Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyniki badania cytologicznego

czy ktos sie zna??

Polecane posty

Gość agazd
Dzieki za odp. pytka_ . Teraz bede przeszkalac rejestratorki w gabinetach uswiadamiajac ze jest system Bethesda. Spokojnego dnia zycze

Gość szarmara
Laurka nie wprowadzaj ludzi w błąd podając informację błędne, które nie wiadomo gdzie wynalazłaś!!! Jeśli nie masz wiedzy na jakiś temat to nie wypowiadaj się na forum, które ów temat porusza. Nigdzie nie jest powiedziane ,że grupa III cytologi to na pewno musi być rak, nowotwór jak to napisałaś. To jest nie prawda!!!! Grupa III może oznaczać stan przed nowotworowy, niektóre komórki mogły zostać zmienione, pojawiają się komórki dysplastyczne ecc. Ale to wcale nie świadczy , że kobieta ma raka. Jest to stan łatwy do wyleczenia. Lekarz przepisze odpowienie leki i wszystko wróci do normy. Po leczeniu zaleca wykonywanie cytologii co kilka miesięcy.

Gość iwerka
ostatnio po zrobieniu badan otrzymalam taki wynik : nieprawidłowe komórki nabłonkowe ASC-US. Co to znaczy?? i co to są te komórki nabłonkowe??

Gość lolkowa
Mój wynik wygląda w ten sposób: Stwierdza się komórki nabłonkowe superficjalne i intermedialne. Signa infectionis HPV Obawiam się o ten ostatni, ponieważ słyszałam wiele o wirusie HPV, ale nie wiem jak rozumieć cały zwrot. Ktoś mógłby mi to wytłumaczyć?