Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tradzikowatradzikowa

prosze bardzo o opinie na temat BREVOXYLU !!!!!

Polecane posty

bede bardzo wdzieczna jesli cos mi napiszecie o tej masci :) dziekuje pozdrawiam

Gość sun_flower
Niestety nie używałam brevoxylu, lae używałam benzacne 5%, czyli żel z tym samym składnikiem aktywnym, co w brevoxylu (ten składnik to chyba nadtlenek benzoilu, czy coś w tym stylu). O benzacne moge powiedzieć, że jest całkiem dobry, jasli chodzi o leczenie trądzika. Dodam, że stosowałam na średnio nasilony trądzik. Wadą jest to, że bardzo wysusza skórę. Zwykle uzywałam go na twarz tylko przez kilka dni (już po tym czasie są widoczne efekty), ale niestety tak bardzo wysuszał, że musiałam zrezygnować. A szkoda, bo myślę, że efekty po dłuższym czasie mogłyby być naprawdę zadowalające. Regularnie stosuję benzacne 5% na plecy (na plecach nie wysuszył mi skóry nadmiernie) i jestem bardzo zadowolona (poprawa o jakieś 80%). Zaletą jest niewątpliwie cena - ok 6-7 zl za opakowanie. Natomiast dostepny również w aptekach benzacne 10% wbrew pozorom jest mniej skuteczny od 5%-ego!!! A to dlatego, że składnik preparatu działa skuteczniej w niższych stężeniach. Co do brevoxylu - słyszałam, że mniej podrażnia skórę niż benzacne i skuteczniej działa, więc myślę, że może być całkiem dobry. Wydaje mi się, że warto wypróbować ten specyfik, jeśli ma się średnio lub słabo nasilony trądzik. Zarówno brevoxyl, jak i benzacne mogą odbarwiać ubranie/włosy itp. Ja osobiscie stosuję benzacne na noc, czekam, aż wyschnie i ubieram piżamę. Jak dotąd niczego mi nie odbarwił. Ale słyszałam, że może odbarwiać (są chyba też ostrzeżenia na ulotce). Być moze wtedy, kiedy odzież ma kontakt ze świeżo nałożonym, jeszcze wilgotnym preparatem?

Mój mężczzna tego uzywa i chwali pod niebiosa. Uzywał już chyba wszytkiego co jest na rynku (poza Roaccutanem). Bardzo ładnie oczyściła mu się cera z zaskórników, jest gładka i delikatna. Ale przy tym trzeba uzywac konieczni kremu nawilżającego, bo bardzo wysusza skórę. On używa Soraya z serii Anty i dobrez się sprawdza.

Gość ZNAK ZAPYTANIA
A ILE KOSZTUJE I CZY MOZNA BEZ RECEPTY GO DOSYTAC??

Gość ZNAK ZAPYTANIA
gora

a wiec ide i kupuje ten kremik :) nie chce czekac az bedzie naprawde zle :) dzieki za podniesienie mnie na duchu pozdrawiam

Ja go miałam (ten \"Brevoxyl\") i mam. Zgrozo!!! Prawie wypalił mi skórę!!! Dobrze, że użyłam go tylko na próbę przy linii włosów ;) Stało sie tak dlatego, że mam baaaaaardzo wrażliwą skrę. No, ale każdemu służy co innego ;) Teraz używam go tylko punktowo na wypryski (jeżeli mi się jakieś pojawią) i jest dobrze. POZDRO!!! :D

Gość ZNAJOMKA ZIOMKA
UŻYWAŁAM - ZNIKLY KROSTKI! POLECAM. NA DLUGO STARCZA I JEST TANI. MATOWI SKORE. I NA POCZATKU LUSZCZYLA SIE BO BARDZO WYSUSZA SKORE DLATEGO TRZEBA STOSOWAC NA ZMIANE Z JAKIMS NAWILZAJACYM BO NIE WYJDZIESZ NA MIASTO!

Hej Ja tego uzywalam, jedna tubke, naprawde bardzo dobre. Nie ma wcale zaskornikow. Mysle, ze niedlugo znowu bym go mogla zaczac stosowac, ale nie wiem czy mozna go kupic bez recepty (kiedys tak bylo) ;)

a mam jeszcze takie pytania: jak dlugo skora sie luszczy tzn po ilu dniach przestaje byc podrazniona i wogole po jakim czasie krostki przestaja sie pojawiac czy ten krem pomaga chociaz troszke na slady po tradziku czy tylko na same krostki czy skora sie do niego nie przyzwyczja po jakims czasie?? dzieki za odpwiedz niedlugo lece po ten kemik :)

