Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdenerwowana

ta cholerna niekompetencja mojego Ginekologa!!

Polecane posty

Gość Zdenerwowana

Pierwszy raz poszlam do ginekologa po tabletki anty........Bylo to tak... zadala jedno pytanie..TANIE CZY DROGIE???przepraszam czy to jest dobry kompetentny lekarz??chce jeszcze uscislic ze od dawna mialam zachamowania co do niej no ale przyszlam do niej sadzilam ze bedzie inaczej..POMYLKA!!.Nigdy nie bralam srodkow bylam pewna ze zada mi jakies pytania a ona nic ze zbada tez nic!!Przepisala mi jakies anty..wykupilam...i teraz jak przeczytalam ulotke Krew mnie zalala!!oczywiscie nie moge ich uzywac stosuje takie leki miedzy innymi:depresyjne,antybiotyki(mam anemie-ktore musze uzywac!nasenne nie bede wymieniac dalej.Ktore beda chamowac dzialanie ANTY wiec jestem wsciekla ze nie zadala mi zadnych pytan! od tego jest wkoncu lekarz a wie ze mam klopoty z jajnikami.A moze to moja wina ze nie powiedzialam ze uzywam inne laki???Ale wiedziala ze nigdy nie bralam anty wiec powinna byc kompetentna i mnie poprowadzic a tu figa!!

Gość Zdenerwowana
rzecz jasna nie bylo prywatnie....moglam isc od razu do prywatnego!! szkoda moich nerwow :((

no dokladnie:) ja jak poszlam do prywatnego, to fakt pyatla mnie o rozne sprawy, choroby, itp, potem dala mi karteczke z wypisanymi badaniami do zrobienia, m. in na hormony, a jak sie potem okazalo, to nie bylo skierowanie, tylko wypisane badania, za ktore musialabym zaplacic ok 150 -200 zl :( niestety nie stac mnie bylo na to:( wie ktos moze dlaczego zwyczajnie nie mogla dac mi skierowania??

Gość ejmi
hejka. Z tymi lekarzami to jest normalnie masakra w naszym kraju. Jak się nie pójdzie prywatnie to nic nie pomogą. Ja poszłam pierwszy raz prywatnie i na dodatek do mojego sąsiada z osiedla który mnie znał. Od razu mu powiedziałam ze jestem pierwszy, myślałam ze wtedy potraktuje mnie łagodnie. Powiedziałam tez ze chce anty a ten rzucił tekst "co nie chce się mieć dzieci?" Potem mnie zbadał tak że mało co mi oczy nie wyskoczyły na wierzch, miałam wrażenie że mi wątrobę bada a nie jajniki. Bolało:( Przepisał mi anty i nie skierował na badania żadne oprócz cytologii. Dostałam od niego skierowanie i okazało się ze za badanie musze zapłacic bo skierowanie jest z gabinetu prywatnego i za to się płaci. I tak jest wszędzie. Z gabinetów prywatnych praktycznie nie uznają skierowań, nie wiem co to za polityka. Gdybym poszła do przychodni pewnie w ogóle nie zleciłby mi tej cytologii. Nóż się w kieszeni otwiera. teraz przeprowadziłam sie do innego miasta i znalazłam super ginekologa. Oczywiscie tez prywatnie ale po skierowania kazał mi przyjść do przychodni:)) Wszystko zalezy od człowieka. Oni w tych przychodniach czy w szpitalach to mają jakąs znieczulice zachowują sie jakby robili tam za darmo i jakąs orke uprawiają!!!! A kobiety ginekolodzy to juz masakra. Są okropne! Ja chodze tylko do facetów czasami mam wrazenie ze lepiej mnie rozumieją.

Gość eeeeeeeee taaaaaaam
nic nowego, Ameryki nie odkryłaś:P Samo życie. Lekarze to patałachy. Ginekolodzy szczególnie. Koncern farmaceutyczny ich opłaca i wciskają piguły jak sie patrzy. Jeszcze Ci mówią w jakiej aptece masz kupić, bo mają z nia umowę i procent od sprzedaży przepisanych przez siebie leków. Szkoda słów...

