Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła Mama

JESTEM DROBNA-JAKI PORÓD JEST NAJLEPSZY..?

Polecane posty

Gość Przyszła Mama

Gość Przyszła Mama
BARDZO PROSZĘ,DZIEWCZYNY,PISZCIE JAK wASZYM ZDANIEM RODZIC NAJLEPIEJ.mAM 162CM WZROSTU,WAZĘ OBECNIE(W DRUGIM MIESIĄCU)44 KG,W DODATKU MAM W BIODRACH RAPTEM 81 CM..CZY BĘDE MOGŁA RODZIC NATURALNIE?..

Gość ania 30
Napewno w trakcie trwania ciąży przybędzie ci kilogramów,drobna budowa ciała nie jest przeszkodą w urodzeniu dziecka naturalnie chyba że byłoby naprawdę duże.Lekarz napewno odpowiednio pokieruje twoją ciążą i przygotuje cię na wszelkie ewentualności---pozdrawiam.

Gość Przyszła Mama
Bardzo Ci dziękuje Aniu,zaczynałam się juz powaznie martwic,a kiedy idę do lekarza zawsze z nerwów zapominam,o co mam sie zapytac..tragedia,taka nerwowa skleroza przed porodowa,jeszcze raz dziękuje i tez pozdrawiam

Najlepiej jest zapytać się własnej mamy jak ona przechodziła ciążę i jak przebiegał w jej przypadku poród. Można pytać się też siostry. Ja tak zrobiłam i miałam 75% pewności, że nie będzie żadnych powikłań... Życzę szczęśliwego \"ciążenia\" :))) ...

Gość AniolekCzarny
Witaj kochana! Urodziłam w lipcu! Też jestem drobnej budowy i w niczym mi nie przeszkodziło to by urodzic siłami natury. Kobieta jest tak stworzona przez naturę by mogła urodzić. Podczas ciąży biodra poszerzają ci się. Szczególnie 7-8 miesiąc. Będziesz to odczuwała jako silny ból kości czy stawów. Pytaj o co chcesz:)

Gość Przyszła Mama
Bardzo Wam Dziewczyny dziękuje,nie martwie się kilogramami,tylko raczej wąskimi biodrami,ponoć róznie z tym bywa,a swoją drogą zauważyłyście ile półmózgów pisze na tym forum?..Na moje zapytanie tez jakis imbecyl odpisał,żal mi takich cymbałow...Gdzie takich robią?..W moim otoczeniu nie ma takich ludzi..Pozdrawiam

Gość bąk złośnik
Ojojoj.....Myślałam że jak ktoś zostaje mamą to znaczy ze jest choc troche rozsadniejszy :) - droga przyszla mamo zamiast pytac na forum zapytaj o to lekarza. Z tego co widze to kobietki tutaj nie bardzo maja pojecie. Wbrew temu co napisala Ania drobna budowa moze byc wskazaniem doo cesarskiego ciecia ale o tym zadecyduje lekarz. Pozdrawiam i zycze zdrowego malucha! I mam pytanie-ile wazylas przed ciaza?Bo ja tez naleze do drobnych kobietek (37-40kg i 158cm. W biodrach ok 80cm:)

Gość Przyszła Mama
ważyłam 42,43 kg,i bynajmniej nie uważam się za osobę mało inteligentną,bo sama napisałam powyzej,ze gdy idę do lekarza,zawsze zapominam się o wszystko dopytac,mało inteligentne i zwyczajnie bardzo proste są osoby,które wypisują takie bzdury i czepiają się wszystkich,mam dla Was jedna radę kochani"LEPIEJ SSIĘ NIE ODZYWAC I WYDAWAC GŁUPIM,NIZ ODEZWAC I ROZWIAC WSZELKIE WĄTPLIWOŚCI"...Pozdrawiam Normalne mądre kobietki

Gość Przyszła Mama
ponad to interesują mnie Wasze opinie w tym temacie i wiem,ze kazda kobieta ma indywidualne możliwości,jednak wolę wiedziec,czy przy tego typu budowie częsciej zdarzają się porody siłami natury,czy tez przez cc

Gość Przyszła Mama
nie mam dyslekcji,ani dyzgrafii,mam za to poczucie humoru i na tyle wysoce rozwinięty intelekt,by pogardzać takimi gnidami,jak te,które zaśmiecają to forum...

