Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczaczki__

PIERSI Z KURCZAKA co zrobic z nich???

Polecane posty

Gość kurczaczki__

mam piersi z kurczaka w lodowce, poradzccie mi smakowite danko, bo zwykle kotlety mi sie znudzily;) jakby bylo niskokaloryczne to bylabym wdzieczna:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurczaczki__
hszsghbnnnnnn

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wela
Kurczaka z pieczarkami z patelni. Łatwe i szybkie danie. Kurczaka (znaczy filety) kroisz w kostkę, zesmażasz na patelni, około 10 min na maśle lub oliwie. Pieczarki kroisz w plastry, duszisz w garnku około pół godzinki, aż przestaną być surowe. Pieczarki wrzucasz na patelnie do zesmażonego kurczaka. Z wody, w której się gotowały pieczarki robisz sos: w około pół szklanki śmietany rozrabiasz 2 łyżeczki mąki (należy dokładnie rozetrzeć grudki, jeśli trzeba to można użyć gęstego sitka), śmietankę z rozmąconą mąką wlewasz do gotującej się wody (tej od pieczarek), gdy zacznie gęstnieć przelewasz ten sos na patelnię z kurczakiem i pieczarkami. Doprawiasz całość solą i czarnym pieprzem. Jeśli ktoś lubi smażąc kurczaka na patelni można też dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Do potrawy najlepiej pasuje gotowany ryż. Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja propozycja
pokroj je w kostke kup sos 4 sery i brokuly knora kup brokula kup ser + makaron podsmaz kurczaka i podgotuj brokula przygotoj sos podgotuj makaron i zapiecz to wszystko z serem PYYYCHOOOTAAAAA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kolorowe kotleciki Piersi kurczaka Papryka - czerwona i zolta (wg uznania) Szczypiorek Jajko Maka Sol, pieprz, suszona papryka Olej do smazenia Piersi kroimy w mala kosteczke. Papryke kroimy w drobna kosteczke. Szczypiorek drobno siekamy. Do miseczki wrzucamy pokrojone skladniki, wbijamy jajko, mieszamy, doprawiamy wg uznania, dosypujemy maki, aby calosc sie jako-tako trzymala. Smazymy na patelni nabierajac lyzka porcje z miski - wychodza male laciate kotleciki :) Podajemy z surowka, mozna tez zrobic puree ziemniaczane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Prosze bardzo - to danie jest bardzo proste i nie mozna go schrzanic. Ilosc przypraw i czosnku wedle upodoban. Podawac z makaronem lub ryzem :) 2-3 pojedyncze piersi kurze 30 dkg pieczarek lub innych grzybow 3 papryki (np. 2 zielone, 1 czerwona) 2-3 cebule 4-5 zabkow czosnku sol, pieprz, 2-3 lyzki ziol prowansalskich oliwa do smazenia patelnia + duzy garnek 1. Na patelni rozgrzewamy oliwe i smazymy posiekana cebule az sie zeszkli; wrzycamy cebule do garnka i przykrywamy (pod garnkiem caly czas jest maly ogien) 2. Na patelnie po cebuli wrzucamy rozdrobniony czosnek, smazymy az zapachnie, dorzucamy piersi pokrojone w kawalki oraz sol, pieprz i ziola prowansalskie, smazymy az mieso sie przyrumieni na obrzezach. Wrzucamy mieso do garnka z cebula i niech sie dalej dusi. 3. Na tej samej patelni smazymy papryke pokrojona w kawalki az troche zmieknie, wrzucamy do garnka. 4. Nastepnie grzyby smazymy az troche puszcza wode i wrzycamy do garnka. 5. Zawartosc garnka dusimy kilkanascie minut az mieso bedzie dogotowane, a wszystko inne w takim stopniu miekkosci, jak lubimy. 6. Na sam koniec probujemy i mozna jeszcze doprawic np. sosem sojowym, pieprzem cayenne, ew. bulionem - wedle uznania. Mozna dodac troche przecieru lub pomidorow z puszki, jesli ktos lubi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pokroic w kosteczkę, przyprawić, dodać troszkę włoszczyzny mrożonej, mozż być też groszek z marchewką mrożona i to sobie piec na patelce. Mozna pozostawić w takiej formie, lub zrobic z tego sosik normalny. Wtedy mamy taki jakby gulasz z warzywami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mondra
zrob sobie implanty hahahahahah

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaka jaka jaka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1/ Kurczak w sosie curry Pokroic piers w kostke, posolic, popieprzyć, usmażyć na oliwie. Włoszczynę pokroić (marchew, pietruszkę w słupki, kapustkę w paski, pora w talarki, cebulkę w polksiężyce itp - nie muszą być wszystkie składniki..) usmażyć ja poczynając wrzucaie od najtwardszych (czyli-marchew, pietrucha sru na patelke, po 5 min cebulka itp). Wrzucic kurczaka, posmażyc troche. Wylaczyc i zalac jogurtem naturlanym (duzy kubek) wymiszanym z 2 lyzkami cury. Pychotka!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bulgogi z piersi Pokrojone w paski piersi marynowac w zalewie z 1 szklanki soya sos, 1 szklanki wody,1/2 szklanki cukru i czarnego, swiezo zmielonego pieprzu przez conajmniej 1h (im dluzej tym lepiej) w miedzyczasie pokroic w paski - srednia cebule, marchew, papryke. mozna dodac wszystko co pod reka, a wiec pieczarki, brokuly... po wyjeciu piersi z marynaty zesmazyc je na oleju sezamowym na duzej patelni lub wok. (olej sezamowy jest niezastapiony) dodac warzywa i gotowac pare minut podawac z ryzem lub ulubionymi kluskami chinskimi z czosnkiem radze uwazac, 1 zabek wystarczy jesli ktos musi miec. jesli zamiast piersi uzyjemy poledwicy wolowej, wtedy duzo czosnku i marynowac 24h w lodowce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×