Fakt - lekarka przegiela i to mocno. Na Twoim miejscu poszlabym i powiedzialabym, co mysle. Niestety z Twoimi dolegliwosciami i lekami, ktore bierzesz i tak nie bedziesz mogla przyjmowac zadnych hormonow...

Gość ale jajaaaaaaaaaaaaaaa
jak się idzie do gina należy mieć pytania przygotowane a nie oczekiwać że będzie ci zadawał pytania głupia cipo :P

Sam/a jestes glupia cipa :P Skad dziewczyna miala wiedziec, jakie pytania zadawac, skoro PIERWSZY RAZ chciala brac tabletki?

Gość Zdenerwowana
Sluchaj nie obrazaj mnie..spytalam sie czy jest pewna ze moge te zazywac i w ogole zagladala w te cholerna kartoteke(oczywiscie szybciutko)jest tam napisane wyraznie ze mam problemy miesiaczkowe i czeste bole!! a ze jest niekompetentne to wiem ale nie wiedzialam ze az tak..ja poszlam nietylko po wypisanie ale i po RADE jako niedoswiadczona i to ona jest lekarzem poprostu mnie zbyla wiec nie wyjezdzaj z obelgami jak masz zly dzien idz truc gdzie indziej tu jest powazny temat i dla madrych kobiet nie dla zlosliwcow.O SHIT dziekuje :)) juz nie pojede do niej wole isc do prywatnego..MOja przyjaciolka jest w ciazy i chodzi do niej mowilam jej juz dawno zeby lepiej zmienila gina! teraz to juz w ogole nie mam zaufania do lekarzy.Moze ktoras jest z poznania i zna bardzo dobra przychodnie??? dziekuje dziewczyny :)) O SHIT pozdrowienia :)) sa zyczliwi i madrzy ludzie.papa

Gość zdenerwowana
Dzieki O shit :)) bardzo mi pomoglas poszukam sobie juz lepiej dobrego lekarza :)) pozdrawiam milo

Gość hehehehehh
powiem wam tyle dziewczyny...mowienie o tym ze lekarze to patałachy to najwuekszy idiotyzm!!!ktos odebral porod jak sie rodzilas,ktos ci zapisal antybiotyk jak chorowalas,gdyby nie oni najprawdopodobniej polowy z nas na swicie juz by nie bylo.Moja mam jest lekarzem i jest swietna,nie powinno sie wszystkich lekarzy spisywac na straty,niektorzy chca tylko rzeczywscie kasy ale inni sa wspanialmymi ludzmi dla ktorych medycyna to powolanie.Łatwo jest mowic ze to patałachy tylko ze najprawdopodobniej nie macie nawet 1%wiedzy co oni no niestety taka prawda,latwo jest krytykowac!!!moja mama ma 6 dyzurow w miesiacu,tyra jak wół i ma z tego ledwo 1200zl!czy to nie jest absurd?ciekawe jak wy zachowywalibyscie sie w takiej sytuacji?bylibyscie wspanialymi lekarzami i cieszylibyscie sie ze ludziom pomagacie?z drugiej strony zgadzam sie z tym ze jak chcesz tabletki to chyba jestes dojrzala i powinnas cos o nich wiedziec i jakie badania nalezy zrobic,to chyba oczywiste.i nawret jak idziesz do lekarza do przychodni powiedziec mu zeby ci napisal skierowanie a nie mowisz :chce tabletki i on ma cie poprowadzic za raczke.boze,ludzie obudzcie sie ,nie jestescie pepkami swiata.!!!

Gość eeeeeeeee taaaaaaam
hehehehehh!! Może i Twoja mama oficjalnie ma 1200zł a ile na lewo to już jest nieważne, tak? Tyra jak wół piszesz...Twoim zdaniem za marne grosze. Przecież lekarzem powinno sie zostać z powołania, prawda? Nikomu łaski nie robi, że go przyjmie do jasnej cholery!!! Jak cos nie na rączkę to zawsze można sobie zmienić robotę. Lekarz ma szerokie pole do popisu w tej kwestii.Wszyscy lekarze są tacy biedni...ojoj. Za to, jak traktuja pacjentów to powinni robić za darmo!!!