Gość sun_flower
Benzacne jest dostepne bez recepty - wiec mysle, ze brevoxyl tez. Po benzacne poprawa nastepuje z dnia na dzien, blyskawicznie:) - wiec po brevoxylu na pewno tez:) Skora nie uodparnia sie na dzialanie tego leku (taj jak np. na dzialanie wiekszosci antybiotyków). Aktywny skladnik brevoxylu (nadtlenek benzoilu) ma dzialanie karatolityczne (zluszczajace) i powinien pomagac choc troche na plamki po tradziku, ale jak to jest w praktyce, trudno mi powiedziec. Jesli interesuje Cie cos co naprawde dobrze pomaga na slady po tradziku (na plamki/przebarwienia, bo na wklesle slady raczej nie, albo nieznacznie) to polecam plyn do samodzielnego zrobienia z tej stronki: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/plama_blizna.htm Rp. Płyn 1 Polopiryna S – 5 tabletek (rozpuścić w 50 ml wody) Witamina C – draż. 200 mg – 5 drażetek (zmyć żółtą otoczkę i rozpuścić w roztworze polopiryny S) Sok cytrynowy – 15 ml Spiritus salicylowy lub mrówczany – 100 ml Olejek cytrynowy, grejpfrutowy lub Geranium – 5 kropli Składniki wymieszać. Skórę przemywać 2 razy dz. w ciągu dnia. Jednocześnie stosować krem Tointex, preparaty allantoinowe lub preparat z kwasem azelainowym (np. na noc). Metoda naprawde skuteczna na plamki po tradziku (testowalam na sobie i kolezankach;). Pierwsze efekty widac najpozniej po kilku tyg, cale leczenie moze trwac nawet do kilku miesiecy, ale efekty sa bdb:)

Gość pati203
ja stosuje brevoxyl od 2 tyg i mnie jak narazie nic nie pmógł , wrecz przeczciwnie teraz wyszły mi dopiero podskórne grudki ktorych nie miałam, od poczatku nie bylo zadnego zaczerwienienia jak tez wysuszenia.. moze on wcale nam mnie nie działa...???:/:/:/

Gość grace005
Więc tak :D BREVOXYL mam dopiero od pon. ale myślę że mogę się wypowiedzieć w tym temacie bo mimo wszystko jakieś spostrzeżenia już mam :D Z trądzikiem zmagam się bodajże już 3 lata i nic. Na początku było pare małych wyprysków, z czasem coraz więcej. Pod ukrywającym moją cerę pudrem, podkładem nie było tak źle ale bez tego - masakra. Nie że jakoś koniec świata no ale nie za ładnie :P To 4 dzień stosowania Brevoxylu. Tak jak już gdzieś czytałam zaczął działać już po 48 godz. te większe pryszcze zniknęły, po małych syfkach i wągrach wogóle nie ma śladu. To wielki plus, bo po niespełna tygodniu cera poprawiła się tak na oko :D o około 20% NAPRAWDE! To wieeelki plus ale jest też minus. Wcześniej nie wiedziałam że starsznie wysusza cere ale niestety tak jest. Nie dość że wysusza *chociaż z tym mozna sobie dać radę używając tzw "nawilżaczy"* to cera jest strasznie czerwona ;p I słyszałam że jest tak na początku, ale obawiam się że moze być tak dłużej... TO TYLE :d Tak czy siak POLECAM go ;-)

brevoxyl stosuję od 3 tygodni, w jakimś stopniu pomógł, ale bez przesady, cud sie nie zdarzyl i cera nie jest idealna. Przez pierwszy tydzień miałam problem z łuszczeniem się skóry, teraz się przyzwyczaiła. Stosuje na noc a na dzien krem intensywnie nawilzający. Brevoxyl nie leczy blizn po trądziku (zaskurniakach) na tą niedoskonałość stosuje od 2 tygoni tointex, i czekam wciąż na efekty. No i fakt jest faktem za brevoxyl nie powinny sięgać osoby z wrażliwą skórą.

Gość Candy_Bitch
Ja używam Brevoxylu od miesiąca,tak można go kupić bez recepty,uważam że jest zajebisty i bardzo pomaga!!Po kilku dniach stosowania barrdzo przesuszył mi skórę i zaczęła się strasznie łuszczyć ale nie przerwałam stosowania,skóra zeszła potem ją nawilżałam kremem ziaja biała herbata(polecam bo jest tani i dobry ok 6 zł kosztuje,nawilża i normalizuje pracę gruczołów łojowych)Jak mi skóra zeszła to jest coraz lepiej,już mi się nie łuszczy i nie jest podrażniona,trzeba po prostu przeczekać to schodzenie skóry(u mnie trwało 2 dni)a na zaskórniki i krostki działa super i jak schodzi skóra to i wszelkie ślady też schodzą

Gość Candy_Bitch
I jest jeszcze plus bo Brevoxyl w przeciwieństwie do Benzacne super się wchłania a Benzacne tworzy po zaschnięciu trudną do zmycia skorupę;-/Ja najpierw nakładam krem biała herbata a jak się trochę wchłonie to na to Brevoxylu trochę i makijaż,po Brevoxylu makijaż się trzyma i nie przetłuszcza się skóra;->

Gość godwina
a czy moze bardzo podraznic skore np.swedzenie czy cos takiego tak ze pozniej nie mozna nalozyc pudru bo w moim przypadku to nie wyjde bez makijazu a chcialabym jednak wyprubowac ten kremik bo mam juz dosyc walki z tradzikiem

