Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staly bywalec

Przesuniecie okresu...

Polecane posty

Gość staly bywalec

Witam, moja dziewczyna bierze tabletki Cilest. Za niecaly miesiac wybieramy sie na wycieczke do Chorwacji, no i okazuje sie ze w tym czasie wypadnie jej okres, co jak wiadomo w podrozy moze nie byc mila rzecza. Mam wiec pytanie do Pań (ktore biora Cilest, lub inne tabletki), jak to jest z przesunieciem okresu, czyli po skonczeniu jednego opakowania, zaczecie drugiego. Jakie moga byc skutki uboczne. Na ulotce od tabletek nie ma takich informacji, ale wiemy ze mozna taki "zabieg" zrobic:). Prosilbym o rzeczowe wytlumaczenie. Z gory dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam

Oczywiście można za pomocą tabletek przesunąć miesiączkę. Bierze się wtedy dodatkowo 7, 14 lub 21 (czyli całe nowe opakowanie) pigułek - to zależy o ile dni chce się przesunąć okres. Potem robi się normalnie 7-dniową przerwę i zaczyna nowe opakowanie 21 pigułek. Przy przesuwaniu o 7 dni nie powinno być żadnych skutków ubocznych, przy dłuższym mogą, ale nie muszą, wystąpić plamienia. Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu!:)

Gość pytanie do Limetki
czy nie trzeba się przed tym konsultować z lekarzem? bo biorę diane 35 i na opakowaniu pisze co i jak, ale mam pewne obawy czy to bezpieczne dla każego ;)

Gość no nie wiem
czy bezpieczne, wiem natomiast, że nieraz jakieś plamienie i tak się pojawia, więc radzę zaopatrzyć się w tampaxy, najlepiej na wszelkich wyprawach się sprawdzające (wygoda zakładania, higiena..) osobiście jestem przeciwniczką takich ingerencji organizm, aczkolwiek już pigułki - które sama biorę - są swoistą ingerencją, więc czy ja wiem, czy to nie jest po prostu skorzystanie z okazji?.. gorzej, że to ponoć jednak nie jest stuprocentowa metoda, w sensie, że to krwawienie się może zdarzyć.. najlepiej iść do gina i tyle :)