Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pomarańczowa_alternatywa

PERSONA i BIOSELF - dobra antykoncepcja?

Polecane posty

Cześć. Chciałam was dziewczyny zapytać, czy któraś z was próbowała tych aparacików do okreslania dni płodnych, jako właściwie jedynej metody antykoncepcyjnej? Czy jest skuteczna? Ja z przyczyn zrowotnych nie mogę i nawet gdybym była zdrowa nie chciałabym brac pigułek. Czy któraś z was próbwała używać PERSONY lub BIOSELFU i moze się podzielić, jak działa, czy jest dobra i czy jest uciązliwa?

Gość a co to jest
kurde nie wiem nawet co to jest wytlumaczysz

Persona to produkowany w Niem czech tester płodności, który poprzez pomiar poziomu hormonów w czasie cyklu określa okresy płodności i niepłodności. W skład zestawu wchodzi mały, podręczny monitorek oraz komplet pasków testowych, służących do mierzenia poziomu hormonów w porannym moczu. Monitor odczytuje poziom hormonów z paska, po czym oznajmia czerwonym lub zielonym światełkiem, czy kobieta ma dni płodne czy niepłodne. Ażeby uzyskać pełny obraz przebiegu cyklu od samego początku, należy w pierwszym miesiącu obserwacji dokonać szesnastu testów. Od drugiego cyklu wystarczy przeprowadzić osiem testów. Persona \"zapamiętuje\" wszystkie dokonane testy, co umożliwia indywidualną analizę przebiegu cyklu w każdym następnym miesiącu. Produkowany w Szwajcarii Bioself jest urządzeniem analizującym przebieg cyklu kobiecego na podstawie danych o długości cykli oraz o przebiegu podstawowej temperatury ciała. Wystarczy codziennie o tej samej porze mierzyć temperaturę (pod językiem, w pochwie lub w odbycie - ale zawsze w tym samym miejscu) zaraz po przebudzeniu (Bioself może o tym przypomnieć sygnałem dźwiękowym) oraz w pierwszym dniu cyklu poinformować o tym fakcie urządzenie, wciskając czerwony przycisk. Jeśli zachodzi potrzeba zmiany godziny mierzenia, to możemy ją (a także na przykład dane o długości cykli) wprowadzić do pamięci Bioselfu, korzystając ze specjalnego czarnego przycisku. Tester \"zezwala\" na pomiar w okresie od dwóch godzin przed do dwóch godzin po ustalonym czasie mierzenia.

Gość a co to jest
fajne! pewnie skuteczne !!! a ile kosztuje ten drugi?

Gość ixxx
hej, ja słyszalam o tym moze i niezłe ale raczej dla ludzi który planują dzieci i chca sie 'wstrzelić' w odpowiednie dni. W praktyce podobno okazuje sie ze wg tego aparatu mozna sie kochac tylko przez kilka dni w miesiacu :/

Gość moja
znajoma używała Persony-rano test pokazał dni niepłodne,więc się kochali ,a po południu poczuła ,że ma owulację.Cóż.... ma teraz córkę...

Gość nie bylo lata
A nie wystarczy poprostu prezerwatywa??

Gość Też chcę wiedzieć
Podnoszę

Gość oleska77777777
podnosze

Gość sara1111
Stosuje persone 3 miesiace ,narazie wszystko jest w porzadku nie zaszlam w ciaze, jesli chodzi o ilosc dni w ktorych moza współzyc,persona pokazuje na poczatku wiecej dni czerwonych,poniewaz bada kolejne cykle i zmniejsza ilosc dni czerwonych z upływem czasu. Np. przy cyklu 28 dniowym gdzie okres trwa 4 dni to persona pokazuje okolo 17 dni w ktorych mozna wspolzyc,czyli zielone swiatlo, pokazuje tez w ktorym momecie jest jajeczkowanie. Mysle ze warto ja mieć, Ale ilość zielonych i czerwonych dni zalezy tylko od osoby ,ktora jej używa,zazwyczaj kobiety nie mają reguralnych cyklów no i persona musi przez kilka miesiecy robić analizy,żeby ocenic dana osobę. Super metoda polecam. TYm bardziej ze wystarczy robic sobie testy 8 razy w ciagu miesiaca w pierwszym miesiacu 16, a testy nie sa wogole uciazliwe pozdrawiam

Gość a co to jest
a co to jest lady comp? jak dziala? drogie?skuteczne?

Gość do dzusta
czy moglabys napisac cos wiecej o lady-comp? czy stosujesz jakies dodatkowe zabezpieczenia czy czujesz sie pewnie na 100% w zielone dni? wlasnie sie zastanawiam nad kupnem tego cuda, ale mam malo informacji. lekarze na sile wpychaja pile, a ja mam ich juz dosc...szukam pewnej metody, bo na dzieci za mloda jestem. Pzdr.

