Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebująca 2222

Pomocy pilne!!!!

Polecane posty

Gość Potrzebująca 2222

Mam mały problem dotyczacy pigułek antykoncepcyjnych . rozpoczynam brac novynette ( pierwsze opakowanie ) pech chciał ze nie bede mogła wziasc 1 tabletki w 1 dniu cyklu lecz dopiero w 5 i teraz mam pytanko jesli przy 1 opakowaniu nie bede uprawiac sexu lecz dopiero przy drugim to czy teraz mam wziąść 5 tabletke z 1 opakowania i do konca opkowania potem 7 dni przerwy i nastepne opakowanie czy moze mam wziasc wszystkie 21 tabletek i potem 7 dni przerwy , prosze pomózcie mi bo dopiero zaczynam brac pigułki i jeszce w tym wszystkim dobrze sie nie orientuje.

Gość nie zaczynaj opakowania
w piątym dniu cyklu! zacznij na początku kolejnego cyklu. wy myślicie, że hormony to można żreć jak cukierki:o

dlaczego nie zapytalas ginekologa://jak bierzesz ją w 5 dniu cyklu to musisz!! sie zabezpieczac bo ona dziala tylko jak sie ją wezmie w pierwszym dniu, tylko tyle wiem no potem zrób przerwe i po 7 dniach kolejne takie moje zdanie czekaj na inne wypowiedzi:P

Jeżeli nie zamierzasz uprawiać teraz sexu to nie lepiej zacząć brać pigułki od następnego cyklu? Nawet jeżeli zamierzasz kochać się to i tak będziesz musiała stosować dodatkowe zabezpieczenie.

Gość Potrzebująca 2222
hmmm moze macie racje i zaczne brac te pigułki od nastepnego cyklu , tylko słyszałam ze przy 1 opakowaniu wystepuja plamienia dlatego chciałam wziasc juz teraz te pigułki zeby przy drugim opkowaniu to sie juz unormowało

Wiesz, nie u każdego występują plamienia. Ja brałam pigułki 2 lata i nigdy nie miałam plamień.

Gość Potrzebująca 2222
ok wiec juz niepanikuję , wezme pigułki od nastepnego cyklu ( oczywiscie w 1 dniu :P ) Dziekuje za pomoc , pozdrawiam