Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ---Aga---

Jak sie robi lewatywe?

Polecane posty

Gość ---Aga---

Pytanie jak w temacie

Gość jak wiatr.
normalnie, napełniasz gumową gruszkę cieczą, wkładasz w pupę naciskasz i......................;) to tyle..........................:)

Gość ---Aga---
Slyszalam ze robi sie mydlem ale nie wiem na czym to polega

Gość kup
w aptece preparat do robienia lewatywy "ENEMA" (bezbarwny plyn w plastkowam, miekkim pojemniku zakonczonam "aplikatorem"), poloz sie na plecach, wprowadz plyn do odbytu, "przytrzymaj" to ok. 5 minut (nie lec od razu do lazienki bo lewatywa bedzie niedokladna) a potem wyproznij sie i juz. Powodzenia i pozdrawiam.

wszystko zalezy od tego czemu ma sluzyc zrobienie lewatywy.Jesli ma ci pomoc wyproznic sie, mozesz dodac do przgotowanej , ostudzonej wody 1 lyzkę oliwy z oliwek, jesli chcesz zrobic serie lewatyw, dla oczyszczenia jelit z kamienia kałowego dodaj 2-3 łyzek soku ze swiezej cytryny. A tak wogole odsylam cie do ksiazek Michala Tombaka \" jak zyc zdrowo i dlugo?\"

....i z ta gruszka..., to nie lewatywa , a nie wiem co , ile wody wchodzi w gruszke? smiesznie malo! W aptece sa specjalne worki gumowe z aplikatorami, do wlewow.Cena ok 15-20 zl, w zaleznosci od producenta.

Gość --Aga--
Chodzi mi o oczyszczenie jelit Skoro w gruszce wody jest zamalo to jaka ilosc wody powinna byc?

Gość gość
z kawy