Gość Lady Comp

Gość Lady Comp
Moje drogie kosztuje jakies 2000zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moze to i fajny sprzęt nie trzeby sie faszerowac chemią ale cena przerazaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Za 2000zł mozna kupic urzywane auto!!!

Gość ale...
no, tanie to to nie jest...Ale na amerykanskiej stronie mozna kupic za 298$ (tzw. refurbished, czyli np. zwrocony po zakupie). jakby facet dal polowe...to nie byloby tak zle ;) albo mozna kupic np. na aukcji e-bay za okolo 200$ (uzywane) i ewentualnie dokupic sobie nowy "termometr" za ok. 40$ u producenta...

kupując w USA doliczcie jeszcze parę stów przesyłki! a co do ceny.... fakt lady-comp nie jest tani, ale za to najlepszy na rynku. Żadne inne urządzenie nie ma takiej skuteczności 0,7 w indeksie pearla! w zielone dni nic więcej nie uzywam i jestem pewna. stosuje rok lady-comp i działa bez zarzutu!!:)

Gość dzieki
za odpowiedz dzusta. wlasnie to chcialam wiedziec czy "zielone" sa bezpieczne:) ale i tak koszt jest dobijajacy, coz....pzdr.

Gość ale....
masz racje dzusta...i nie trzeba sie truc chemia, skoro to takie skuteczne! na tej stronie , ktora ja znalazlam koszt wysylki do Polski to 43$ (w 11 dni), czyli w sumie 1024 zl :). o polowe mniej niz w polsce!! gwarancja na 2 lata. nie ma zwrotow. http://ladycomp-babycomp.com/show.php/en/online_store_3#lady3 mozna tez kupic na raty - 4 lub 12, cena 485$ na: http://www.raxmedical.com/index.php zawsze to jakas alternatywa...

Gość guga_x
Mam pytanie, czy takie mierzenie temperatury nie jest czasem niedokładne,? Ja i mój narzeczony często wieczorkiem pijemy jedno lub dwa piwka, potem idziemy spać a po 7-8 godz. wstaję. Czy rano pomiar temperatury nie będzie niedokładny poprzez alkohol we krwi? Jakoś nie mam przekonania, a tabletki odstawiłam i szukam czegoś nowego. Help!

Gość alaaa
cześć dziewuszki :) ja się tak właśnie zastanawiam intensywnie nad lady-comp od kilku dni. musiałam odstawić pigułki no i ta nazwijmy to metoda wydaje się być ciekawą alternatywą. Nie do końca chyba rozumiem w jaki sposób lady-comp działa. Czy rozpoznaje dni płodni i niepłodne dla każdego mojego cyklu oddzielnie? Czy też łączy tą wiedzę z jakąś bazą danych...? mam takie jedno małe pytanie: Czy kolczyk w języku może obniżyć skuteczność lady-comp? Może to pytanie jest dziwne, ale słyszałam mnóstwo teorii na temat zmian jakie taka ozdoba powoduje. a temke jednak mierzy się pod językiem. Ciekawi mnie także jak sprawa wygląda z używkami. Często spotykam się ze znajomymi, ja nie palę, ale część z nich pali papierosy, czasem palą też trawkę – czy dym tego pochodzenia ma jakiś wpływ? mam nadzieję że ktoś tu jeszcze bywa wogóle na tym forum... :)

Gość Maslak11
Ja stosowałam metody naturalne i jedno co wiem napewno, że same pomiary temperatury nie dają super dokładności. Trzeba jeszcze sprawdzać sobie (za przeproszeniem) śluz. Może odpowiednikiem tego byłaby persona. Jeżeli ja zdecyduję się na takie metody to będę stosować ladyComp i persona razem

Gość qwaz
bioself jest skuteczny i szczerze wydaje mi się że cena lady comp jest tak wysoka bo jest wybajerzony

Gość Gonia111
Witajcie! Właśnie szukam informacji na temat metod mierzenia dni płodnych, tez pzrejadły mi sie juz pigułki. Szczerze mówiąc, to byłam zdziwiona, że takie aparaty istnieją ;) - jakoś żaden lekarz mi o tym nie powiedział. jestem pozytywnie zaskoczona że takie aparaty istnieją ;) Ale do rzeczy. Zastanawiam sie na czym reczywiście polega różnica pomiędzy Bioself\'em a LadyComp? Wiecie coś więcej? Bo z tego co czytałam to oba mierzą temperature, wydają sie podobne... Bo cena tego 2-go troche zbija z nóg!

Gość k999999
Ja mam persone od roku i jestem bardzo zadowolona,nie uciazliwe,nie drogie strasznie i działa,co najwazniejsze.Polecam!