Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pchełka7

OBYWATELSTWO NIEMIECKIE-CO I JAK...?

Polecane posty

Gość A ja sie ozenilam na papiery
...I bede dalej pracowac,jeszcze chce sobie poszukac jakas Mini job,sprzatanie w jakiejs Praxis czy w domu prywatnym u jakiejs babci starszej i bedzie tez ok.Ale bede wszystko robic zeby tylko nie wyladowac w sozialamcie.

Gość pchełka7
ciesze sie ze Ci sie udało. Ja nie zamierzam siedziec na tyłku i patrzec w sufit, ale na początek dopóki czegos nie znajde to mylse ze mam do tego prawo by miec za co zyc to wsyztsko. Trzymaj sie :)

Gość pchełka7
ok to mam pytanie, czy było Cię stac od razu na wynajęcie mieszkania i od razu znalałas prace? bo bardzo w to wątpie...

..Bo przeciez poto to wszystko,zebym mogla miec zezwolenie na prace..na czarno nie chce bo jest niebezpiecznie i nie jest sie ubezpieczonym ani pozniej na rete ani na nic...

Tak,a teraz mieszkam u siostry,ale pewno ze masz prawo zyc na sozialu dopuki czegos nie znajdziesz najgorsze to sa te przypadki co siedza cale zycie na sozialu.Wiadomo ze to sie moze kazdemu zdarzyc ze nie ma pracy ..

Gość pchełka7
nie mam zamiaru siedziec w domu, bo to nie dla mnie. Ale na początek poki sie nie ogarne ze wsyztskim i poki załatwie jakąs prace to bede zmuszona, nie ma sie przeciez wszytskiego od razu.

A no to wiadomo,nie mozna miec ci tego za zle przeciez pierwsze musisz sie jakos zaklimatyzowac,jezyk,ludzie itp. a pozniej praca,tym bardziej ze chcesz pracowac,ale to wszystko przyjdzie pomalu z czasem.pozdrawiam

Gość wioletta skoncz tu nawijac
bo az mdlo sie robi :(

Gość obydwie jestes pojebane
jedna, bo jedzie do Niemiec zuc na socjalu, a druga, bo zawarla fikcyjne malzenstwo i jeszcze kazda z Was uwaza sieza moralnie usprawiedliwiona: " bo takie jest zycie w Polsce".. idzcie sie jebac w leb.. OBIE!!!

Gość tirol1o2.pl-chorzow
Mach mir komplemente abr sagst mir was du fuehlst Ich will nich nur die Nacht ich will Dich Alle frauen aus BRD schreiben zu mir mein gross vater war in wermacht ich 100% deutsch

Gość pchełka7
jedno to co Ci powiem to nie mam zamiaru sie usparwiedliwiac robie co chce a Tobie nic do tego. I ten głupkowaty pseudonim mozesz smiało skierowac do sibie:)

Gość pchełka7
triol- te bzdury tez zosatw dla siebie.

Gość nienormalny-
jestes tirol. Po pierwsze naucz sie pisac po niemiecku , a podrugie nudno sie powtarzasz--a kogo to interesuje , ze twoj dziadek walczyl tu czy tam i , ze kochasz niemieckie kobiety--masz cos z garem ???? A twoj dziadek tez tak "super " pisal po niemiecku jak ty! no to toll!!!!

Gość pchełka7
hehehe uśmiac sie mozna z niego .... co za......pipppp hihi

Gość do tirol
Ich kotze , wenn ich das lese was du alles schreibst! A tak na marginesie-po polsku dziecko zapomnialo? U nas na takich jak ty mowia:po niemiecku sie nie nauczyl , a po polsku juz zapomnial! Zum Kotzen !!!!!

Gość pchełka7
nie ma co z nim dyskutowac bo to jakiś nawiedzeniec. Chyba klepki mu sie poprzewracały. Pozdrawiam.

Gość pchełka7
no i moje spostrzeżenia są trafne. Idz sobie stąd czubku!!!!!

Gość pchełka7
jak to nie jestes chory???? przeciez dajesz tu najlepszy tego dowód:) i te swoje dyrdymały włóż między bajki. czesc

Gość chyba sie
pozygam!!!! jak jeszcze raz przeczytam , ze twoj dziadek byl w du....i ty masz prawo do niemieckiego paszportu. Policz od poczatku ile razy uzyles tych 2 zdan---1000??!! Tak z wypowiedzi szecuje cie na 55 latka co ma nierowno po sufitem i nie umie pisac po niemiecku .

Gość pchełka7
niezły POJEB hehehe, nauczył sie klepac to samo i daje czadu tutaj :)

Piszesz do mnie??ja sie nie nazywam wiolettA;jestem Iwona z HB.mam 25 lat..hahah!No chyba ze piszesz do jakiejs innej :/

Gość ja da stimmt aber
Du schreibst kaum richtig Deutsch Junge!merkst Du daß nicht oder was?mache dich nicht lächelich!Und mache dich nicht so "EIN GROßE DEUTSCHER"!GRUß.Polka

Gość sag mal..
Warum schreibst du nicht auf Polnisch Alter??du schreibst so schlecht daß man das wieder lesen noch verstehen kann! Wie lange wohnst du in De?Ich bin hier 3 Jahre und wie es aussieht kann ich besser schreiben als du obwohl ich kein Sprachkurs gemacht habe,ich habe ganz alleine Deutsch gelernt..

Gość tirol1o2.pl-chorzow
Chorzow for ever deutsch und oberschlesich Ich bin stolz dass ich bin ein DEUTSCHER In Volksbefragun in 1992 Mehrheit von Bewohner von Chorzow wollte zum Deutschland gehoeren. Ueber Liebe Macht mir Kompliemente aber sag was du willst Schau mir in die Augen und sag was du fuehlts.

Gość tirol1o2.pl-chorzow
Wenn dieses kafeterie wil lesen wichtiger Beamter oder Frau eines Minsiters oder von Kanzler oder President bityte um Hilfe ich bin 100% davon ueberzeugt dass ich hab Recht fuer dt.Pass.

Gość POPRAWNIE POWINNO BYC
"ozenilam sie dla papierow" co to kurwa: "na papiery"? Nie umiesz tlumaczyc? Tirol, you fuckup dick, get out of here!!!

Gość do Tirola
Ale z Ciebie idiota!

Gość ten tirol
to prawdziwy nazista albo materiał na niego pisze tak ,ze jest niemieckim nacjonalistą ale piszę też o milości ,podwójna osobowość jak naziści raz dobry a raz zły nawet w krótkich odstępach czasu

Gość A moze ten Tirol to ma
takie przezwisko bo jest... Tirowka? A gdzie zniknela ta co esie ozenila DLA PAPIEROW?! Z tymi "na papiery", jakas, k... gwara albo brak znajomosci ortografii! Ha ha ha 😠