Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kammmmisia

Pobranie krwi a strach

Polecane posty

Gość kammmmisia

czy pobranie krwi boli??robilam je bardzo dawno,nie wiem,ale pozostala mi fobia,boje sie i nie wiem czy dam sobie z tym rade!!!!czekam na wasze komentarze pomozcie!!

Gość utah
obawiam się że możesz nie przeżyć tego inwazyjnego zabiegu jakim jest pobranie krwi ;)

wytrzymasz - ja kiedyś mialam pobieraną z palca 6 razy pod rząd, co pół godziny - takie badanie i musiałam przeżyć, duzo zależy od osoby ktora pobiera ale to nic strasznego, dla mnie gorsze jest to, że trzeba na czczo ;)

mi pobierano krew wiele razy i uwierz mi ,ze nie ma sie czego bać. Nie patrz po prostu w strone strzykawki. Może weź ze sobą walkmana z ulubioną muzyka?

Gość kammmmisia
no niestety taki uraz pozostal mi do dzisiaj,chyba pielegniarka nie byla za bardzo delikatna..ale co teraz!?

Gość jupikus
sie smiejcie, ale ja rozumiem kammmmisię mi nigdy nie potrafili trafic w zyle i byly rozne sytuacje, w tym jedna wrecz traumatyczna, nie napisze, bo po co stresowac ale faktem jest, że do dzis sie boje, a bylo to 20 lat temu co jakis czas jednak trzeba robic badania, wiec po prostu zaciskam zeby i jest ok - chwila i po krzyku nie boj sie, kammmmisiu!!!

Gość kammmmisia
dzieki!wiem ze przezyje(w koncu ludzie maja gorsze problemy)ale najbardziej denerwujace jest to ze nie mam odwagi!!!!a najgorszy jest moment zacisniecia gumki..raz nie mialam odwagi...ale to byla znajoma pielegniarka..:(

nie bój sie! pomyśl jak ludzie chorzy w szpitalach mają takie badanie codziennie i nie traktują już tego w kategorii bać sie czy nie... to normalne badanie - nie ma sie czego bać:) ja bym sie bardziej bała wyniku albo czy mnie czymś nie zarażą jakąś zółtaczką czy czymś ;) ale to tak na marginesie

Gość ogladaczka
mialam nowotwor chemioterapie a poznie jzarazona mnie groznym wirusem w szpitalu podczas operacji i mialam 10000000 pobierana krew i tez przed ty mwszystkim sie balam. A teraz z palcem w uchu mi pobieraja kwestia inei myslenia o tym i zagryzniea zebow :D :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :DD

Gość kammmmisia
wiem wiem ze ludzie maja 1000 wazniejszych problemow od mojego!a piszcie piszcie nawet te zle sytuacje!bede wdzieczna za kazda wypowiedz!

Gość majka skowron z plasteliny
z grzecznosci nie skomentuje powyzszego...

Gość majka skowron z plasteliny
przepraszam, chodzilo mi o ogladaczke

Gość galimatias
hej nie bedzie zle ,glowa do gory,ale powiem szczerze ze tez mam ten problem!nienawidze tego!!!

Gość Ninka35
W aptece można kupić taki kremik (za cholerę nie pamiętam nazwy, coś chyba na C), który najczęściej stosuje się u dzieci bojących się ukłucia. Wystarczy ok. 2 godziny przed ukłuciem posmarować miejsce, gdzie będą Cię kłuć. Skóra tam będzie znieczulona. Czy ktoś może pamięta tę nazwę? A tak poza tym, to tylko czuje się krótkie ukłucie i nic poza tym. Głowa do góry!

Gość kammmmisia
dzieki nina;)postaram sie dowiedziec;)

nie jest to takie złe, przeżyłam to ze 3 razy,i chociaż straszny w tych sprawach cykor ze mnie, to zawsze zerknęłam na strzykawkę :P babska ciekawość :)

Gość kammmmisia
a jak sie w zylke nie trafi???bo jakos u mnie nie widoczne???

Gość krwistaaaaa
ja mam pobierana krew co miesiac,a jak byłam w szpotalu pobierali Mi co 4 h codziennie,przez tydzien,nie ma sie czego bac to nic nie boli. Ja juz sie do tego przyzwyczaiłam,ze nawet to polubiłam ;-) nie martw sie jezeli masz niewidoczne zyły,pielegniarka nad łokciem zawiąze Ci takie cudo po którym bedzie widac zyły hehehe :-d głowa fo góry,bedzie dobrze

Gość kammmmisia
odpowiem tak...fuj fuj fuj..juz mi reka dretwieje,ale ok,trzymam sie..wiem ze to naturalne a pielegniarka..no coz tez czlowiek;)

Gość tet a tien
bedzie dobrze!ja mialam pare razy pobierane,tez sie balam za kazdym razem ale chyba da sie przezyc?

ja nigdy nie patrzę co pielęgniarka tam wyprawia z tą igłą -ponieważ wiem że od razu bym zemdlała.A zdarzylo mi się to kiedy byłam trochę młodsza.Najlepiej niczego sobie nie wyobrażaż tuż przed albo myśleć o czymś przyejmnym w trakcie a po ładnie pwoedzieć \"dziękuję\" :)

ja tez za bardzo nie przepadam za badaniem krwi, ale jak trzeba to trzeba.Za pierwszym razem jak mi pobierali zemdlalam i moze dlatego za kazdym razem sie boje, ale trzeba zacisnac zeby i bedzie po sprawie.Wczoraj kolegami mi opowiadal ze tak na prawde nie mozna zemdlec przy pobraniu krwi, podobno w takich sytuacjach mdleje sie ze strachu...nie wiem czy mu wiezyc, ale chyba powinnam bo studiowal medycyne :)

no faktycznie nie mozna..bo ile tej krwi tam utoczą. pół strzykawki? a że ze strachu?to ja się bardzo bałam..raz jak jechałam w autobusie na badania krwi wyobraziłam sobie całą sytuację ze wszystkimi szczegółami i tryskającą krwią tak ze prawie fikłam..ledwo wysiadlam..ale było mi głupio..od razu każdy patrzył na mnie jak na babkę w ciąży..no fakt ..byłam w 1wszym miesiącu :D

Gość kammmiska
tak masz racje doris,to na pewno strach przed cala sytuacja!no coz brak mi tej odwagi..buuu

Gość GP
troche boli,nie jest milo i przyjemnie ale to tylko pare sekund..

Gość gość
tesz siem bojem

Gość gość
tesz siem bojem