Was coś niepokoi to pytajcie. No i kciuki trzymajcie!!!!!! :)

Gość bea28
Ania, ja na ten nieszczesny zoladek mam narazie jeden sposob jem ostre rzeczy i przechodzi na dluzej ale pozniej i tak powraca, najgorzej jest rano, wlasnie cisne zupke chinska, ooo jaka ulga:) mialas moze wczesniej plamienia? bo ja w 5 tyg plamienie z lekkim krwawieniem, bardzo sie wystraszylam ale gina dala mi duphaston i jak narazie ok

Gość Ania 26
Bea, na szczęscie krwawien nie mialam, ale mialam za to infekcje, ktora wlasnie skonczylam leczyc, krwawien boje sie bardzo, bo moja sisotra stracial w ten sposob swoje pierwsze dziecko i ja obsesyjnie mysle, ze mnie tez to czeka. Bea, a boli cie czasami brzuch, bo mnie niestety często.

Gość bea28
Ania, az sie dziwie ale brzuch nigdy mnie nie bolał a wiele kobiet ma takie problemy, podobno w 7-8 tyg moga wystepowac kłucia. Do gina ide dopiera 1 wrz i caly czas sie boje zeby wszystko bylo ok.

Gość dziewczyny
skopiowalam wszystkie wasze wypowiedzi i przeniosłam na nasz temat. Wpiszę was też do naszej tabelki. Pozdrawiam i odzywajcie się .

Gość Przyszła Mama
Ja mam termin na 5 kwietnia,ostatnia miesiączka 28 czerwca,jestem bardzo szczęsliwa i bardzo pod denerwowana,dziewczyny,robiłyście juz USG?Ja miałam 2 razy dopochwowe i +- siódmym,lub końcu szóstego moja dzidzia(sam zarodek)ma 6,3 mm,tak czytam co mi wpadnie w ręce na ten temat i si.ę martwię czy to oby nie za mało..Napiszcie jakie wymiary mają Wasze Dzidzie..Proszę.. i Dziękuje Wam z góry

Gość Przyszła Mama
przepraszam,zgubiłam słowo,powyzej miało byc: pod koniec szóstego tygodnia

jak mam Was odnależć, pisze ale nie widze kontynuacji topiku tylko pierwsza str pomóżcie