Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chikita

Kosmetyk chroniący włosy przed temp. prostownicy - DORADZCIE

Polecane posty

Gość chikita

Pomozcie mi wybrac jakis skuteczny i niezbyt drogi srodek chroniacy wlosy przed wysoka temperatura prostownicy. Moglby dodatkowo nablyszczac wlosy. Doradzcie mi cos sprawdzonego z gory dzieki:*

Polecam taki lotion do prostowania włosów prostownicą z Welli ... taki niebieski płyn :) Jest bardzo dobry! Tylko że troszkę drogi bo w salonie kosztuje ponad 50 zł ale na Allegro można kupić taniej :)

Gość chikita
a moglabys mi jeszcze opisac jak wlosy po nim wygladaja czy blyszcza i sa sypkie?? I jaka jest roznica jesli nie uzyjesz tego do prostowania i jak uzyjesz, a i czy zauwazasz to ze chroni wlosy przed temperatura z gory dzieki:)

Na początku przepraszam że tak długo nie odpisywałam ale właśnie jestem w pracy :P Jeżeli nie przesadzi się z tym kosmetykiem to wszystko jest ok :) czyli włoski wyglądają ładnie, troszkę się błyszczą, po prostu wyglądają naturalnie. Natomiast jeżeli przesadzi się to kosmetyk ten ma działnie jak zwykły żel do włosów czyli są sztywne i trochę posklejane. Jego ochronę przed temperaturą zauważyłam właściwie tylko po tym że od kiedy go używam nie wypadają mi włosy i nie łamią się...Dodtakowo ten lotion ładnie prostuje włosy oraz utrwala pryzurę :)

To jest ten lotion ... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60781159 Być może na zdrowszych włosach jego zalety będą bardziej widoczne bo niestety muszę przyznać że ja mam bardzo zniszczone włosy :(... ale i tak od kiedy używam właśnie tego lotionu ich stan się polepszył i nie boję się już tak szkodliwego wpływu prostownicy :)

Ja zazwyczaj robię tak: Najpierw suszę włosy ręcznikiem ... następnie podkręcam na szczotce susząc suszarką .... dopiero potem (już na suche włosy) spryskuję je tym lotionem i prostuję :) Najpierw włosy z góry związuję gumką na czubku głowy i spryskuję spodnią warstwę włosów...a potem to samo robię z górną warstwą włosów :)

Gość Patka**
agula, ja mam ten spray Welli i jest OK! Włosy są po nim błyszczące i się nie niszczą. Ale to też w dużej mierze zależy od prostownicy. Nie wiem, jaką Ty masz? Ja mam Wigo i ten preparat bardzo dobrze się sprawdza.

Gość Patka**
Oj przepraszam, autorką wątku jest chikita ;) Ale, odpowiadając na post aguli- psika się na suche włosy i przeciaga prostownicą.

ale nie wiem jaka wy macie prostownice ale jesli chodzi o moja to nie mozna prostowac nia na mokro no a przecierz jak popsikam tym lotionem to one beda mokre

Yyyy ... ale wystarczy je popsikać tylko troszkę ... nie tak żeby były mokre :)...Moją prostownicą też nie robi się na mokrych włosach a jakoś nigdy nie miałam z tym problemu ... Wystarczy tylko odrobina lotionu :)

najlepszy kosmetykipomagajace prostowac wloski kupujcie w sklepach z profesjonalnymi kosmetykami fryzjerskimi i tam pytajcie ludzi ktorzy sie na tym znaja... z wlasnych doswiadczen zaden specyfik nei chroni 100% wloskow tak jak powinnien ale mozna przynajmniej w jakims stopniu ograniczyc niszczenie wlowskow. ja polecam goraco wszelkie kosmetyki do prostowania firmy wella... taki dwusystemowy jasnoniebieski-ciemnoniebieski o czym juz dziewczyny wspominaly wyzej w spraju.. polecam tez goraco... i nei kupujcie tanich prostownic bo nieproesjonalne tanie niiszcza zawsze ;/ taki juz los wlosow prostowanych ;/ :D

Gość chikita
a macie tak ze po wyprostowaniu wlosow na koncach podwijaja sie pod spod albo na zewnatrz bo u mnie tak sie robi chociaz mam dobra prostownice ceramiczna, moze ten lioton wellaii by to zniwelował???

Gość a22
hej ja tez tak mam pierwszy dzien po wyprostowaniu super a na nastepny juz wloski mi sie wywijaja na koncach do gory beznadziejnie to wyglada i w ciagu dnie musze to poprawiac a nie chce bo to jescze bardziej zniszczy wloski.

Gość gość
ja uzywam tego spraya http://trena.pl/termoochrona/262-l-oreal-professionnel-lumino-contrast-spray-termoochrona-125-ml-3474630296299.html?search_query=termoochrona&results=41 ogólnie moje włosy dobrze przyjmują kosmetyki loreala. ale moim zdaniem trzeba też zadbać o lepszy sprzet. byle jaka suszarka czy prostownica nawet jak bedziesz uzywać kosmetyków, może bardzo zniszczyć włosy. ja mam suszarkę z jonizacją z panasonica i myslę że warto przy zakupie tych urządzeń zwracać uwage na dodatkowe funkcje.