Gość eeeeeeeee taaaaaaam
Poza tym, skąd dziewczyna miała wiedzieć, że należy robic badania na hormony??? Sama piszesz, że nie mamy nawet 1% wiedzy jaka posiadaja lekarze, więc ma prawo iść "zielona" a zasranym!!!!obowiązkiem lekarza jest poinformować ją o wszystkim. Do jasnej cholery, wszyscy płacimy kolosalne składki zdrowotne i mamy jeszcze kalać się na kolanach???Chyba jesteś jakaś wczorajsza!

Gość Zołłłza
do Hehehehehh Czy pensja 1200 złoty daje prawo do olewania pracy? Czy upoważnia do odstawiania fuszerki? Też mogłabym powiedzie - zarabiam tylko 1000 zł i odsyłać petentów z kwitkiem. To żadne tłumaczenie ze strony lekarza.

Gość owszem zgadzam sie
ze to zadne tlumaczenie, ale jedno musicie przyznac.lekarze naprawde ciezko pracuja. maja kilka a nawet kilkanascie dyzurow w miesiacu a do tego codziennie i tak hcodza do pracy. po nocy nie ma dnia wolnego. caly czas musza byc przytomni aby pomagac innym a to ogromna odpowiedzialnosc.poza tym sa tylko ludzmi i kazdy ma lepszy i gorszy dzien. wy rowniez zdaje sie???? oczywiscie nie uwazam ze powinni odwalac fuszerke ale moze jak widzimy ze dzis maja gorszy dzien to my wyjdzmy z inicjatywa i zadajmy kilka pytan?! wtedy wszystkim latwiej bedzie i mniej nerwów bedzie. i jeszce jedno: nie zamykajcie wszystkich lekarzy w jednym worku bo to nie fair. wśród urzednikow tez sa straszne mędy które najchetniej bym w dupe skopala i za kudy wywalila z urzedu bo łaske robią ze w ogole tam przyszly do pracy!!!!a wiem ze nie wszyscy sa tacy, takzse powstrzymajcie sie troche z takimi komentarzami!!!

Przepraszam, ale na kogo Wy sie rzucacie? Czy tu jest mowa o wszystkich lekarzach? Wydaje mi sie, ze temat brzmi: \"Ta cholerna niekompetencja MOJEGO ginekologa\" ...

Gość TO JA zdenerwowana
o nie ludzie

Gość TO JA zdenerwowana
przeciez opisalam konkretny przypadek nie wieszalam psow na wszystkich lekarzach>Prosze o cofniecie moich slow juz mi sie nie chce powtarzac. I tak jestem zdania ze lekarz jest takze po to aby INFORMOWAC PACJENTA niestety poszlam pierwszy raz i sie zawiodlam.O SHIT POZDRAWIAM :)))

Gość nie dobrze mi sie robi
wspolczuje ale musze opisac moj przypadek - usmiejecie sie...jestem dziewica nie malam kontaktu bliskiego z mezczyzna a ginelog stwierdził u mnie chorobe weneryczna haaha, ktora przeszła po zastosowaniu kremu trawogen / na grzybice/ przepisanego oczywiscie przz innego lekarza - dermatologa hahaah, poza tym powiedział mi ze skoro nie umiem przyjac diagnozy - / choroba weneryczna/ powinnam sie leczyc u psychiatry hahaha. wiem ze to temat rtoche inny ale dotyczy niekompetencji ginekologa

Gość TO JA zdenerwowana
No prosze,,,,,,,:(( czasem czlowiek placi zdrowiem i zyciem. Tobie wmawiaja ze jestes chora...A gdzie przysiega Hipokratesa???????:(

Gość nie dobrze mi sie robi
haha TO JA ZDENERWOWANA wmawiaja? hahaha on uczynił mnie chora, przeszłam moment załamania, straciłam w tym załamaniu rok strudiow...posiwialam, bo ta diagnoza nie miesicła mi sie w głowie, tym bardzije zachowanie ginekologa...kilka miesuecy chodziłam z tymi bolami brzucha, bo on mnie leczył na chorobe weneryczna a leki inie działaly, myslałam ze sie wykoncze psychicznie, ze zwariuje, najlepsze było kiedy mi powiedziałze z tymi bolami musze nauczyc sie zyc... naprawde nie zycze nikomu tego co ja przeszłam

