Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Diva

Co to może byc? Twarda gulka za uchem?

Polecane posty

Moj chłopak ma za uchem gulkę. Taka całkiem twarda, to nie jest, leciutko miękka, ale raczej twarda. Przesuwa się pod skórą. Martwie się a on to bagatelizuje mówiac ze ma to odkąd pamięta! błagam napiszcie, ze to nic powaznego :(

Gość hm hm hmm
jesteście z Krakowa albo z Tarnowa? tak z ciekawości?

Gość hm hm hmm
a nic, też znałam jednego takiego :) i też to miał od kiedy pamieta - nie wydaje mi się żeby to było cos groźnego

Gość ja mam taką gulkę
ale na dloni, w przegubie. Niby twarda ale miekka i się przesuwa , mam odkąd pamietam :D

Ja też miałam na dłoni. To był ganglion. Byłam z tym u lekarza, bo mnie ręka bolała od tego jak zginałam. Dała mi tabletki i maść i mi przeszło. Ale za uchem, to raczej nie jest ganglion. Podejrzewam kaszaka. Boje się :(

Gość to pewnie syf...
wycisnij mu go:-P

i mnie sie kiedys takie cos zrobilo za uszkiem kilka krotnie ale zawsze schodzilo.. byl oto niewidoczne tak na pierwszy rzut oka raczej wyczowalne pod dotykiem nie grozne nie wiem od czego

Baaardzo śmieszne z tym syfem...baaardzo!!!!! Idioci chodza po tym świecie :0

Gość normalne
to powiekszony wezeł chłonny, który sie już nie wchlonie,mój mąż też tak ma odkąd pamięta

Ale przeciez za uszami na kości czaszki nie ma węzłów chłonnych.

aha i jeszcze jedno.Lekarz powiedzial,ze jesli te guzki beda smarowane mascia przez dlugi czas,to one zwapnieja,ale moze sie zdarzyc,ze calkowicie nie znikna.

Gość to moze byc rak

nie ma za co... A w poniedzialek wyslij chlopaka do lekarza i bedziesz duzo duzo spokojniejsza.

Po pierwsze NIE PANIKUJ. ja miałam niedawno małego guzka twardego i bolał mnie, poszłam do lekarki i ta powiedziała mi, że to są węzły chłonne, które mamy NA CAŁYM CIELE i bardzo często są pozostałością po róznych przebytych niegrożnych chorobach czy przeziębieniach z dzieciństwa. A że boli ? Powiedziała, żę węzły chłonne reaguja na bardzo wiele rzeczy na okres, przeziębienia czy inne infekcje itp. Powiedziała żebym się nie martwiła i faktycznie przestało potem boleć, a guzki mam w paru miejscach na głowie. jednak warto abyś udała się do lekarza bo zawsze lepiej to skontrolować, a póki co nie panikuj, ja tez miałam różne okropne myśli dotyczące tego guzka na głowie a jest ok :)

Gość moj znajomy
tak mial,myslal ze to wrzod,poszedl do lekarza,okazalo sie ,ze to nowotwor :/.

Gość glupi jestes
przestan straszyc dziewczyne.Ludzie madrze pisza,ze to wezel chlonny,wizyta u lekarza jest niezbedna

Gość od razu glupia
powiedzialam to co widzialam na wlasne oczy.Facet mian nowotwor,a objawy takie jak opisala autorka.

moja koleżanka miała taką gulkę na ręce (na przedramieniu) i zdaje się, że potem jakoś strzykawką jej odessali stamtąd jakiś płyn i zniknęło. może to coś podobnego?

Gość alice01s
to jest tzn tłuszczak wiem bo znajoma niedawno usuwala:P moze bolec nie musi, jej to przeszkadzało to usunela, ale lekarz mowil ze to nie groxne, więc nie macie się czym martwić, zabieg jest krótki jeśli chce usunąc bo po co to nosic?

Gość alice01s
acha tak poza tym jakby to był rak to by go nie mogl tak sobie mieć od zawsze bez zadnych innych objawow:/ więc nie popadaj w panike, a jeśli chodzi o węzly chłonne to inna znajoma miala pod pachą takie zgrubienie ale ją bolalo i dostała jakas maśc i zastrzykji chyba i jej sie to rozpuscilo, ale podejrzewam ze na bank to zwkly tłuszczak

Gość gość
Tłuszczak,kaszak,cysta,moze byc cokolwiek