Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 158

czy 3 dni po okresie są płodne?????????????????????????

Polecane posty

Gość 158

jak to jest czy to prawda że 3 dni przed okresem i 3 dni po okresie to są dni niepłodne przy 21 dniowym cyklu??????????????????????????????????? proszę o odpowiedź

Gość trzeba ....
policzyc.Polowa 21dniowego cyklu to owulacja,czyli 10 dzien....zatem 7dnia zaczynaja sie dni plodne

Gość 158
dzięki zawsze brałam tabletki a teraz nic nie rozumiem z tego kalendarzyka. czyli trzeci dzień po okresie to dni płodne:(

Gość trzeba...
ale ciagle bierzesz pigulki?Jak je bierzesz to nie masz przeciez dni plodnych!

Gość radze stosowac gumy
albo cos innego, bo przy takim rozeznaniu zaraz bedziesz w ciazy :P

Gość 158
nie biore tabletek od 2 miesięcy, a ostatnio nas poniosło:( to jak z tym 3 dniem?????????????????????????????????????????????? bo dostane tu zawał serca:(

Gość 158
oj głupia ja głupia;(

Gość trzeba...
przykro mi,nie potrafie ci pomoc:(

Gość wwwwwwwwwwwwwww
zalezy kiedy masz dni płodne bo u każdej kobiety jest inaczej dni płodne wypadaja np. u mnie 7 dni po okresie , czyli ze zaraz 5 dni po okresie moge współżyc, ale juz 3 dni przed owulacja nie moge i 3 dni po owulacji tez racze nie stosowac kalendarzyka bo zajdziesz w ciaze tylko poczytac co wiecej na temta innych metod naturalnych jedna z nich i skuteczna jest metoda badania śluzu a tylko działą jesli sie stosujesz do niej i umiesz rozpoznawac sluz i masz w miare regularny cykl jak nie to odradzam

Gość wwwwwwwwwwwwwww
tu masz cos wiecej na temta tej metody stosuja ja i nie uzywam ani prezerwatyw ani nie stosuje tabletek ani stosunku przerywanego, moge sie normalnie kochac i działa!!!!! http://www.narodziny.med.pl/bilings.htm

Gość wwwwwwwwwwwwwww
ta metoda nazywa sie Metoda Billingsów - ocena śluzu szyjkowego

Gość wwwwwwwwwwwwwww
Kiedy skończy się miesiączka, ilość wydzieliny w pochwie jest niewielka, a powodem jest zmieniający się poziom hormonów płciowych. To tzw. okres suchy, niepłodny, co nie sprzyja żywotności i aktywności plemników. Trwa on średnio 4 dni. Początek okresu płodnego sygnalizuje obfitszy śluz, początkowo gęsty o zabarwieniu białożółtym, zarówno w pochwie, jak i w przedsionku pochwy. Następnie zmienia się on w przejrzysty, lepki, rozciągliwy, przypominający białko jajka. Szczyt płodności przypada w połowie cyklu. Ostatni dzień obecności takiego śluzu w pochwie to dzień jajeczkowania. Po owulacji śluz znowu staje się gęsty, matowy i nie daje się wyciągać w nitki. Należy jeszcze odczekać 3 dni i można współżyć aż do następnej miesiączki. Wtedy zaczyna się drugi w czasie cyklu okres niepłodności

Gość wwwwwwwwwwwwwww
Cechy śluzu, w zależności od fazy cyklu miesięcznego śluz estrogenny ((płodny) śluz gestagenny (niepłodny) przejrzysty nieprzejrzysty szklisty mętny, kłaczkowaty, gęsty elastyczny przyczepny ciągnący się nie ciągnący się daje uczucie wilgotności w pochwie nie ma uczucia wilgotności w pochwie śliski lepki, nieśliski czasem z domieszką krwi białawy lub żółtawy

plodne dni masz okolo 7 dnia cyklu przy dlugosci twojego cyklu, bo kochane kobietki plodne dni obliczamy tak , ze od dlugosci cyklu czyli np 21 dni odejmujemy 14, a nie w polowie cyklu

Gość fajansiara
też mi się wydaje , że owulacja jest 14 dni przed rozpoczęciem krwawienia - więc tu w 7 dniu cyklu - bezpośrednio po okresie (jeśli trwa , jak u mnie , 6 dni :P)

Gość SAFFI
POWIEM CI TAK: JA ZASZŁAM W CIAŻE KOCHAJĄC SIE 6 DNIA PO MIESIĄCZCE..............( PRZY 28DNIOWYM CYKLU)