Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patka_

Rozmowa kwalifikacyjna

Polecane posty

No to dzis rozmowa! trzymajcie kciuki ! :D wczoraj jeszcze późnym wieczorem nasunęło mi się takie pytanie: 10.08] 23:26 Patka_ A powiedzcie mi jeszcze mądrzy ludzie jak odpowiedzieć sprytnie jak padnie pytanie o zarobki? np.ile by pani chciała zarabiać hehe jak z tego wybrnąć obronną ręką ? ale nikt na nie nie odpowiedział :( może jeszcze dziś ktoś zajrzy i pomoże?

Gość ukajaha
a co nas to obchodzi?

No Ciebie akurat może to nie obchodzi ale są na tym forum też ludzie serdeczni i chętni do pomocy :P

Podawaj zawsze kwotę \'na widełkach\' np. między 1200 a 1500zł Nigdy nie mów wprost konkretnej kwoty

Dziękuje koza ale jaka powinna być rozpietosć tych widełek? a jak podam zbyt wygórowane albo za niskie. Zastanawiałam sie nad odpowiedzią \"Adekwatna do moich umiejętności\" ale to chyba takie mydlenie oczu, ja Wam się wydaje?

Sama tego nie wiem. Byłam na rozmowie we wtorek i powiedziałam 1000 - 1500 a pani mi na to że oni dają 950. Głupio mi się zrobiło :o Musisz powiedzieć tyle żeby ich nie wystraszyć kwotą i tyle żeby nie uznali że nie cenisz swoich umiejętności. Ciężka sprawa...

No właśnie cholera cięzka... Trzeba to zrobić umiejętnie, co bym sie nie znalazła w takiej sytuacji jak Ty :O współczuje! musiałaś się strasznie głupio poczuć ! Może ktoś jeszcze się wypowie w tej kwestii.. Może ktoś wie.. Myślę że przyda się to nie tylko mi ale wielu osobom na tym forum :)

No to poszło jak po maśle ;) Pytali o poprzednią pracę (w ogóle o doświadczenie z C.V.) i jakąś wyimaginowną sytuację dotyczącą firmy ale ogólnie miła atmosferka. Nie wiedziłałam tylko co zrobić z torebką, bo poręcz krzesła była taka, że nie dało rady powiesić a na kolanach to nie bardzo tak trzymać :) postawiłam obok nogi (nikt nie widział ;) Pozdrawiam :)

Gość goldmisterja
Patka dzis wpadlam zeby zobaczyc jak poszlo:) z ta torebka to postapilas dobrze najwazneijsze ze nie bawilas sie paskiem czy raczami czy co tam masz przy tej torebce:) kiedy powiedza ze doatalas prace??

goldmisterja - fajnie że zajrzałaś :) czekam własnie dziś na wiadomość, ale im późniejsza godzina tym bardziej powątpiewam że zazdwoni mój telefon :O Sprawdzałam pocztę i nic a telefon milczy jak zaklęty :O Wydaje mi się ze jakbym miała dostać tą pracę to już by zadzwonili więc pech ale co tam walczę i szukam nadal :)

tamtej pracy nie dostałam :( ponoć mało brakowało ale jednak.. znalazł się ktoś lepszy :O ale dziś znowu byłam na rozmowie :) tym razem trafiłam na krzesło bez poręczy hehehe i w ogóle nie było mowy o wieszaniu torebki :D starym sposobem stała obok krzesła na podłodze czy to aby właściwe miejsce na torebkę?

może ktoś jeszcze podzieli się doświadczeniem z rozmów kwalifikacyjnych????? Są tu tacy co odbyli juz z 20 rozmów?

Gość ja byłam
na jednej :O bardzo stresujące :O

Gość vika 29
Jakie najlepiej podać wady? Zawsze mam z tym najwiekszy problem - przecież nie powiem, że np. jestem leniwa albo że się wiecznie odchudzam. ;)

Gość ja podaję
wadę - szczerość :) nie wiem czy to dobrze ale nie jest taka zła a dla niektórych jest nawet zaletą ;)

Gość do góry
ja tez chcę wiedzieć jakie wady mam wymieniać ! kto pomoże?

Gość gold-misteria
Patka ja odbylam tych rozmow tez duzo. mozna postawic torbe na ziemi nie widze w tym nic zlego. a co do wad i zalet to ja nigdy niebylam o to pytana.Ale mysle ze tez mialbym klopot z wymysleniem wad ale mysle e szczerosc hmm ale pomysle:)

Gość torebka
jesli mala - na krzesle za plecami jak wieksza - na podlodze, najlepiej miedzy nogami nigdy nigdy na biurku, stole

Gość torebka
zgodnie z etykieta biznesu tak najlepiej ponoc

Gość bumtarara
podnosze