Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heidi84

plodność

Polecane posty

Gość heidi84

tak sie zastanawiam czy u ginekologa mozliwe jest zeby zbadac sie na plodnosc..? zawsze mialam dziwne przeczucia ze nie moge miec dzieci czy istnieje takie badanie ktore ewentualnie wykaze ze moge byc kiedys mama?

Gość madzia25
czesc mi rowniez od dawna towarzyszy to uczucie pewnie dlatego ze dosc wczesnie w miom organizmie nie bylo rownowagi hormonalnej i ciagle cos bralam. teraz bardzo chce miec dziecko. przy okreslaniu plodnosci najpierw zaczyna sie od obserwacji samej siebie, no wiesz badanie sluzu, szyjki macicy, mierzenia temp podczas cyklu. a dopiero po roku regularnego wspolzycia bez zabezpieczen lekarz zaczyna kierowac na inne badania. wiem jednak z forum ze wiele dziewczyn nie czeka na łaske lekarzy i same prywatnie robia badania jesli cos jest nie tak a juz mija kilka m-cy

Gość heidi84
czyli rozumiem ze nie ma badania ktore jednoznacznie by stwierdzilo ze wszystko ok albo ze cos nie tak?

Heidi nie ma jednego badania, które stwierdzi że jesteś niepłodna. Wykonuje się szereg badań żeby to stwierdzić. Wszystko zależy od tego ile się starasz. Jeśli ponad rok to czas na badania. U mnie trwało to jakieś dwa miesiące, bo żeby zbadać hormony musisz zrobić badanie w określonym dniu cyklu. Po dwóch miesiącach miałam zabieg hsg, sprawdzający drożność jajowodów. Akurat u mnie to był powód niepłodności bo miałam zrosty i jajowody były niedrożne. Jeśli masz pytania napisz na mojego @. Trzymaj się :-)

Gość heidi84
wielkie dzieki za odpowiedzi:)