Gość hahahahahahahahahahahahaha
oczywiscie nie uwazam ze powinni odwalac fuszerke ale moze jak widzimy ze dzis maja gorszy dzien to my wyjdzmy z inicjatywa i zadajmy kilka pytan?! Buahahahahahahah!!!!!!!!!Dobre, dobre...buuuaaaahahahahahah:D

Gość To ja zdenerwowana
Nie dobrze mi sie robi..mowie przeciez ze czlowiek traci zdrowie i czasem zycie..Tobie lekarz wmowil to i wkocnu uwierzylas Tu chodzi o psychike sadzil ze jest nieomylny tylko ze ty zaplacilas za to..bardzo wspoulczuje:((uwierzylas bo przeciez to jest lekarz!!on wie co robi....

Gość To ja zdenerwowana
Nie dobrze mi sie robi..mowie przeciez ze czlowiek traci zdrowie i czasem zycie..Tobie lekarz wmowil to i wkocnu uwierzylas Tu chodzi o psychike sadzil ze jest nieomylny tylko ze ty zaplacilas za to..bardzo wspoulczuje:((uwierzylas bo przeciez to jest lekarz!!on wie co robi....

Gość agass
Do "nie dobrze mi sie robi" - czesc chorob wenerycznych mozna zlapac nie uprawiajac stosunku ani nie kochajac sie. Ale jesli mimo tego twoj gin sie pomylil to serdecznie wspolczuje

Gość hehehheheheh
do eeeeeeeeee tam.sluchaj nie masz pojecia zapewne o ciezkiej pracy skoro potrafisz tak lekarzy obrzucac blotem ze niby kazdy bierze na lewo.sluzba zdrowia jest w oplakanym stanie nie przez lekarzy!!!1200zl to nie zadne tlumaczenie,wlasnie mowie ze moja mama tyle zarabia i kocha i tak swoja prace i pomaga ludziom dlatego nalzey jej sie szacunek!!!napisac ze lekarze to patalachy to kazdy potrafi tylko jak cos boli to pierszwe co robi to biegnie wlasnie do lekarza.zapewne gdybys majac 40lat nadal sie uczyla zeby zarobic 200zl wiecej to mowilabys na temat lekrzy inaczej,no ale niestety ludzie potrafia tylko narzekadc,taka mentalnosc ludzka...PS

Gość hehehheheheh
A CO DO tych kolosalnych skladek zdrowotnych za ktore placisz idiotko to pojedz do niemiec czy francji i sie przekonasz ile tam placa za wlasne zdrowie. zasranym twoim obowiazkiem to jest wlasnie te skladki placic bo jak trafisz do szpitala to za twoj pobyt wtedy wlasnie z tego zaplaca!!!

Gość eeeeeeeee taaaaaaam
Jak kulture i charakter masz po mamie to nie chciałabym byc jej pacjentką. Oj nie! Nie wiem czy wiesz mądralo ale konstytucja wyraznie mówi, że każdy obywatel ma prawo do BEZPŁATNEJ opieki zdrowotnej!!Oczywiście, że w "paraniu" wygląda to inaczej. Ja wiem, że słuzba zdrowia sama potrzebuje lekarza ale nie zmienia to faktu, że jest i ma robić co do niej należy!! Wystarczy, że Twoja mama na spółkę z córką mądralą założą gabinet prywatny lub pomoc wyjazdową i kaska zacznie sama lecieć do kielni. Inteligentni ludzie zawsze znajdą wyjście z każdej sytuacji. Mając chodliwy fach w rękach zawsze mozna sobie poradzić. Wystarczy ruszyć głową. Ty niestety tego nie potrafisz, bo mamunia CI wszystko załatwia. Począwszy od leków, skończywszy na lekarzach po "znajomości'!! W żaden sposób nie jesteś obiektywna bo wywodzisz się z kręgu "medycyny niższej" więc oszczędz sobie bo dostaniesz wrzodów a nie wiadomo czy mama ma znajomego gastrologa.