Gość godwina
barzdo prosze o odpowiedz bo niewiem czy mam uzyc tego kremu bez wiekszych obaw

Gość polecam Brevoxyl
Nie na kazdego dziala ale warto sprobowac. Bylo juz wiele topikow na temat tego kremu i wiekszosci wypowiadajacych sie osob pomogl bardzo. I mnie rowniez. Mialam bardzo duzo wypryskow na twarzy a takze pelno wagrow. Nie byl to taki tradzik z wielkimi pryszczami ale regularnie pojawialy sie krostki. Przez pierwsze 2 tygodnie skora sie bardzo luszczyla. Naprawde bardzo, az wstyd bylo sie pokazac na ulicy. Ale nie przestalam stosowac i skora sie przyzwyczaila. Zniknely wszystkie moje problemy ze skora. Wagry sa praktycznie niewidoczne i przysiagam, od czasu kiedy zaczelam stosowac brevoxyl nie mialam pozniej ANI JEDNEGO pryszcza a to juz 5 lat !!!! Warto sprobowac. Nie jest na recepte, kosztuje ok 18 - 20 zl. Trzeba stosowac regularnie, to jest najlepiej 2 razy dziennie. Matuje i moze sluzyc jako podklad pod makijaz (oczywiscie dopiero po okresie zluszczania, bo w tym czasie zadnych pudrow i fluidow!!!!)

Gość godwina
witam wiec tak 2-gi dzien uzywania brevoxylu tylko na noc 1-wszy bylo ok dzis jest masakra twarz mnie boli,szczypie jest czerwona i jakby napuchnieta (dobrze ze mam wolne w pracy)moj chlopak pyta sie czy wszystko ok ja mu muwie tak ale naprawde jest daleko od ok.Zimna woda przyniosla ulge ale tylko na chwile chyba narazie odstawie ten krem ale naprawde chcialabym go uzywac bo bylam pelna nadzieji ze mi pomoze jestem bliska placzu a te objawy ciagle nieznikaja juz pol dnia minelo nalozylam gruba warstwe kremu nawilzajacego i czekam na poprawe.pozdrawiam

Gość polecam brevoxyl
no kochana, le skoro ty sie po 2 dniach poddajesz to nie oczekuj rezultatow. Przeciez ja i inni pisalismy ci : 2 tygodnie!!!! Zdecyduj sie co lepsze: pomeczyc sie przez 2 tygodnie a pozniej miec piekna cere czy chodzic do konca zycia z pizza na twarzy.

Gość godwina
witam nie poddaje sie tylko niech mi sie twarz troszke zagoi opuchla mi strasznie tak ze ledwie co oczy otwieram i czolo juz dzis nie boli jak waczoraj przeczekam ale pozniej wroce do stosowania kremu.

Gość godwina
a jeszcze mam pytanie po jakim czasie odstawilas brev.i czy pozniej jeszce wracalas do niego?

Witam chciałam się wypowiedzieć o Brevoxylu po raz ENTY!!!! Używam go od Marca 2006 roku regularnie i dzisiaj mogę jasno powiedzieć, że ratuje mi życie... Gdyby ktoś na mnie spojrzał nigdy nie powiedziałby, że miałam kiedykolwiek jakieś problemy z trądzikiem... I do tego jestem w epicentrum dorastania... mam 16 lat... Nawet jeśli odłożę go na 4 dni to nic się specjalnego nie stanie z moją skóra :) A co do podrażnień... zdarzają się przez pierwsze tygodnie... ale moja skóra teraz się tak uzależniła, że go łaknie :) A co do kremu możecie użyć kremu kakaowego nawilżającego :) pięknie pachnie i na baardzo długo nawilża Aaa i polecam także używanie 3 razy w tygodniu Garnier Czysta skóra 3 w 1

Witam chciałam się wypowiedzieć o Brevoxylu po raz ENTY!!!! Używam go od Marca 2006 roku regularnie i dzisiaj mogę jasno powiedzieć, że ratuje mi życie... Gdyby ktoś na mnie spojrzał nigdy nie powiedziałby, że miałam kiedykolwiek jakieś problemy z trądzikiem... I do tego jestem w epicentrum dorastania... mam 16 lat... Nawet jeśli odłożę go na 4 dni to nic się specjalnego nie stanie z moją skóra :) A co do podrażnień... zdarzają się przez pierwsze tygodnie... ale moja skóra teraz się tak uzależniła, że go łaknie :) A co do kremu możecie użyć kremu kakaowego nawilżającego :) pięknie pachnie i na baardzo długo nawilża Aaa i polecam także używanie 3 razy w tygodniu Garnier Czysta skóra 3 w 1

Gość Pablosss
brevoxylu jest świetny co tu dużo pisać , warto spróbować używałem różnych , Maści , toników itp aż natrafiłem na brevoxylu moja skóra jest już w lepszym stanie :) i mam nadzieje że już tak zostanie POWODZENIA