Gość buahahahahahahah
ale ty przyszla mamao glupia jestes i jaka zadufana w sobie inteligentka :P:P:P:P:P:P Ciaza ci mozg obciaza :D:D:D

Gość Przyszła Mama
Za to Tobie nic go nie obciąza -bo go nie masz...

Gość Przyszła Mama
Nie uwazam się za niebywale inteligentną,wystarcza mi przeciętna średnia intelektualna,taka,o jakiej Ty tylko możesz pomazyc..Jakie masz IQ...?0,00000001?...Tak obstawiam

Gość buahahahahahahah
moj mozg jest ukierunkowany wielotematowo, za to twoj wszedl na jedne tory i przez cale 9 m-cy bedzie monotematyczny a pozniej nic sie nie zmieni, dojdzie tylko temat posredni od glownego(czyli ciazy)pieluszki, kupki,ulewanko. I tak od zmierzchu do switu :P:P:P

Gość Przyszła Mama
Ja studiuje pedagogikę resocjalizacyjna i psycho patologię ,ponad to mam spore osiągniecia w hippice i nie zamierzam rezygnowac z dalszego doskonalenia tych umiejętności,a Ty?...Wiesz wogóle co to jest hipppika?

Gość groszek w straku
coz powiedziec w malym lbie maly mozg, wiec trzeba geba nadrabiac szczekajac ciagle. Moja wypowiedz skierowana jest do autorki.

Gość Przyszła Mama
groszku w sraku-sama napisz coś mądrego,chyba,ze Ci nic na myśl nie przychodzi,jeśli forum dla przyszłych matek jest tez forum dla wulgarnych i prostych buraków,to ja się pod to nie podpisuje,mam nadzieje,ze nie macie dzieci,bo potem wychodzą takie,które mają zwichrowaną psychikę...

Gość rapapak
Wiesz, ja na [oczatku ciąży miałam tak z 84 w biodrach i ważyłam 46kg, przy wzroscie 165, problemów nie miałam żadnych z porodem , i to przy dziecku o wadze 3550, myślę ze nie ma sensu martwić się tym przedwcześnie, poczekaj na rozwój ciąży, zobaczysz jak to będzie wyglądało póżniej, razam z lekarzem podejmiecie decyzję.

Gość Przyszła Mama
dzięki,tak jak pisałam wczesniej,zapomniałam ostatnipo spytac lekarza,ale u mnie w rodzinie kobiety czesto rodziły przez cc,więc się nieco martwie.Dzięli i pozdrawiam

tak sobie czytam i musze powiedziec, ze mi reca opadly do lap dolnych :D Nie cierpie takich topikow i zazwyczaj do nich nie zagladam, ale teraz weszlam tak z czystej ciekawosci. Droga przyszla mamo, musze powiedziec, ze troszke skromnosci to by ci sie przydalo. Sama wyzywasz kogos od imbecyli(podobno wyksztalcona jestes i takie proste slowa w twoich ustach :P) a pozniej sie dziwisz, ze najezdzaja na ciebie. Nie jestem ani po twojej stronie, bo twoja postawa nie podoba mi sie ale nie bede najezdzala na tych, ktorzy wsiedli na ciebie, bo wiesz co, maja troche racji. Skromnoscia nie grzeszysz a i inteligencja ( bez urazy) wogole. Wiec nie obrazaj innych i nie obliczaj ich iq, bo sama do mensy nie nalezysz. Przestan sie przechwalac czego to ty nie studiujesz bo znam ludzi, ktorzy skonczyli wiecej szkil od ciebie i uwierz mi sa bardziej elokwentni i inteligentni. Radze postudiuj pradniki odnosnie ciazy.

Gość Przyszła Mama
Droga Mewo,przejrzyj całe forum..Czy ja komu kolwiek wypisywałam jakies prostackie pierdoły odnośnie tematu,czy błędów,czy czego kolwiek?...Nie.Napisdałam swój temat,dla zainteresowanych,czy pisałam w nim cokolwiek o jakiejs inteligencji?..Nie,pisałam o tym,co mnie obchodziło,o biodrach i cc,dlaczego więc ja nie grzeszę inteligencję,skoro to inni nie umieli zrozumiec tematu,śmieszne...wiedział i widzioał by to kazdy po podstawówce,a nie po studiach,to nie ma nic do rzeczy...

