Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ann82

cera tlusta i luszczaca sie

Polecane posty

Gość Ann82

hej! mozecie polecic mi jakis krem do powyzszej cery? dodam, ze strasznie reaguje na mycie twarzy, jest przesuszona i luszczy sie! dodamtez, ze mam duzo zaskornikow. pozdrawiam!

Gość Ann82
prosze pomozcie! zadna z was nie ma takiego problemu z cerą moze znacie jakis fajny krem nawilzajacy, ale nie zapychajacy porow.

Gość tez miałam taką
nie rob peelingu co 3-4 dni scieraj twarz oliwką w zelu dla dziecci, zamiast peelingu, na dzien krem nivea soft, na noc krem jakis apteczny dla zdrowia skóry, ja stosuje Skrzypowite, pij tabletki na skóre i włosy (Silica np.) juz sie nie bedzie łuszczyc, a bedzie super nawilzona i taka mieciutka, problem swiecenia zniwelujesz jak juz bedzie super nawilzona zmieniajac krem nivea soft na jakis matujący dobrej firmy:] mam nadzieje ze pomogłam;)

Gość tez miałam taką
ja tak własnie zrobiłam, a miałam sterczace skorki i oleista poswiate...

Gość Ann82
Pharmaceris octopirox juz mialam, ale nie spisal sie. Nawilzal skore zaraz po nalozeniu, ale po paru godzinach swiecilam sie a skora znow domagala sie nawilzenia. po za tym jest maly, tylko 30ml a kosztuje prawie 30zl. Szukam wlasnie czegos w zastepstwie za octopirox!

Gość *kajka*
Może Dermedic Acne ? http://www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=059b17a135174f82cbc065b039710493&cmd=details&itemid=8451 Ja jestem zadowolona , sprawdza się świetnie ,tyle ,że używam go tylko na noc .Na dzień latem nieco za cięzki i bez filtrów . A jesli chodzi o tą reakcje skóry na mycie - od dłuzszego czasu uzywam Physiogelu - nie wymaga wody i jest bardzo delikatny. Problem z tym przesuszeniem po myciu zniknął.

Gość Ann82
moze znacie cos dobrego ale troche tanszego

Gość Guggrrsarfia
Do Ann82 a nie wyciskasz się od wyciskania bardzo łuszczy się skóra?

Gość Ann82
nie, to nie od wyciskania. wlasnie przed chwila mylam twarz. wygladalam koszmarnie! cala sucha i luszczaca sie skora.

Gość *kajka*
Ann82 - nie będę odkrywcza najlepiej byłoby gdybys odwiedziła dermatologa . Taka reakcja skóry to może być albo na wodę albo na kosmetyk którego używasz . Możesz spróbować do mycia twarzy zamiast zwykłej wody używać wody mieralnej lub wogóle odstawić preparat do mycia którego używasz ,a twarz zmywać dokładnie samym mleczkiem bez wody - Np to Eris lirene ma bardzo dobre opinie http://www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=a9894d904112562a1da3dcd338c9efe5&cmd=details&itemid=7565 Sama tego mleczka nie używałam , więc nie mogę podzielic się swoją opinią.Samego mleczka do mycia twarzy nie można uzywać długo , ale na krótką metę ,żeby skóra się uspokoiła nie zrobi nic złego .

Gość agatkaaax
miałam podobną cerę, w zasadzie mieszaną ale też łuszczyła mi się miejscami, to chyba było spowodowane kosmetykami które wysuszały cerę tłustą. uzywałam przez jakiś czas mleczka do zmywania do cery normalnej i mieszanej (chyba) z lirene, nie używałam wody i tonik do tego z AA na podrażnioną cerę, teraz używam żelu do mycia lirene i toniku AA do skóry normalnej i podraznionej, czasem myję twarz physiogelem i stosuję krem nawilżający tej serii (mam próbki). Fajne sa kremy z AA do cery normalnej i mieszanej może coś z tego sobie wybierz, nie powoduja podrażnień i nie wysuszają, nie są drogie, takie z pomarańczowa nakrętką :)

Gość Ann82
u dermatologa bylam juz kilka razy, caly czas przepisuje mi nowe leki na tradzik, teraz na zaskorniki. na luszczaca sie skore dostalam tylko octopirox, ale jak pisalam wyzej nie spisuje sie dobrze. szukam kremu, ktory super nawilza, ale nie przetluszcza twarzy i nie zapcha porow. myslalam o jakims kremie Eris Lirene. tylko nie wiem ktory, i czy na pewno nie zapych porow.

