Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Broszka Babci Kazi

czy w dwóch dniach między tabletkami a okresem....

Polecane posty

nadal jest działanie antykoncepcyjne? Czy można wtedy zajść w ciążę? I jeszcze jedno pytanie:) Powinnam dostać okres po dwóch dniach od ostatniej tabletki. To już 6 dni, a ja nadal nie mam:( czy powinnam znowu zacząć brać od jutra czy czekać na miesiączkę? Dzięki za odpowiedzi:)

Gość miniaaaaaa
Proponuje odwiedzić topic giligili tam znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie :) pozdrawiam

Gość to ja 19
wiesz troche dziwne to jest ze nie masz jeszce okresu......jestes w ciazy albo nie wiem...idz do ginekologa jezeli bralas regulernie tabletki i nie bralas w tym czasie antybiotokow to maloprawdobodobne zebys byla w ciazy........jak sie bierze tabletki to caly czas jestes zabezpieczona wiec troche nie rozumiem twego pytania..

Jeśli stosuje się pigułki antykoncepcyjne, to efekt antykoncepcyjny zachowany jest zarówno przez 21 dni, w których bierze się pigułki, ale też i w czasie całej 7-dniowej przerwy. Krwawienie wynikające z odstawienia pigułek antykoncepcyjnych występuje najczęściej na 3 dzień - nie jest to jednak reguła. Wszystko jest w porządku, jeśli wystąpi podczas trwania tej 7-dniowej przerwy (choćby dopiero 7-go dnia). Jeśli w tym czasie krwawienie się nie pojawi, najlepiej będzie, jeśli ewentualność dalszego stosowania pigułek skonsultujesz ze swoim ginekologiem. Pozdrawiam