Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka33

rozmiar pościeli dziecięcej

Polecane posty

Gość Anka33

Proszę o radę doświadczone Mamy ! Oglądam na allegro pościele dla dziecka i jestem zdezorientowana. Pomijam wszystkie dodatki typu ochraniacz, baldachim, przybornik do łóżeczka i prześcieradełko z falbanką, ale jeżeli kupuje standardowe łóżeczko 120 x 80 to czy lepsza jest pościel 120 x 80 czy 135 x 100, może ta druga jest do tych większych łóżeczek 140 x 100 i będzie za duża do normalnego łóżeczka ? Może z tej mniejszej dziecko szybciej wyrośnie ? Które z tych dodatków są rzeczywiście praktyczne, a które sobie podarować ? Napiszcie jak się Wam sprawdziły pościele i z jakich firm, bo na Glucka za 300 - 350 zł mnie nie stać, a nie wiem czy te za 30 - 40 zł nie płowieją lub się nie kurczą w praniu ? Przede wszystkim który rozmiar ? Pozdrawiam.

Gość proponuje dla
niemowlaka 100 % bawełny a nie jakieś kory ,frote itd. taka jest najlepsza. I troszke większa od łóżeczka o te 5-10 cm

Standardowe łóżeczko ma wymiary 120/60 i taką pościel kup. Kołdra jest i tak za duża na całe łóżeczko, więc i tak będziesz podwijać.