Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MysQa

BŁONA - JEST CZY NIE ?

Polecane posty

Gość MysQa

Czesc dziewczynki . Mam takie pytanko... jestem jeszcze dziewica ale z moim chlopcem uprawiamy petting (palcowke) czasem jest ona bardzo intensywna ,szybka itp i moj Misio dochodzi palcem jak to on mowi ''do konca'' i mowi ze tam zadnej błony nie ma .... czy to jest mozliwe ? Raz gdy sie tak bawilismy to polecialo mi trozke krewki ale on stwierdzil ze napewno to nie blona , tylko mogl zahaczyc paznokciem leko i troszke krewki poszło ... czy to mozna wyczuć palcem normalnie ? mam to jeszcze czy w koncu nie ? ehh sama juz nie wiem

Gość bb**
no mi moj chlopak mowil, ze czul moja blone, ale ile w tym prawdy to nie wiem.Wiem ze napewno ja mialam bo przy pierwszym razie ( i drugim i trzecim ;p ) strasznie bolalo :) z tego co mi sie zdaje to niektore dziewczyny maja bardzo rosciagliwa blone i nawet przy pierwszym razie nic nie czuja...wiec moze nalezysz do nich.

Gość Coza
Uwierzcie mi palce sa zbyt krotkie, by dotrzec do blony, nie ma szans. Nie mozna palcem dotrzec do konca. A jak zauwazyla kolezanka wyzej, niektore dziewcxzyny maja blone bardziej elastyczną, badz mniejsza, zdarza sie tez, ze wcale jej nie maja! Badz spokojna, ta krew to mogla byc przez zwykle podrapanie. Glowa do gory, na pewno wszystko jest ok!

Gość dziewczyny co wy gadacie
błona jest u samego wejścia do pochwy, po prostu ma dziurkę, jest w ksztalcie polksiężyca, ma dziurkę, żeby choćby krew mogła wypływać. a przerwanie nastepuje dlatego, że penis jest gruby, a nie długi! blona nie jest na jakiejś glebokości, po prostu jak penis wchodzi, to z początku ją naciąga (jest rozciągliwa), a gdy wejdzie głębiej, przerywa. a palcem się nie da, mozna ją wyczuć jak się stanie na czterech konczynach jak pies, jest wtedy napięta, spróbuj tak "od tylu" wsadzić palec, na pewno oboje poczujecie ją.

Gość dziewczyny co wy gadacie
błona jest u samego wejścia do pochwy, po prostu ma dziurkę, jest w ksztalcie polksiężyca, ma dziurkę, żeby choćby krew mogła wypływać. a przerwanie nastepuje dlatego, że penis jest gruby, a nie długi! blona nie jest na jakiejś glebokości, po prostu jak penis wchodzi, to z początku ją naciąga (jest rozciągliwa), a gdy wejdzie głębiej, przerywa. a palcem się nie da, mozna ją wyczuć jak się stanie na czterech konczynach jak pies, jest wtedy napięta, spróbuj tak "od tylu" wsadzić palec, na pewno oboje poczujecie ją.

blona jest u samego wejscia do pochwy -to fakt. mozliwe ze ja uszkodzilisie palcami ale to nie zmienia faktu ze dziewica jestes i bedziesz a z do pierwszego seksu!! sa kobity ktore rodza sie bez blony.. czaasem mozna ja stracis po jakims upadku.... wiec to nie jest wyznacznik dziewictwa. spalas z kims- nie ---> wiec dziewica nadal jestes :)

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaa
A ja nie miałam krwaweinia przy pierwszym stosunku , do dziś przez to mój partner mi wypomina że mówiłam że z nim był pierwszy raz a tu ........nic Ciekawi mnie ile procent kobiet też tak miało jak ja

Gość MysQa
Hmmm trudno mi uwierzyc ze jest przy samym wejsciu skoro ludzie , dziewczyny ( dziewice) stosują tampony , czyli co niszcza sobie te błone ? Pisze poprosstu bo mama chce mi zrobic badanie u ginekologa czy jestem czy nie ;/ A czy nawet jesli juz nie posiadam blony to ginekolog moze powiedziec i wiedziec ze jeszcze nei wspolzylam, czy to sie tylko po blonie poznaje ?

tampon wprowadza sie przez ten otwor w blonie.. bo to nie jest zamknieta blona - przeciez podczas miesaczki krew sie musi jakos wydostawac, prawda?? a jak co mama chce zbrobic takie badanie.. to hm 1. mozesz powiedziec lekarzowi co i jak i wentulnie poprosic zeby powiedzial mamie ze jestes lub 2 .poweidziec mamie ze bycmoze stracilas ja przypadkiem

