Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vanilka_

ciąża a palenie papierosów

Polecane posty

oczywiście wykluczone ,jednak wiem ze wiela kobiet ma trudności z rzuceniem palenia podczas ciąży.Planuje ciąże niedługo ale zdaję sobie sprawę z tego że muszę rzucić palenie.w związku z tym mam pytanie:po jakim okresie od zapalenia ostatniego papierosa najbezpieczniej jest zajsc w ciążę.dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszyskie mamuśki i przyszłe mamuśki :)

Gość bibibi
hej może i to z pozoru głupie pytanie ale dla mnie baaardzo ważne napiszcie proszę cosik hmmm

Gość Mama Dzidzi
Moja droga Lepiej się nie zastanawiaj. Rzucaj. Organizm masz dostatecznie zatruty.

Gość SIR
W aktualnej "Polityce" nr.32 str. 72 "Zadymiarze" pisze sie o dalszych nieznanych dotad skutkach palenia kobiet w ciąży. Skutki palenia na dziecko są tak poważne ze moim zdaniem kobieta palaca w ciąży nie zasługuje na miano matki. Jak mozna potem swojemu choremu i mało udanemu dziecku patrzeć w oczy. Jak mozna z tym życ. Gdzie sumienie. Doradzałbym rzucićpalenie na 3 miesiace przed zajściem w ciążę. Minimum.

ja rzucilam we wrzesniu,a probowac zaczelam w styczniu.zaszlam dopiero w kwietniu,wiec tym lepiej,organizm sie troche oczyscil.oprocz rzucenia papierosow zacznij tez brac kwas foliowy i inne witaminy,jesli chcesz.ale kwas koniecznie.

Gość maa adzia
jak mozna truc tak swoje dziecko!!!nie znam dziecka ktore by nie mialo problemow zdrowotnych typu astma, alergie itp- u matki ktora wczesniej palila papierosy!!!!! pozniej sie uzalaja,ze tyle pieniedzy na lekarstwa musza wydawac!!!!

Gość moja koleżanka z roku
palila przez calą ciążę. Kiedy ktoś jej się pytal czy sie nie martwi o zdrowie maluszka, wzruszala ramionami i coś tam pieprzyla że ma to gdzieś. Jak widzę takie rozkoszne mamuśki z wielkim brzuchem i papierochem w pysku to mam ochotę podejść i wytrzaskać po tej cuchnącej mordzie! 😡

Gość ludziska
Moja kolezanka palila cala ciaze i tlumaczyla to tym ze ma duzo stresu i ciagle sie czym denerwuje.Dziecko po urodzeniu trzeslo sie (raczki,buzia).Pielegniarka powiedziala ze to z braku nikotyny w organizmi-taki syndrom odstawienia.Dodam jeszcze,ze dzidzia urodzila sie z bardzo niska waga ,troche ponad dwa kg,a w terminie. Jak ona musi sie teraz czuc _ta wyrodna matka?????????????????

Gość ale czasem nawet lekarz
mowi by nie rzucac palenia calkowicie, jesli sie palilo przez dluzszy okres czasu, bo to negatywnie wplywa na system nerwowy jak matki, tak i dziecka niekompetentny?..

Gość qurfaaaaaa
Ja nie zdołałam rzucić przed zajściem ,ale udało mi się jak tylko zaszłam. Nie wiem jakie konsekwencje będą. Starłam się jakoś odtruć szybko i piłam duże ilości wody, jadłam dużo owoców i mam nadzieję, że nic mojemu dziecku nie bedzie. Rzuciłam w 3-4 tygodniu ciąży :o

Gość hłe hłe
a ja paliłam do 6 misiaca, łozysko czyste wody czyste syn zdowy jak rydz rosnie jak na drożdżacj i jak go porównuje do zdechlaków mamus kóre bały sie wdychac powietrze na ulicy żeby sie nie zaraić to mam ubaw ciągle lataja do lekarza z ze swoimi zdechlakami bo alergia bo astma bo oczy ropieja bo to bo śmo, ja byłam strasznym nałogowcem lekarzrz kazał mi ograniczyc ale nie rzucać calkowice paliłam do 6 fajek dziennie, :-P , synek ma 3 lata chodzi na angielski na lekcie muzyki, jest sprawny , silny sliczny i przede wszystkim ZDROWY nie wiem co to alergia i astma nie choruje w wógle :-P,

Gość jeszcze
zobaczymy, czas pookaże, bo np. padaczka może wyjśc w każdej chwili. Tak było u mojego brata, do 12 roku zycia był supre zdrowy, mama śmiała się, że paliła a nic dziecku nie jest. Nie ma się co nabiajać z kobiet co nie paliły, bo robiły to w dobrej wierze, a to, że nawet ich dzieci chorują nie jest zalezne od tego, że starały się unikać dymy tytoniowego. Bzdury gadasz.

Gość no tak 222
co tu dużo mówić- NIE PALIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i unikać palaczy!!! to jest jedyne wyjasci aby nie TRUĆ maleństwa!

Gość z peknietego kondona
kazde dziecko palczki jest male po urodzeniu i palaczki nie maja mleka a jak maja to zatrute fuj

Gość moja
mama paliła przed ciąza,w czasie ciazy popalała,ja urodzilam sie z duża waga urodzeniowa jak na dziewczynke,nie mam astmy ani alergii,ani sama nie pale a podobno dzieci palących matek maja skłonnosci,ale odradzam palenie w ciązy,PO CO?

Gość ale to głupie
myślicie ze np padaczka jest przez palenie??co za głupota!!!!to jest wrodzona choroba wynikająca nie z palenia!!!a czy choroba z zespolem downa tez moze byc wynikiem palenia?to wlasnie jest przyklad!!!to jest już w genach!!!!i nie odwroci sie tego!!!oczywiście ze nie palcie w ciaży ale nie piszcie takich głupot o padaczce!!!