Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OJJ

Po ilu miesiacach widac ciaze

Polecane posty

Gość OJJ

Mam maly problem chcialam sie zapytac po ilu miesiacach widac ciaze ... jak ktos moze to niech odpowie

Gość urodziłam
mi było widac po 6:)

Gość OJJ
ale tak srednio to po ilu ...

Gość urodziłam
po 4 pewnie

Gość nie ma na to reguły
nie ma na to reguły. U mnie było widać już po czterech, ale u innych jest inaczej

Zapewne ważna jest także budowa matki. Przy okazji i ja zapytam; czy prawdą jest, że kobiety szczupłe mają mniejszy brzuszek i na odwrót?

Gość alineczka
Nieprawda, ja byłam szczupła przed ciążą ale brzuch miałam ogromny. Teraz też jestem szczupła, ale brzuch mam jeszcze wystający.

Alineczka- to trochę mnie pocieszyłaś. Bo mnie się taki większy brzuszek marzy, a szczupła jestem bardzo. Tymczasem- to 3 miesiąc i poza lekkim zaokrągleniem i faktem, ze nie dopinam spodni (poza biodrówkami)- nic po mnie nie widać.

Wtrące się na chwilkę, chociaż nie byłam w ciąży :) Moja siostra jest bardzo szczupła, w pierwszej ciąży nic nie było widać, nic, i nic, aż nagle mniej więcej w 6 miesiącu wyskoczył jej brzuszek, zupełnie, jakby schowała piłkę pod ubranie :). W drugiej ciąży zaczęło być widać wcześniej, jakoś tak chyba w połowie 4 miesiąca, o ile pamiętam.

Wszystko zalezy od ulozenia dziecka - niektore kobiety jakos cale sie niemal \"powiekszaja\", inne sa drobne, a tylko z przodu maja mala \"pileczke\". Ja nie jestem szczupla, u mnie brzuszek ciazowy zaczal byc widoczny dopiero w 6 miesiacu. Doslownie od 2 tygodni zaczal rosnac niemal w oczach, a w sumie, od poczatku ciazy przytylam tylko 4,5 kg...

To moja pierwsza ciaza,a widac juz od 3 miesiaca.Dodam jeszcze,ze jestem szczupla.

dużo zależy od pojemności miednicy - szczuplutkie kobietki o wąskich biodrach nie mają gdzie dzidziusia schować więc brzuszek idzie do przodu i często jest dość duży, moja ciąża była widoczna na początku szóstego miesiąca, ale dziecko u mnie miało się gdzie chować ;) ale jakichś sztywnych reguł faktycznie tu nie ma

Mój chłopak mówi że po miesiącu widać brzuch ale tez masa ciala mi się przybrało a jest już 4 tydzień ale nie wiem czy jestem w ciąży bo robiłam 2 testy i nic i tu jest problem ?

Gość gość
widzisz z którego roku jest temat??????????????????

Gość gość
zależy od ciąży wagi przed ciąża budowy, pory roku i tego jakie ubrania się zakłada, ja jestem dość chuda przed ciążą 164 49kg, ciąże zaczęło być widać około19 kg wcześniej po prostu było widać jakbym imała większy brzuch, jak ktoś mnie nie znał to nie zwracał uwagi, teraz jestem w 24 i w obcisłej bluzce ślepy bu zauważył :)