Gość Przyszła Mama
Ja nikomu nbie ublizam,nie atakuje,nie szukam czegoś,aby tylko się przyczepic,tak robią ludzie,którzy szukają taniej rozrywki,chyba zresztą jedynej,jaka im została w życiu...Mi by było szkoda czasu

Gość Przyszła Mama
jeśli kole,to tych,którzy obrazają innych.Spójrz Mewo,mnie nazwał ktos idiotką tylko dla tego,ze zadałam pytanie odnosnie wąśkich bioder,(w mojej rodzinie porody bywają bardzo cięzkie własnie przez to)więc zrozum,ze mam prawo się bac,pomysl i9 odpowiedz szczerze,jak bys się poczuła,gdybys zadała takie pytanie i ktos by Ci odpisał,ze jestes idiotką....Ja CZYTAŁAM TEMATY,GDZIE DZIEWCZYNY PISAŁY,CZY NIE ZAJDĄ W CIĄZE OD POŁKNIĘCIA NASIENIA I MIMO TO NIE NABIJAŁAM SIĘ Z NICH..NIE ROZUMIEM CZEGOŚ TAKIEGO..

Gość Przyszła Mama
ZWRÓC TEZ UWAGĘ,ZE JESLI KTOS ODPISYWAŁ W SPOSÓB NORMALNY,ZAWSZE UMIAŁAM PODZIĘKOWAC I POZDROWIC,PODOBNO NA TYM POLEGA KULTURA

Gość rapapak
Rzeczywiście powinna sobie autorka darować konwersację z niektórymi osobami, ale też została sprowokowana i jednak ton jej wypowiedzi był o zdecydowanie łagodniejszy, od atakujących ją osób. Niepotrzebnie tylko wdała się w pyskówk,a a nawet zaczęła się tłumaczyć{wtedy właśnie powiedziała o swoim wykształceniu i zainteresowaniach]. Przyszła matko nie ma sensu , bo nie ma komu, pozdrawiam

O matko! pierwszy raz jestes na forum? wlasnie zachowujesz sie jak gowniara, ktora nie ma pojecia, ze zawsze zdazaja sie takie komentarze i beda sie zdarzaly, ale ty nazywajac tam kogos imbecylem znizylas sie do ich poziomu. Poza tym, po kiego zadajesz takie pytania tu na forum, co? Jest tu ktos, kto prowadzi twoja ciaze? Niesadze. Masz lekarza to jego sie pytaj, on chyba wie najlepiej, zreszta skad mozesz wiedziec co bedzie za 7 m-cy. Takich tematow ciazowych jest tu tyle, ze az sie niedobrze robi, bo ile razy mozna czytac to samo. Nie lepiej siegnac po fachowa literature i doinformowac sie? Tu nie ma lekarzy, a wiadomo kazda kobieta przechodzi przez wszystko inaczej. Wkurzyc moze cos takiego. Nie dziwie sie, ze wtedy padaja komentarze od jakis tam czerwonych nickow, bo ilez mozna zakladac podobnych topikow na temat ciazy. Zajrzyj juz do istniejacych i tam jak juz chcesz to pytaj, a nie zasmiecaj forum klonami.

Gość Przyszła Mama
Nie odpowiedziałas na pytanie.... A P[OZA TYM FORUM JEST DLA WSZYSTKICH I9 JAK SIĘ SŁUSZNIE DOMYSLIŁAS NIE JESTEM TU STAŁYM BYWALCEM I NIE WIEM,ZE NA PORZĄDKU DZIENNYM MIŁE PANIE ŚLĄ TU SOBIE CH...ZAMIAST POZDROWIEŃ,DLACZEGO TAKIM LUDZIOM BRAK ODWAGI,ZEBY WPROST POWIEDZIEC COŚ TAKIEGO..?PRZEZ INTERNET KAZDY MOZE UDAWAC KOZAKA...JAK WIDAC

troche ciezko sie z toba rozmawia, wiesz. Mamy odmienne troszke zdania jak widac. Powtorze prosto jak chlop krowie na rowie: Jesli chcesz uniknac glupich komentarzy to pytaj sie lekarza, ktory cie prowadzi a skoro jak mowisz zapominasz sie zawsze zapytac to pisz sobie pytania, ktore cie nurtuja na kartce wczesniej i wtedy nie zapomnisz sie zapytac, no chyba, ze zapomnisz owej kartki zabrac to wtedy trudno. Ja bym tak zrobila .Nigdy bym tutaj nie zasiegala porady w zadnej sprawie bo wiem, ze nigdy nie uzyskam odpowiedzi, ktora mnie usatysfakcjonuje i tyle.