Gość MysQa
ze stracilam ja przypadkiem ... to ona mnie wysmieje ... to nie jest człowiek ''światły'' i rozwiniety uwierzcie mi ... ona wie ze KZADY ją ma :) i takim gadaniem pogorszylabym tylko sobie sprawe

Gość MysQa
mam za kilka miesiecy 18 : )

Tekst przekopiowany ze strony internetowej. Pytacie, czy możliwe jest przerwanie błony bez stosunku płciowego. Oczywiście, w końcu to tylko błona przy wejściu do pochwy, tak więc pewien rodzaj masturbacji czy pettingu, gdy wkłada się coś (np. palce) do jej wnętrza, może spowodować rozerwanie, także używanie tamponów – wszystko zależy od rodzaju błony jaką posiada dziewczyna (od kształtu i wielkości otworu). Pewien rodzaj sportów i ich intensywne uprawianie, zwłaszcza jeśli błona jest cienka, może ją naderwać. Pytacie, na jakiej jest głębokości. Jest U WEJŚCIA do pochwy, ale jak większość wejść i to ma przedsionek. Czyli błona jest na granicy przedsionka i pochwy. Pytacie czy ją można samemu zobaczyć, sprawdzić czy jest. Samemu raczej niemożliwe (chyba że przy użyciu lusterek), wyczuć też trudno niedoświadczonej osobie. Mógłby to zrobić partner o ile wie czego szuka :) Lepiej pójść do lekarza, upewnić się że wszystko dobrze i poprosić go, by określił rodzaj błony oraz powiedział, czego można się spodziewać przy jej przerwaniu. Pytacie, czy zawsze przebicie błony boli. Nie, wyczytałam w Internecie, że tylko co 10 kobieta odczuwa ból podczas pierwszego stosunku. Wynika on najczęściej ze strachu przed bólem, o którym krążą legendy. Pytacie, czy może nie być w niej żadnego otworu. Owszem. Zdarza się, że błona całkowicie zarasta wnętrze pochwy. Wtedy blokuje wypływ krwi w czasie pierwszej miesiączki. W pochwie, jamie macicy lub jamie otrzewnej powstaje bolesny krwiak, co grozi powstaniem tam zrostów. Natychmiast trzeba iść do ginekologa! Tego pytania nie było, ale uprzedzę – czy możliwe jest odtworzenie utraconej błony dziewiczej? Tak, to popularny zabieg m.in. w krajach arabskich, gdzie dziewictwo jest bardzo ważne przy zawieraniu małżeństwa oraz USA i Brazylii, gdzie stało się modne. Polega to na odtworzeniu błony dziewiczej z fragmentu śluzówki pochwy. Podobno w Polsce taki zabieg też jest możliwy - w szpitalu ginekologicznym Więcej informacji na stronie http://www.nastolatek.pl/pokaz.php?a=art&ida=2077

Gość MysQa
dziekuje za tak wyczerpujaca odpowiedz Buziaki dla Ciebie:*

Gość nitkaa
do aniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....ja miałam tak samo,czyli przy pierwszym razie nie bylo zadnej krwi i praktycznie zadnego bolu...a moj chlopak oczywiscie nie wierzy ,ze byl moim pierwszym:IDodam ,ze u mojej koleaznko bylo tak samo...ale przyznam ,zw wolalabym ,zeby to bylo normanie,bo niby jak udowodnic chlopakowi prawde !!

Gość ania23
Po pierwszym razie pojawiło się u mnie krwawienie. Utrzymywało się przez kilka dni mimo że nie współżyliśmy (bolało mnie)- czy też tak miałyście?

ja nie krwawiłam podczas mojego pierwszego stosunku.na początku mnie zabolało(ale taki bół można było spokojnie przeżyć) 🌼

ja tez nie mialam krwawienia po pierwszym razie.obawialam sie zawsze ze poleje sie ze mnie itd a tu nic...ale jakos nigdy o tym nie myslalam,po prostu niektore krwawia a inne nie i nie ma sobie czym glowy zawracac!!

Gość zozole
pamiętam, że śmailismy się z moim narzeczonym,że gdzieś zaginęła moja błona dziewicza :) nie czułam żadnego bólu, nie było żadnego krwawienia, dosłownie nic, a bałam się pewnie tak jak każda kobieta przed pierwszym razem. Nie miał żadnych pretensji ani żalu ze go oszukalam, bo wierzy mi i ufa. tak więc pewnie przy uzywaniu tamponów sama sie mi przerwała, albo jej nigdy nie miałam, albo ją mam i jest tak elastyczana ze sie nie przerwie. Jeśli partnerzy maja do Was pretensję to pokażcie im ten topik niech poczytają sobie opinie internautek to mina im zrzednie :) caluski dla KOBIET i nie tylko:)