Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca_

Pomocy! WAZNE PYTANIE DOTYCZACE TABLETEK!

Polecane posty

Gość szukajaca_

Mam problem otoz biore od 2 miesiecy tabletki. I tak mnie zastanawia czy koniecznie trzeba brac rowniutko o konkretnej godzinie. Czy tak tylko mozna? Moj lekarz mowil ze nie ma tak sie co stresowac bo nie moze minac 12 godzin. I w ulotce tez tak pisze ze jak nie minie 12 godzin dzialanie jest zachowane.Ale niektorzy pisza, ze jak bierzesz o 3 to masz tak brac caly czas inaczej bedziesz w ciazy.

Gość Idealnie jest
brać o tej samej godzinie.

nie musisz brac tabletki co do minuty, nic sie nie stanie jak wezmiesz pare godzin szybciej albo pozniej ale nie moze minac 12h.Ja osobiscie bralam o tej samej godzinie czasami tylko godzine wczesniej albo pozniej, ale to tylko i wylacznie z tego powodu ze chcialam sie czuc pewniej i jakos zawsze pamietalam o tabletce :)

Gość Młodziutka
Ja rowniez od 2 miesiecy biore tabletki (cilest) i jakos trzymam sie godziny raz niestety o pol godziny sie spoznilam ale nie masz sie czym przejmowac kochanie bo godzina czy dwie w ta czy w tamtą nie ma roznicy aczkolwiek jesli chcialabys zmienic pore przyjmowania tabletek to zacznij od nowego listka :) Ja np biore o godz 20 a bede chciala o 22 brać wiec od nastepnego opakowania po przerwie siedmiodniowej wezme pozniej :) Nie masz sie czym denerwowac bo skutecznosc jest napewno zachowana jesli nie przekroczy tych 12 godzin :) Pozdrawiam

Gość Ola2012
A ja biore zawsze o 23 (cilest) i jest oki. Spozniam sie moze 5 min... Jak gdzies wychodze - biore je ze soba. Nie narzekam - juz sie przyzwyczailam. Nie potrzebuje nawet alarmu w komorce ;-)