Gość Ann82
czy kremy AA na pewno dobrze nawilzaja? bo u mnie jak na razie z buzia radzil sobie tylko Nivea soft (ale ten zapych pory) no i octopirox, ale tego musialam nakladac gruba warstwe kilka razy dziennie. starczal na krotko, bo jest maly -30ml, a kosztuje 28zl.

Gość whitepower
Jesli mogę doradzić to krem nawilżajacy Iwostin, cena około 20 zł., tylko w aptekach. NA PEWNO nie zatyka porów. Czytałam recenzje o wielu kremach, i większość zatykała pory! Iwostin miał same najlepsze recenzje właśnei z powodu neizatykania porów, a także dobrego nawilżenia. Sama osobiście używałam zwykle droższych kremów, chwilowo na takie mnie nie stać. Mam nadzieję, ze Iwostin się sprawdzi, zakupiłam go niedawno. Mam także problem z zaskórnikami, powiedz porsze co CI PRZEPISUJE LEKARZ??? Będe wdzięczna za odpoiwedż!

Gość Ann82
Lekarz przepisal mi na poczatku Differin i masc aknemycin, potem krem Skinoren a teraz zalecil stosowanie Brevoxylu. Wszystko byloby ok gdyby nie to, ze teraz mam sucha skore.

Gość sun_flower
Jesli chodzi o tanie i mocno nawilzajace kremy - na slynnej stronce Luskiewnika bardzo dobra opinie jako silny "nawilzacz" ma krem Maslo Kakaowe z Ziaji. Krem jest polecany przez producentow do cery suchej i normalnej, ale na wyzej wspomnianej stronie pisze (opinia lekarzy), ze swietnie nadaje sie do cery tradzikowej, z zaskornikami itp. Nie powoduje powstawania zaskornikow. Jest polecany zarowno przez autorow strony, jak i ludzi na tamtejszym forum (ci polecaja go szczegolnie wlasnie do radzenia sobie z podrazniona/nadmiernie wysuszona np. przez kosmetyki przeciwtradzikwe skora). Wada jego jest to, ze jest to dosyc tlusty krem i nadaje sie raczej na noc albo "po domu";) Za to kosztuje zaledwie ok 4 zl za 50 ml:)

Gość asiczkaa
wiesz co miałam takie same problemy jak ty strasznie mi skora schodzila z twarzy ,musisz sobie kupic krem z lipidami bo tak jak ja masz uszkodzona bariere ochronną skóry ,ja na noc stosuje krem Lipobaze jest dosc tłusty ale nie cieżki w rozsmarowywaniu ,po tygodniu nie poznasz buzi ,jaka bedzie cudowna.Krem kosztyje 16 zł w aptece naprawde rewelacje i zawiera oczywiscie te cenne lipidy.jak masz jakies pytania to podaje swój meil joew83@o2.pl

Gość asiczkaa
te wszystkie kremy o ktorych piszą dziewczyny to kicha bo one nawilzaja ale tylko na powiesrzchni a ten krem nawilza dogłebnie .Naprawde wyleczył mnie z suchości skóry

Gość natie
o nareszcie widze cos konkretnego..mowisz ze ten z lipidami jest taki dobry??a nie zatyka porow?? ja jestem w trakcie kuracji dermatologicznej i mam strasznie sucha skore ...luszczy sie czerwieni ...a dodam ze juz od 3 lat z przerwami sie lecze...wiec mam na banka mocnouszkodzona bariere ochronna chcialam ostatnio kupic sobie krem dla skory odwodnionej z LRP ale po przeczytaniu twojej opinii mysle ze ten z lipidami bedzie lepszy:)

Gość Asiczkaaa
Mówie ci spróbuj ten kremik a po tygodniu skórka bedzie jak marzenie ale tylko stosuj go na noc.Ja tyle kremów przetestowałam ze szok ,ale ten nie ma porównania najnaj lepszy i za 16 zł to nie tak drogo.Takie cery stosowac powinny tylko kermiki z lipidami .Uwierz mi on uratował mi skóre a była ona straszna .

Gość gość
Witam Polecam olej Arganowy - www.oilofmorocco.pl Skóra staje się fajna znika trądzik, blizny się zmniejszają. Bardzo wydajny